Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 21 d’octubre de 2015

Galetes de cruntxi xoco i coco {a dojo i a Granel}


El dia es presentava gris i idoni per a estar a casa. Tenia ganes de fer galetes, galetes de les bones per a esmorzar l'endemà, però em faltaven quasi tots els ingredients. Així que me'n vaig anar a Granel que és a dues passes de casa. M'agrada anar-hi: el Nacho em parla de les cerveses d'aquí i l'Anna dels productes que sap que m'agradaran. Amb la llista a la mà ella m'anava aconsellant sobre la farina i les llavors que s'hi escaurien. I aquí jo hi posaria un like si pogués. Fantàstic!
Amb els ingredients a la bossa, més unes quantes cerveses de les bones, marxava cap a casa més contenta que un gínjol a engegar el forn. Van sortir molt cruixents i bones. Fàcils i amb garantia de que surten, sobretot per a maldestres de les galetes com jo. Us animeu?

Necessitarem:
 - 200 g de sucre morè de canya
 - 300 g de farina d'espelta eco
 - 50 g de coco ratllat
 - 100 g de cruntxi xoco eco (flocs de civada i blat, cacau en pols, xocolata negre)
 - 35 g de panses sultanes
 - 1 cullerada (postres) de llevat en pols
 - 1 xic de sal
 - 15 g de llavors de gira-sol eco
 - 15 g de llavors de rosella eco
 - 15 g de llavors de sèsam integral eco
 - 100 g de mantega fosa (30'' al microones)
 - 1 ou batut
 - 100 ml de llet
 - sucre de llustre per a empolvorar

Farem:
Posem a escalfar el forn a 180º.
En un bol gran hi posem i barregem tots els ingredients secs primer: el sucre, la farina, el coco, el llevat, les llavors, el cruntxi, la sal i les panses.
Tot fent un forat al mig hi afegim els líquids: la llet, la mantega i l'ou batut.
Pastem bé la massa i l'estenem sobre la safata de forn amb paper vegetal tot fent dues tires rectangulars d'uns 10 x 25 cm.
Enfornem i deixem coure entre 25 i 30 minuts. 
Traiem, el dit s'ha d'enfonsar una mica i després ja s'enduriran, i empolvorem amb sucre de llustre.
Les tallem, encara calentes, a tires.
Diumenge matí, la premsa del dia a taula, una tasa de llet i unes galetes. 
El dia ha sortit com el d'ahir. Tarda de lectura...
A casa nostra tenim música de la bona: Xemarrequ Tiquis MiquisCan

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada