Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 21 d’octubre del 2015

Galetes de cruntxi xoco i coco {a dojo i a Granel}


El dia es presentava gris i idoni per a estar a casa. Tenia ganes de fer galetes, galetes de les bones per a esmorzar l'endemà, però em faltaven quasi tots els ingredients. Així que me'n vaig anar a Granel que és a dues passes de casa. M'agrada anar-hi: el Nacho em parla de les cerveses d'aquí i l'Anna dels productes que sap que m'agradaran. Amb la llista a la mà ella m'anava aconsellant sobre la farina i les llavors que s'hi escaurien. I aquí jo hi posaria un like si pogués. Fantàstic!
Amb els ingredients a la bossa, més unes quantes cerveses de les bones, marxava cap a casa més contenta que un gínjol a engegar el forn. Van sortir molt cruixents i bones. Fàcils i amb garantia de que surten, sobretot per a maldestres de les galetes com jo. Us animeu?

Necessitarem:
 - 200 g de sucre morè de canya
 - 300 g de farina d'espelta eco
 - 50 g de coco ratllat
 - 100 g de cruntxi xoco eco (flocs de civada i blat, cacau en pols, xocolata negre)
 - 35 g de panses sultanes
 - 1 cullerada (postres) de llevat en pols
 - 1 xic de sal
 - 15 g de llavors de gira-sol eco
 - 15 g de llavors de rosella eco
 - 15 g de llavors de sèsam integral eco
 - 100 g de mantega fosa (30'' al microones)
 - 1 ou batut
 - 100 ml de llet
 - sucre de llustre per a empolvorar

Farem:
Posem a escalfar el forn a 180º.
En un bol gran hi posem i barregem tots els ingredients secs primer: el sucre, la farina, el coco, el llevat, les llavors, el cruntxi, la sal i les panses.
Tot fent un forat al mig hi afegim els líquids: la llet, la mantega i l'ou batut.
Pastem bé la massa i l'estenem sobre la safata de forn amb paper vegetal tot fent dues tires rectangulars d'uns 10 x 25 cm.
Enfornem i deixem coure entre 25 i 30 minuts. 
Traiem, el dit s'ha d'enfonsar una mica i després ja s'enduriran, i empolvorem amb sucre de llustre.
Les tallem, encara calentes, a tires.
Diumenge matí, la premsa del dia a taula, una tasa de llet i unes galetes. 
El dia ha sortit com el d'ahir. Tarda de lectura...
A casa nostra tenim música de la bona: Xemarrequ Tiquis MiquisCan

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada