Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 13 de juny de 2017

Collint Semprevives, flors del camp {bombons líquids i galetes}


Sempreviva, ramell de Sant Ponç, Flor de Sant Joan. També coneguda com a mançanella (Helichrysum stoechas) és una mata que trobem tot passejant ara al camp i que té un bonic color groc. Si la tallem, la tindrem seca per temps, d'aquí que es conegui a més a més com a flor de tot l'any. És pròpia de la regió mediterrània i a mi m'agrada especialment per la seva olor que recorda el curri. Aprofitant el passeig he fet un parell de rams que donaran color a la taula per a acompanyar les llepolies que he preparat avui: uns bombons líquids i unes galetes.
De pas, aprofitant les últimes tardes de primavera, he sortit al jardí per a berenar tranquil·lament i mirar-me el llibre de Las casas bellas, de Cristina Macarena i Montse Marmol. Omplir l'ànima mentalment i físicament. Una tarda rodona de gaudi i sensacions per a l'esperit. M'acompanyeu? Per a quatre persones,

Bombons líquids.
 - 150 ml de nata líquida
 - 60 g de xocolata negra, la meva com sempre, de Xocolates Creo
 - 3 cullerades soperes de grans de cafè, també de Creo
 - 2 cullerades de licor d'arròs del Delta de l'Ebre

Els preparem fent una infusió dels grans de cafè a la nata, portant un cassó a foc lent durant uns tres minuts i deixant reposar, un cop apagat, uns 30 minuts.
Seguidament colem els grans i tornem a posar la nata a foc suau, hi incorporem la xocolata i anirem remenant fins que es desfaci cremosament.
Afegim el licor i repartim la barreja en copes que deixarem al frigorífic fins al moment de servir.

Galetes.
 - 75 g de sucre
 - 150 g de mantega a temperatura ambient
 - 1 ou
 - 150 g de farina de força
 - 2 cullerades de llet
 - 2 cullerades de cafè
 - 1 cullerada de licor d'arròs o d'alguna essència que us agradi més

Engeguem el forn a 180º C.
En un bol gran batem la mantega i el sucre fins que quedi cremós.
Seguidament incorporem l'ou i l'essència triada, tot remenant suaument.
Afegim la farina passada pel sedàs, el cafè i la llet.
Posem la massa obtinguda en motlles.
Jo he fet servir uns rodons de galetes de 8 cm i me n'han sortit sis.
Enfornem durant uns 20/25 minuts, fins que veiem que s'han daurat i que punxant, amb molta cura que no es trenquin, surten bé.
Sortiu al camp, que ara està preciós!

More to Luv, Minnutes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada