Que s'ha desinflat el suflé? No passa res. És igual de bo. Quan treballes amb nens tot resulta imprevisible. I això ens ha passat: en el moment de fer les fotografies a la Violeta se li acut anar a l'hort a buscar una flor de la carabassera per a ornar el cabell i perquè representi un dels ingredients que hi ha a la recepta. I el suflé que comença a baixar, a baixar...
Jo que l'havia fet ben fi perquè pugés força, ho aconsegueixo però no aguanta. De totes maneres crec que es veu bé. A més, va quedar boníssim! Per a quatre racions,
Jo que l'havia fet ben fi perquè pugés força, ho aconsegueixo però no aguanta. De totes maneres crec que es veu bé. A més, va quedar boníssim! Per a quatre racions,
Necessitarem:
- 1 motlle d'un litre de capacitat
- 350 g de carabassa cuita al vapor
- 350 g de patata cuita al vapor
- 100 g de bolets tallats a trossos petits
- 20 g de mantega
- 80 g de formatge emmental ratllat
- sal i pebre negre
- 2 cullerades soperes de llet
- 1 cullerada sopera de mostassa amb mel
- 3 ous
- mantega per a greixar el motlle
Farem:
Courem la carabassa i la patata al vapor entre 15 o 20 minuts.
Mentrestant, posem el forn a escalfar a 200º.
En un bol gran aixafarem la carabassa i la patata fins a fer-les puré.
Afegim la mantega, la llet, la mostassa, el formatge i salpebrem.
Ara, amb el puré una mica més fred, hi posem els bolets, els rovells dels ous i fem que la barreja sigui cremosa.
A part, batem les clares a punt de neu i les afegim al puré tot remenant amorosament.
Ho aboquem al motlle que haurem untat amb mantega.
Enfornem durant uns 35 minuts o fins que el suflé hagi crescut i s'hagi daurat.
Servirem, sense treure'l del motlle i encara calent.
Un vi blanc pot ser un bon maridatge. Recomanaríem l'Ètim blanc de la DO Montsant que segur us complaurà.
Si us agraden els suflés aquí en teniu de dolços i de salats.
Cantem amb Marie Laforêt? - 1 motlle d'un litre de capacitat
- 350 g de carabassa cuita al vapor
- 350 g de patata cuita al vapor
- 100 g de bolets tallats a trossos petits
- 20 g de mantega
- 80 g de formatge emmental ratllat
- sal i pebre negre
- 2 cullerades soperes de llet
- 1 cullerada sopera de mostassa amb mel
- 3 ous
- mantega per a greixar el motlle
Farem:
Courem la carabassa i la patata al vapor entre 15 o 20 minuts.
Mentrestant, posem el forn a escalfar a 200º.
En un bol gran aixafarem la carabassa i la patata fins a fer-les puré.
Afegim la mantega, la llet, la mostassa, el formatge i salpebrem.
Ara, amb el puré una mica més fred, hi posem els bolets, els rovells dels ous i fem que la barreja sigui cremosa.
A part, batem les clares a punt de neu i les afegim al puré tot remenant amorosament.
Ho aboquem al motlle que haurem untat amb mantega.
Enfornem durant uns 35 minuts o fins que el suflé hagi crescut i s'hagi daurat.
Servirem, sense treure'l del motlle i encara calent.
Un vi blanc pot ser un bon maridatge. Recomanaríem l'Ètim blanc de la DO Montsant que segur us complaurà.
Si us agraden els suflés aquí en teniu de dolços i de salats.
...viens, viens, que tout recommence
viens, viens, sans toi l'existence
viens, viens, n'est qu'un long silence
viens, viens, qui n'en finit pas.
Je sais bien qu'elle est jolie cette fille...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada