Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 15 d’octubre del 2015

Suflé de carabassa i patata {i bolets!}


Que s'ha desinflat el suflé? No passa res. És igual de bo. Quan treballes amb nens tot resulta imprevisible. I això ens ha passat: en el moment de fer les fotografies a la Violeta se li acut anar a l'hort a buscar una flor de la carabassera per a ornar el cabell i perquè representi un dels ingredients que hi ha a la recepta. I el suflé que comença a baixar, a baixar...
Jo que l'havia fet ben fi perquè pugés força, ho aconsegueixo però no aguanta. De totes maneres crec que es veu bé. A més, va quedar boníssim! Per a quatre racions,

Necessitarem:
 - 1 motlle d'un litre de capacitat
 - 350 g de carabassa cuita al vapor
 - 350 g de patata cuita al vapor
 - 100 g de bolets tallats a trossos petits
 - 20 g de mantega
 - 80 g de formatge emmental ratllat
 - sal i pebre negre
 - 2 cullerades soperes de llet
 - 1 cullerada sopera de mostassa amb mel
 - 3 ous
 - mantega per a greixar el motlle

Farem:
Courem la carabassa i la patata al vapor entre 15 o 20 minuts.
Mentrestant, posem el forn a escalfar a 200º.
En un bol gran aixafarem la carabassa i la patata fins a fer-les puré.
Afegim la mantega, la llet, la mostassa, el formatge i salpebrem.
Ara, amb el puré una mica més fred, hi posem els bolets, els rovells dels ous i fem que la barreja sigui cremosa.
A part, batem les clares a punt de neu i les afegim al puré tot remenant amorosament.
Ho aboquem al motlle que haurem untat amb mantega.
Enfornem durant uns 35 minuts o fins que el suflé hagi crescut i s'hagi daurat.
Servirem, sense treure'l del motlle i encara calent.
Un vi blanc pot ser un bon maridatge. Recomanaríem l'Ètim blanc de la DO Montsant que segur us complaurà.
Si us agraden els suflés aquí en teniu de dolços i de salats.


Cantem amb Marie Laforêt? 
...viens, viens, que tout recommence
   viens, viens, sans toi l'existence
   viens, viens, n'est qu'un long silence
   viens, viens, qui n'en finit pas.
   Je sais bien qu'elle est jolie cette fille...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada