Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 6 de novembre del 2015

Fem una crema {fonoll, carabassa, espinacs}


Enguany l'estiu no ha afavorit massa el cultiu de les carabasses tot i que tenia unes bones llavors que em va enviar en Francesc del blog La cuina de tots natros. Però el temps no es pot controlar i hi ha el que hi ha. Ara ja estem consumint l'última de les que van sortir i aprofitem per a fer una crema animant als més mandrosos a posar-se a la cuina. A més fem neteja del frigorífic i agafem un bulb de fonoll, unes fulles d'espinacs i mig pit de pollastre rostit que hi queden. Ens hi posem? 
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 400 g de carabassa pelada i polida
 - 1 bulb de fonoll trossejat
 - 600 ml d'aigua
 - sal i pebre
 - oli d'oliva verge extra
 - 100 ml de llet desnatada
 - 50 g d'espinacs
 - pipes de la carabassa
 - 1/2 pit de pollastre rostit desossat
 - 2 cullerades soperes de mantega
 - dues llesques de pa tallades a daus

Farem:
En una cassola hi posem oli d'oliva i hi passem durant un parell de minuts la carabassa i el fonoll, cobrint-ho posteriorment d'aigua.
Salpebrem i deixem coure durant uns 20 minuts.
Afegim els espinacs, el pollastre, la llet i deixem coure uns 5 minuts més.
Apaguem el foc i hi posem la mantega.
Ho passem tot per la batedora.
En una paella a part hi fregim els crostonets de pa que l'acompanyaran.
Farem el mateix amb les pipes de carabassa que fregirem amb sal i oli d'oliva durant uns segons i tenint cura de tapar la paella perquè peten.
Servim la crema amb les pipes pelades (les he deixat senceres per a fotografiar-les) i els crostonets de pa.

El dia és esplèndid. Sortim a menjar-nos la crema al sol (el cel blau es reflecteix a la cullera) i la pau de viure un moment de tranquil·litat ens deixa el cos bé. Mathieu Boogaerts canta tot fluixet per a no trencar el moment Avant que je m'annuie. Ens acompanyeu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada