Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 31 d’octubre del 2015

Arròs cremós de carabassa i castanyes {100% vegà}


Temps de castanyes i de carabasses. Ho hem d'aprofitar i les portem juntes a taula fent un arròs cremós que agradarà a grans i petits. I el fem vegà, sense formatge, per a la tendència del fet que cada vegada més persones prenen la decisió de no consumir productes d'origen animal, entre elles la meva filla Zoe.
El resultat d'aquest plat és molt bo però, si no sou vegans, el podreu fer posant-hi formatge, el que acostumeu a usar als risottos, al final un cop cuit l'arròs deixant reposar un parell de minuts abans de servir-lo. Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 300 g d'arròs carnaroli (del Delta de l'Ebre)
 - 300 g de carabassa neta, polida i tallada a daus petits
 - 1 ceba esmicolada
 - 20 castanyes
 - 2 fulles de col
 - 2 grans d'alls esmicolats
 - uns bolets
 - 1 dl de vi blanc
 - 1 1/4 de brou vegetal (ceba, carabassa, patata, porro, pastanaga, tomàquet, col, julivert)
 - oli d'oliva verge extra (OOVE)
 - sal i pebre
 - l branqueta de romaní

Farem:
Coem les castanyes fent un tall a la closca i posant-les a bullir en aigua durant uns 10/15 minuts. 
Si ho voleu fer com aconsellava l'Ada Parellada ahir al diari Ara: les podeu coure al microones en petites quantitats tres minuts a màxima potència.
Cal pelar-les encara calentes, reservem 8 per a decorar els plats i la resta les tallem a trossets petits.
Reservem.
En una cassola hi posem quatre cullerades soperes d'oli d'oliva i sofregim la ceba, els alls i la carabassa, durant uns quinze minuts.
Aboquem el vi i deixem que es redueixi una mica.
Hi tirem l'arròs i quan sigui transparent, després d'un parell de minuts aproximadament, hi anem afegint el brou de verdures -que haurem fet amb verdures que tinguem al calaix del frigorífic- de mica en mica deixant que el vagi absorbint.
Al cap de cinc minuts de cocció hi afegim les castanyes, els bolets, la branqueta de romaní i la col tallada a tires. 
Salem al gust i deixem que es cogui uns deu minuts més.
Quan estigui cuit hi afegim un tros de carabassa del brou ben aixafat amb forquilla (això li donarà cremositat).
Guarnim amb fulletes de romaní i servim.
Zoe, tens raó: ha quedat molt bo.

Franco BattiatoLa canzone dei vecchi amanti


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada