Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 14 de juny de 2011

Bôlo fondant {estrenem blog}


Ahir vaig fer el meu primer pastís fondant. La veritat és que sempre  m'han fascinat aquests pastissos. Són molts comuns a tot Sud-amèrica.
Quan vivíem al Brasil la veïna de casa, la Belmira, els feia per encàrrec i a mi m'encantava anar a veure com els preparava. 
Allà els pastissos són bôlos.
En feia per a casaments, batejos, comunions, aniversaris i altres festes. I els recordo grans i molt bonics. 
A la llibreta de receptes de la meva mare, un gran tresor, guardo receptes de la Belmira i algun dia en faré alguna.
Total, que ahir vaig fer un curs amb la Maria de Sugarcakes i el resultat el teniu aquí.

Com es preparen aquests pastissos:
Primer cal fer un coc. Jo l'he fet amb la recepta del iogurt, bé n'he hagut de fer dos i fins i tot hauria estat millor fer-ne tres.
Després s'obre pel mig i es reguen amb almívar preparat a tal fi. L'hem farcit amb nutella, cadascú el pot farcir com més li agradi, i per sobre s'ha cobert amb ganache de xocolata, perquè s'enganxés el fondant.
La cobertura l'hem feta amb fondant comprat fet i tenyit amb el color que he triat. Ha calgut donar-li forma i guarnir-lo amb molta paciència. La veritat és que el resultat ha valgut la pena i demà l'obrirem i ja us en diré el resultat.

Aquí hi podeu afegir escoltar una cançó que m'agrada molt d'un cantant brasiler: Chico César. À primeira vista tota una declaració d'amor en poques paraules...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada