Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 23 de novembre del 2015

Recaptem per al Gran Recapte {un plat de llegums}


La Maria cobra una pensió mínima. És vídua i viu sola. Fa uns dies m'explicava que té un pot amagat a la cuina on guarda els diners que arreplega per poder anar a comprar el dia de la campanya solidària del Gran Recapte. Tres euros al mes, que ara sumen 36, la fan sentir bé pensant que pot ajudar algú. I no és poc.
He comptat i amb aquests diners podrà comprar, com si només fos per a una família sense nadons: 1 l d'oli d'oliva verge extra, 1 l d'oli de gira-sol, 2 pots de llenties cuites, 2 pots de fesols cuits, 2 pots de cigrons cuits, 1 llauna de sardinetes en oli d'oliva, 1 kg d'arròs, 1 pack 3 llaunes de tonyina en oli d'oliva, 1 pot de mandonguilles amb pèsols, 6 litres de llet, 1 paquet de formatge fos en porcions, 1 l de caldo de pollastre, 1 paquet de fideus, 1 capsa de galetes Maria, 1 pot de cafè soluble i 1 pot de cacau instantani (s'ha de notar que és àvia). En total és un petit molt gran ajut que ve d'una persona a qui també s'escauria donar un cop de mà. 
Els aliments més adients per a la campanya són llegums secs, llet, oli, aliments infantils i llaunes de conserva de peix. Aliments bàsics d'alt valor nutritiu en l'alimentació de les persones.
Així que avui farem un plat utilitzant alguns d'aquests ingredients: 
Un pot de cigrons cuits, una llauna de sardinetes en oli d'oliva, una ceba i un pebrot verd. És tot el que necessitem. I el podrem preparar en fred o, ara que comença el fred, calent. Només caldrà que passem per una paella amb oli d'oliva, pot ser el de la llauna, la ceba i el pebrot. Escorrem els cigrons i els rentem. Servim en una plàtera amb les sardines per sobre. Si el volem escalfar només caldrà afegir els cigrons i les sardines a la paella, junt amb la ceba i el pebrot. 
Recordeu: dies 27 i 28, divendres i dissabte que ve, el Gran recapte d'Aliments a Catalunya a supermercats i mercats d'arreu de Catalunya.
No cal dir res més, només que desitgem una gran participació de tots.

I'm not the only oneSam Smith.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada