Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules Penedès per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 23 de juliol de 2018

Parada i fonda al Priorat


Sou dels que us agrada conèixer, caminar i recórrer paratges idíl·lics on no hi hagi turisme massificat? I que a més us agrada el bon menjar i que a l'hora d'acompanyar-lo ho feu amb vins de la terra? Si heu respost afirmativament a les dues preguntes, el vostre pròxim destí és el Priorat. I ara ja no pregunto, només recomano que si voleu descansar tot fent parada i fonda en un indret amb encant aquest és l'Hotel Hostal Sport de Falset.
La seva directora, la Marta Domènech, és la continuadora del negoci que va començar el seu besavi, després l'avi, el pare i ara ella. Un lloc que sempre ha sigut de referència, i com a anècdota curiosa, va tenir la primera televisió del poble on era típic anar a veure els partits del Barça/Madrid. I allí arribava el correu postal per a tothom. I també on paraven els que feien trajectes llargs per aquelles terres. Però d'això ha passat molt de temps i ara ha esdevingut un punt on conflueixen cultura, vi, tradició, natura. I on els amants del vi que l'habiten fan de l'estada a l'hostal el seu campament base per a récorrer aquella magnífica comarca que és el Priorat. Una comarca que cal conèixer sense presses i per a gaudir fent senderisme, fent caminades pel Parc Natural del Montsant,  comprant productes de la terra, practicant enoturisme  tot descobrint els magnífics cellers que hi trobareu  i moltes coses més que us alimentaran l'esperit. 
La Marta, que ha viscut i ha treballat molts anys a l'estranger, li ha sabut donar a l'hotel un aire cosmopolita que fa que resulti acollidor, on els afeccionats a l'art podran fruir de bonics quadres i preciosos mobles antics procedents de la família. Ah, i on s'escau també passar-hi un cap de setmana ben romàntic. I què dir de la fonda: canelons de rostit amb beixamel suau i emmental gratinat,  pollastre de pagès criat en llibertat guisat amb fruits secs (el preferit del meu marit), calamars de platja a la planxa amb papada i sofregit casolà, cua de bou guisada amb paciència (el preferit de la Marta) i menjar blanc amb cruixent de cereals són algunes de les menges que trobareu a la carta, composta per una gastronomia 100% tradicional i de la bona. Ara us diré un dels meus plats preferits i que sempre demano quan hi vaig, un plat prioratí per excel·lència: la truita amb suc. Tinc la recepta al blog, en el post de juny de 2014, però us poso i comparteixo tal com la fan a la cuina de l'Sport i que podeu veure en un vídeo de Youtube explicada d'una manera ben visual i entenedora. 

La truita amb suc de l'Sport

Ingredients:
truita,
 - ous
 - fesols blancs cuits
 - oli d'oliva verge extra
 - alls
 - ceba
 - pebre vermell dolç
 - tomàquet fregit
 - sal
 - aigua
 - una picada amb all, julivert, ametlles i avellanes torrades
acompanyament,
 - bacallà dessalat
 - farina
 - oli d'oliva verge extra

Com fer-la:
Per una banda fregim fesols.
Mentre es couen batem els ous i hi afegim els fesols fregits.
Fem la truita en una paella amb oli d'oliva.
Per a fer el suc sofregim all i ceba picats.
Hi afegim pebre dolç i tomàquets.
Seguidament incorporem aigua suficient perquè més endavant pugui cobrir la truita.
També afegim una picada que haurem fet prèviament amb all, julivert, ametlles i avellanes torrades.
Deixarem el suc fins que bulli i s'espesseixi una mica.
Tallem la truita i la posem al suc.
Abans d'acabar, tallem una mica de bacallà dessalat, l'arrebossem amb farina i el fregim.
I ara només queda emplatar la truita amb suc i el bacallà.
Per a acompanyar-la tindrem molta feina en triar un dels vins de la zona, no serà fàcil.
Encara no heu planejat quan hi anireu?


4 comentaris:

  1. Escrius molt bé tant amb lletra com amb imatges. M'agrada com ho fas.
    Roseta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies i et dic el mateix: feliç de que passis per aquí.

      Elimina