Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 23 de novembre de 2015

Recaptem per al Gran Recapte {un plat de llegums}


La Maria cobra una pensió mínima. És vídua i viu sola. Fa uns dies m'explicava que té un pot amagat a la cuina on guarda els diners que arreplega per poder anar a comprar el dia de la campanya solidària del Gran Recapte. Tres euros al mes, que ara sumen 36, la fan sentir bé pensant que pot ajudar algú. I no és poc.
He comptat i amb aquests diners podrà comprar, com si només fos per a una família sense nadons: 1 l d'oli d'oliva verge extra, 1 l d'oli de gira-sol, 2 pots de llenties cuites, 2 pots de fesols cuits, 2 pots de cigrons cuits, 1 llauna de sardinetes en oli d'oliva, 1 kg d'arròs, 1 pack 3 llaunes de tonyina en oli d'oliva, 1 pot de mandonguilles amb pèsols, 6 litres de llet, 1 paquet de formatge fos en porcions, 1 l de caldo de pollastre, 1 paquet de fideus, 1 capsa de galetes Maria, 1 pot de cafè soluble i 1 pot de cacau instantani (s'ha de notar que és àvia). En total és un petit molt gran ajut que ve d'una persona a qui també s'escauria donar un cop de mà. 
Els aliments més adients per a la campanya són llegums secs, llet, oli, aliments infantils i llaunes de conserva de peix. Aliments bàsics d'alt valor nutritiu en l'alimentació de les persones.
Així que avui farem un plat utilitzant alguns d'aquests ingredients: 
Un pot de cigrons cuits, una llauna de sardinetes en oli d'oliva, una ceba i un pebrot verd. És tot el que necessitem. I el podrem preparar en fred o, ara que comença el fred, calent. Només caldrà que passem per una paella amb oli d'oliva, pot ser el de la llauna, la ceba i el pebrot. Escorrem els cigrons i els rentem. Servim en una plàtera amb les sardines per sobre. Si el volem escalfar només caldrà afegir els cigrons i les sardines a la paella, junt amb la ceba i el pebrot. 
Recordeu: dies 27 i 28, divendres i dissabte que ve, el Gran recapte d'Aliments a Catalunya a supermercats i mercats d'arreu de Catalunya.
No cal dir res més, només que desitgem una gran participació de tots.

I'm not the only oneSam Smith.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada