El dia es presentava gris i idoni per a estar a casa. Tenia ganes de fer galetes, galetes de les bones per a esmorzar l'endemà, però em faltaven quasi tots els ingredients. Així que me'n vaig anar a Granel que és a dues passes de casa. M'agrada anar-hi: el Nacho em parla de les cerveses d'aquí i l'Anna dels productes que sap que m'agradaran. Amb la llista a la mà ella m'anava aconsellant sobre la farina i les llavors que s'hi escaurien. I aquí jo hi posaria un like si pogués. Fantàstic!
Amb els ingredients a la bossa, més unes quantes cerveses de les bones, marxava cap a casa més contenta que un gínjol a engegar el forn. Van sortir molt cruixents i bones. Fàcils i amb garantia de que surten, sobretot per a maldestres de les galetes com jo. Us animeu?
Amb els ingredients a la bossa, més unes quantes cerveses de les bones, marxava cap a casa més contenta que un gínjol a engegar el forn. Van sortir molt cruixents i bones. Fàcils i amb garantia de que surten, sobretot per a maldestres de les galetes com jo. Us animeu?
- 200 g de sucre morè de canya
- 300 g de farina d'espelta eco
- 50 g de coco ratllat
- 100 g de cruntxi xoco eco (flocs de civada i blat, cacau en pols, xocolata negre)
- 35 g de panses sultanes
- 1 cullerada (postres) de llevat en pols
- 1 xic de sal
- 15 g de llavors de gira-sol eco
- 15 g de llavors de rosella eco
- 15 g de llavors de sèsam integral eco
- 100 g de mantega fosa (30'' al microones)
- 1 ou batut
- 100 ml de llet
- sucre de llustre per a empolvorar
Farem:
Posem a escalfar el forn a 180º.
En un bol gran hi posem i barregem tots els ingredients secs primer: el sucre, la farina, el coco, el llevat, les llavors, el cruntxi, la sal i les panses.
Tot fent un forat al mig hi afegim els líquids: la llet, la mantega i l'ou batut.
Pastem bé la massa i l'estenem sobre la safata de forn amb paper vegetal tot fent dues tires rectangulars d'uns 10 x 25 cm.
Enfornem i deixem coure entre 25 i 30 minuts.
Traiem, el dit s'ha d'enfonsar una mica i després ja s'enduriran, i empolvorem amb sucre de llustre.
Les tallem, encara calentes, a tires.
Diumenge matí, la premsa del dia a taula, una tasa de llet i unes galetes.
El dia ha sortit com el d'ahir. Tarda de lectura...
A casa nostra tenim música de la bona: Xemarrequ Tiquis Miquis, Can.
A casa nostra tenim música de la bona: Xemarrequ Tiquis Miquis, Can.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada