Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 30 de setembre del 2015

Truita dolça de poma {quan només en queda una}


Què fer quan no tens ganes de cuinar però et ve de gust alguna cosa dolça? I que mires al voltant i veus que queda una poma sola i avorrida al fruiter? I a l'ouera l'últim ou perquè fins i tot les gallines estan mandroses... No passa res. Ens farem una truita.
Sí, una truita que nos ens complicarà la vida però ens l'endolcirà. 

Necessitarem:
 - 1 ou
 - 1 poma
 - 1 cullerada sopera de mantega
 - sucre morè
 - canyella
 - oli de gira-sol

Farem:
Engeguem el forn en posició de gratinar.
Mentre tallarem la poma a làmines i només li traurem les llavors.
La fregirem lleugerament en l'oli i reservem sobre paper de cuina.
Posarem la mantega en una paella i quan s'hagi desfet hi posarem l'ou batut deixant que qualli una mica i seguidament repartim la poma per sobre.
Empolvorem amb sucre morè i canyella.
La posem a gratinar fins que es dauri.
I ara és quan la podeu customitzar al gust: que si una cullerada de mel, que si un raig del licor que més us agradi, que si uns fruits vermells... o una bola de gelat.
La música també la podeu triar vosaltres, però heu sentit mai Tok, Tok, Tok?
Walk on the wild side, us agradarà segur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada