Etiquetes

dilluns, 9 de juliol del 2018

Cobbler de préssec, un pastís americà


A la meva filla Bibi no li agraden els dolços i per aquest motiu em va cridar l'atenció quan em va dir que a San Francisco, en una cafeteria, va menjar un pastís que li va agradar moltíssim i que l'havia de fer per a compartir-lo al blog. Era un cobbler i jo no sabia ni com posar-m'hi. Cercant per la xarxa vaig trobar unes quantes receptes i entre totes he fet una que he adaptat a la meva manera, aquí la teniu. De fet, vaig aprofitar que havia de venir una amiga a passar el dia i m'hi vaig atrevir. De pas, com que ella va portar un cava de Maria Rigol Ordi de Sant Sadurní d'Anoia, el vam acompanyar d'una copa i el berenar va resultar rodó. 
I així, el resultat m'ha agradat força. Com que encara tenia préssecs del dia que vaig anar al Penedès, a Sant Pau d'Ordal, al Mercat del Préssec, els vaig posar al pastís, tot i que he vist que es pot fer amb la fruita que més convingui i agradi. Que no us faci mandra engegar el forn, perquè els vostres us agrairan el resultat. Som-hi.

Ingredients per al motlle que he fet servir, una paella de ferro colat de 20 cm de diàmetre:
 - 1 kg de préssecs que un cop pelats i despinyolats quedaran en uns 650 g
 - 40 g mantega
 - 2 cullerades soperes de mel
 - 1 taronja ecològica, la meva del meu hort
 per a la massa,
 - 250 g de farina
 - 90 g de sucre de llustre
 - 1 sobre de sucre de vainilla
 - 1 cullerada (postres) de llevat Royal
 - 100 g de mantega freda
 - 100 g de nata líquida

Com preparar-lo:
Us he de dir que l'he deixat mig preparat al matí i així només ha calgut enfornar-lo a l'hora del berenar, però si us sembla, el podeu preparar tot d'una vegada.
Per a coure la fruita posem la mel i la mantega a la paella, que a mi m'ha servit de motlle, afegim els préssecs tallats a trossos, hi aboquem el suc de mitja taronja i la seva pell ratllada de manera molt fina.
Deixem coure a foc amorós durant una mitja hora i reservem.
Seguidament preparem la massa que el cobrirà posant la farina en un bol gran junt amb el sucre, el sucre de vainilla, el llevat i la mantega freda tallada a daus. 
Treballem amb els dits barrejant a fi que quedi amb textura de sorra.
Finalment hi aboquem la nata i continuem treballant.
Fem unes boles que aplanarem i passarem per una mica de farina.
Cobrim el motlle amb aquestes boles i cap al forn que haurem preescalfat a 180ºC, durant uns 35 minuts o fins que el veiem daurat.
Un cobbler molt bo per a passar una tarda d'estiu.
Per cert, un any més amb un pomet de Semprevives al cistell.

Despertar, Sommeliers
...Ens van ensenyar 
      que convé callar
        Però ens hem cansat 
          i ara hem despertat...

5 comentaris:

  1. què puc dir? harmonia i bellesa. gràcies

    ResponElimina
  2. Quin berenar més bo! i amb aquest cava encara més!!!
    Aquesta nova model també la conec;)

    ResponElimina