Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 26 de setembre del 2015

Rap, carabassó, herbes {al verd, l'amor s'hi perd}


La meva amiga Maite viatja molt i quan torna d'un lloc es deleix per a venir a explicar-me'l. Sap que el reviurem juntes, jo amb la imaginació, si no el conec, i ella revisitant-lo mentre l'explica. Li agrada magnificar les aventures gesticulant i, si tenim davant una copa d'un bon vi, acabem rient amb ganes. L'altre dia va passar per casa just quan havia tornat de Nova York i jo del garden.
Ja ho sé, diferents destins: un molt cosmopolita i l'altre... d'anar per casa però no menys intens que el seu, per a dir alguna cosa. Entre les dues vam posar al dia el meu hortet alhora que recorríem Manhattan. 
Les herbes ja fan una flaire que enamora. No en teniu en torretes? Us ho aconsello: una branqueta de qualsevol us farà canviar el plat i animarà l'ànima. He plantat marduix (Origanum majorana), farigola (Thymus vulgaris), menta (Mentha), alfàbrega (Ocimum basilicum), julivert (Petroselinum crispum), poliol blanc (Micromeria fructicosa), col xinesa (Brassica pekinensis), colinabo (Brassica napobrassica), bròcoli verd (Brassica oleracea var. italica) i unes cols brasileres que es diuen Couve manteiga da Geòrgia (Brassica oleracea var. acephala) que m'ha portat l'Eliane del Brasil. Direu perquè poso els noms botànics: m'agraden i m'ajuden a veure les famílies dels vegetals. Avui només us ensenyo el marduix. En uns dies podrem veure com ha evolucionat la resta. 
De recepta avui: un carabassó fet a la planxa i un rap fregit, tot cuinat amb oli d'oliva verge extra i pètals de sal. Les herbes només perfumen el plat. La Maite venia amb ganes de menjar de casa i senzill. Ah i sí, el vi blanc ens va fer riure amb ganes. El sol de tardor encara era fort.
La música la recomana ella:
All for a reason, Alessi Brothers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada