A la meva filla Bibi no li agraden els dolços i per aquest motiu em va cridar l'atenció quan em va dir que a San Francisco, en una cafeteria, va menjar un pastís que li va agradar moltíssim i que l'havia de fer per a compartir-lo al blog. Era un cobbler i jo no sabia ni com posar-m'hi. Cercant per la xarxa vaig trobar unes quantes receptes i entre totes he fet una que he adaptat a la meva manera, aquí la teniu. De fet, vaig aprofitar que havia de venir una amiga a passar el dia i m'hi vaig atrevir. De pas, com que ella va portar un cava de Maria Rigol Ordi de Sant Sadurní d'Anoia, el vam acompanyar d'una copa i el berenar va resultar rodó.
I així, el resultat m'ha agradat força. Com que encara tenia préssecs del dia que vaig anar al Penedès, a Sant Pau d'Ordal, al Mercat del Préssec, els vaig posar al pastís, tot i que he vist que es pot fer amb la fruita que més convingui i agradi. Que no us faci mandra engegar el forn, perquè els vostres us agrairan el resultat. Som-hi.
Ingredients per al motlle que he fet servir, una paella de ferro colat de 20 cm de diàmetre:
- 1 kg de préssecs que un cop pelats i despinyolats quedaran en uns 650 g
- 40 g mantega
- 2 cullerades soperes de mel
- 1 taronja ecològica, la meva del meu hort
per a la massa,
- 250 g de farina
- 90 g de sucre de llustre
- 1 sobre de sucre de vainilla
- 1 cullerada (postres) de llevat Royal
- 100 g de mantega freda
- 100 g de nata líquida
Com preparar-lo:
Us he de dir que l'he deixat mig preparat al matí i així només ha calgut enfornar-lo a l'hora del berenar, però si us sembla, el podeu preparar tot d'una vegada.
Per a coure la fruita posem la mel i la mantega a la paella, que a mi m'ha servit de motlle, afegim els préssecs tallats a trossos, hi aboquem el suc de mitja taronja i la seva pell ratllada de manera molt fina.
Deixem coure a foc amorós durant una mitja hora i reservem.
Seguidament preparem la massa que el cobrirà posant la farina en un bol gran junt amb el sucre, el sucre de vainilla, el llevat i la mantega freda tallada a daus.
Treballem amb els dits barrejant a fi que quedi amb textura de sorra.
Finalment hi aboquem la nata i continuem treballant.
Fem unes boles que aplanarem i passarem per una mica de farina.
Cobrim el motlle amb aquestes boles i cap al forn que haurem preescalfat a 180ºC, durant uns 35 minuts o fins que el veiem daurat.
Un cobbler molt bo per a passar una tarda d'estiu.
Per cert, un any més amb un pomet de Semprevives al cistell.
Per cert, un any més amb un pomet de Semprevives al cistell.
Despertar, Sommeliers
...Ens van ensenyar
que convé callar
Però ens hem cansat
i ara hem despertat...
què puc dir? harmonia i bellesa. gràcies
ResponEliminagràcies a tu per tot.
EliminaUn pastís molt apetitós per un berenar d'estiu.
EliminaGràcies Nani !!
Quin berenar més bo! i amb aquest cava encara més!!!
ResponEliminaAquesta nova model també la conec;)
Mercè, la cuina violeta ja no té secrets per a tu...
Elimina