Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 14 de setembre del 2015

Bao-bun de llonganissa {som globals}


Ens agrada estar al dia en el tema gastronòmic. Qualsevol novetat o producte que surt intentem tastar o comprar per a poder opinar. Actualment, un dels entrepans que triomfen en molts restaurants són els bao-bun, que són típics de la cuina de carrer oriental i que es fan al vapor.

Nosaltres l’hem fet amb llonganissa, ceba i pebrot, però només hem cuit el pa a la vaporera. 
I és que la revista Cuina ens torna a convocar els bloguers a participar en la IV edició del Concurs de receptes Dia CUINA i que aquest any té com a protagonista a la botifarra en les seves diverses maneres de fer-la amb el lema: Fem botifarra! Per això nosaltres preparem un bao-bun amb una llonganissa de la bona, la que comprem al Mercat de Tarragona, a la parada del Manel.  I aquí és on nosaltres posem la nostra manera de coure-la: amb vi. I a la ceba li donarem un punt exòtic confitant-la amb salsa de soja i vinagre d’arròs. Que hi vulgueu donar un punt de picant ja dependrà de vosaltres. Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 4 pams de llonganissa (sense tallar)
 - 2 pebrots verds tipus italià
 - 1 got de vi blanc
 -  oli d’oliva verge extra 
 -  1 ceba gran
 - 3 cullerades soperes de salsa de soja
 - 3 cullerades soperes de vinagre d’arròs
 - 1 cullerada sopera de sucre
per a fer el pa al vapor:
-        200 g de farina 
-        100 g d’aigua
-        1 cullera (postres) de sal
-        10 g de sucre
-        5 g de llevat fresc

Farem: 
En un bol hi pastarem la pasta del pa barrejant els ingredients fins a tenir una massa llisa i fàcil de treballar.
La deixarem reposar aproximadament una hora.
Passat el temps dividim la massa en quatre parts, fem quatre boles i les aplanem amb un corró sobre una superfície una mica enfarinada, d’una mida que ens pugui cabre a la vaporera.
Les courem entre uns 12 i 15 minuts. 
Com que a la vaporera només hi cabien 2, ho fet en dues tandes.
Mentrestant, courem la  ceba en una paella amb la salsa de soja, el vinagre i el sucre, a foc moderat fins que s’ha daurat.
El pebrot verd es passa per la mateixa paella, un cop treta la ceba, amb dues cullerades soperes d’oove i una de soja.
Courem la llonganissa posant-la a la paella caragolada, cobrint-la amb el vi blanc  i a foc moderat.
Un cop s’ha begut el vi, hi posem un parell de cullerades soperes d’oli d’oliva perquè quedi daurada.
Aquesta manera de coure és com la fem sempre a casa: no la punxem perquè mantingui el seu propi greix i en coure-la amb vi queda més lleugera.
 Preparem l’entrepà i servim.
Acompanyem amb unes patates d’enguany fregides amb la seva pell i salades.
Una copa de vi blanc hi posa el punt final.


I com ens agrada Si véns de Ja t'ho diré... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada