Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 26 de setembre de 2015

Rap, carabassó, herbes {al verd, l'amor s'hi perd}


La meva amiga Maite viatja molt i quan torna d'un lloc es deleix per a venir a explicar-me'l. Sap que el reviurem juntes, jo amb la imaginació, si no el conec, i ella revisitant-lo mentre l'explica. Li agrada magnificar les aventures gesticulant i, si tenim davant una copa d'un bon vi, acabem rient amb ganes. L'altre dia va passar per casa just quan havia tornat de Nova York i jo del garden.
Ja ho sé, diferents destins: un molt cosmopolita i l'altre... d'anar per casa però no menys intens que el seu, per a dir alguna cosa. Entre les dues vam posar al dia el meu hortet alhora que recorríem Manhattan. 
Les herbes ja fan una flaire que enamora. No en teniu en torretes? Us ho aconsello: una branqueta de qualsevol us farà canviar el plat i animarà l'ànima. He plantat marduix (Origanum majorana), farigola (Thymus vulgaris), menta (Mentha), alfàbrega (Ocimum basilicum), julivert (Petroselinum crispum), poliol blanc (Micromeria fructicosa), col xinesa (Brassica pekinensis), colinabo (Brassica napobrassica), bròcoli verd (Brassica oleracea var. italica) i unes cols brasileres que es diuen Couve manteiga da Geòrgia (Brassica oleracea var. acephala) que m'ha portat l'Eliane del Brasil. Direu perquè poso els noms botànics: m'agraden i m'ajuden a veure les famílies dels vegetals. Avui només us ensenyo el marduix. En uns dies podrem veure com ha evolucionat la resta. 
De recepta avui: un carabassó fet a la planxa i un rap fregit, tot cuinat amb oli d'oliva verge extra i pètals de sal. Les herbes només perfumen el plat. La Maite venia amb ganes de menjar de casa i senzill. Ah i sí, el vi blanc ens va fer riure amb ganes. El sol de tardor encara era fort.
La música la recomana ella:
All for a reason, Alessi Brothers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada