Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 23 de novembre de 2016

Le vin chaud de l'Ile de Ré {recordant paisatges}


Ens agrada viatjar i conèixer llocs diferents. I també ens agrada compartir-ho aquí alguna vegada. Avui us ensenyem un lloc tranquil, bonic, per a visitar-lo amb la família: Île de Ré, una petita illa a l'Atlàntic davant de la costa de la Rochelle, on s'hi arriba en cotxe passant per un pont pagant peatge. De terreny pla que convida a visitar-la en bicicleta, que és el transport quasi obligatori a l'estiu quan s'omple de turistes i estiuejants.
Nosaltres, que portàvem la Violeta, vam gaudir i molt del paisatge. D'entrada vàrem quedar sorpresos de la gran quantitat de vinyes que cobreixen l'illa. Un lloc amant del vi. I d'allí us portem avui com preparar un vi calent que els francesos fan per a prendre tranquil·lament amb els amics a casa davant del foc a terra o en un passeig pel camp, per a escalfar el cos en dies freds. Per a compartir entre quatre,

Necessitarem:
 - 600 ml de vi negre
 - 200 ml de vi blanc
 - 1 mandarina o una taronja 
 - 1 llimona
 - grans de magrana (opcional)
 - 1 branca de canyella
 - 1 branca de vainilla
 - 4 flors d'anís
 - 6 claus d'olor
 - 2 cullerades (soperes) de sucre morè
 - 2 cullerades (postres) de mel
 - 1 raig generós de Chartreuse

Farem:
Tallem els cítrics a quarts i els posem amb el vi, a foc amorós, i les espècies.
Quan comenci a bullir hi afegim el sucre i la mel.
Deixem que es confiti tot, a foc baix, una mitja hora.
Al final ho perfumem amb un raig de Chartreuse o el licor que més us agradi.
En el moment de servir hi podem afegir uns grans de magrana.
Es pot beure calent, tebi o fred.
Les quantitats indicades són per a tenir una mica d'idea, ja que podreu posar-hi imaginació i personalizar-lo al gust. 

Put your records onCorinne Bailey Rae.

12 comentaris:

  1. Nani, qué gustazo ver las fotos de tu post. ¡Cuantos recuerdos! Me alegra que te haya gustado esta zona de Francia. Para mí es uno de esos lugares mágicos que atesoro. Sé que volveré y muy pronto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Elena,
      Es un sitio para desconectar y disfrutar de lo lindo. Sí, la isla es mágica y mires donde mires siempre hay un rincón distinto a los otros.
      Un abrazo,
      Nani

      Elimina
    2. ¿Un viaje las tres juntas, cámara en mano?

      Elimina
    3. Ohhhhh, Virginia no hay que alimentar los malos pensamientos...

      Elimina
  2. Nani, molt xules les fotos i el texte, a nosaltres també ens va encantar tot i que a l'agost estava molt plena de turistes.... vam comprar sal i cervesa artesanal, bonissima!.Un petó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Tuts,
      Estic contenta que et passis per aquí. Realment, quan vaig anar al Phare des Baleines vaig pensar en tu i tot el que m'havíes dit. Vam tenir sort de que era l'última setmana d'octubre i ja tancaven la temporada: no hi havia turistes. El temps va resultar esplèndid, tot i que feia fred. Anant en bicicleta entràvem en calor. També vaig comprar sal, cerveses artesanes i vi.
      Ja ens veurem!
      Nani

      Elimina
  3. just ahir el jordi em deia per anar-hi, ara no en tinc cap dubte. preciosa entrada, com totes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ruth,
      Tindríes uns quants cellers per a visitar. Estic preparant un Xips de Vida i ja t'avisaré. Aquí no podia posar totes les fotos que vaig fer.
      Muac!
      PD En Jordi no s'aburriria perquè podria fer l'illa corrent...

      Elimina
  4. Unes fotos precioses Nani, mai hi he anat però l'OLivier diu que és un petit paraís :o)
    I mira que ahir justament li deia que ja era temps de vi calent, oi?!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Palmira,
      Deu ser un paradís tot l'any però no m'imagino un lloc que són uns 12.000 hab. a l'hivern passin a 200.000 a l'estiu. Ara a la tardor una meravella!
      Un vi calent, que bo!
      Petonets al bitxo rosset.
      Nani

      Elimina
  5. Hola Nani: No mágrada el vi. A les hores....que fas aqui diras? Pues gaudir de las tevas preciosisimas fotografias.
    Petons per a tots

    ResponElimina
    Respostes
    1. Manu,
      Sempre ets benvinguda aquí, t'agradi o no el vi. De les fotos, gràcies. Però mira qui parla!
      Muac,
      Nani

      Elimina