Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 16 de novembre del 2015

Un pesto de tardor {bolets i castanyes}


Quan vaig al mercat deixo que a les parades on compro em recomanin els productes que en aquell moment creuen que he de prendre. Divendres passat en Manel estava obrint un formatge parmesà acabat d'arribar d'Itàlia. 42 Kg en una sola peça. Em va fer tastar un trosset del mig i ell sabia que cauria rendida i que l'acabaria comprant. Em venia perfecte per a fer el pesto que tenia al cap. Amb productes de tardor: bolets i castanyes.
Amb els bolets li donaria un punt diferent i les castanyes substituirien els pinyons. Oh la la que diria la Violeta. Per a quatre persones,

Necessitarem,
per al pesto:
 - 5 castanyes crues pelades
 - 4 rovellons (uns 50 g)
 - 10 g de fulles d'alfàbrega
 - 2 alls
 - 200 ml oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre
 - 50 g de parmesà ratllat
 - 20 g de formatge blau
per a fer el plat:
 - 250 g d'espaguetis negres de sépia
 - quatre castanyes crues pelades i trossejades
 - el cos d'una sépia petita tallada a daus
 - 24 rovellons petits 
 - 8 llagostins 
 - oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre

Farem,
Escaldem amb aigua els bolets per al pesto durant un parell de minuts, els colem i els posem al got de la batedora junt amb les castanyes, l'alfàbrega, l'oli d'oliva, els alls, els formatges i salpebrem.
Passem la batedora pel got i triturem al gust: o molt fi o deixant una certa textura.
Passem la sépia per una paella ben calenta i amb oli d'oliva.
Reservem.
També hi passem els llagostins oberts per la meitat i als que haurem tret el budell.
Repetim el procediment amb els bolets.
Bullim la pasta segons instruccions de la marca i colem.
Muntem el plat amb la pasta, el pesto, els trossos de sépia, les castanyes crues, els rovellons i els llagostins.

A white shade of pale, Noel Harrison.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada