Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 9 d’octubre del 2015

Confitura de llet {i uns colors de tardor}


Potser perquè m’agraden els seus colors i la seva llum. Potser perquè m’agraden els seus fruits. I potser perquè m’agrada el camp com està ara. Sigui pel motiu que sigui la tardor és l’estació que més m’agrada. I reservar uns dies de vacances per a gaudir-la és tot un luxe.
Així que aprofitem per a fer un reset i veure què ens vindrà de gust preparar amb els productes de temporada. Fa uns dies vaig veure en un programa de la Sarah Wiener com esmorzaven confitura de llet i nosaltres la fem per a tenir-la a punt per a uns quants dies. Per a tres pots petits,

Necessitarem:
  -        1 litre de llet sencera i fresca
  -        900 g de sucre
  -        1 cullerada sopera de flors de tarongers o una beina de vainilla
  -        1 barreta de regalèssia

Farem:
Posarem la llet en una cassola esmaltada (i que sigui alta per quan bulli).
Hi afegim el sucre, les flors de taronger i la regalèssia tallada a trossets.
Haurem de tenir el foc mitjà i anar remenant perquè no s’aferri.
Deixem que es cogui uns 45 minuts o fins a tenir una crema espessa i amb textura cremosa.
Passat el temps posem la cassola sobre aigua freda i remenem fins que es refredi.
Distribuïm en pots esterilitzats i tanquem hermèticament.
Podrem guardar-la un parell de mesos.
Si obrim un pot, caldrà guardar-lo al frigorífic i consumir-lo en uns quinze dies.
L’energia que ens donarà l’esmorzar farà que ens calcem bé i sortim a passejar per a gaudir de la natura en aquesta època de l’any.
Un pas rere l’altre... Mil pasosSoha.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada