Etiquetes

dissabte, 6 d’agost del 2011

Cabell d'àngel {m'he emocionat fent-lo}


Aquest estiu no està resultant massa assolellat i cal aprofitar-lo fent activitats gastronòmiques, així resulta més distret. Em quedaven dues carabasses de cabell d'àngel i em feia molta peresa posar-me a fer-lo. Però el dia estava grisot i no feia molta calor. Vaig entrar a la cuina i tot d'una vaig obrir les carabasses tirant-les a terra i partint-les. Era l'única manera de començar a fer allò que anava ajornant.
Les vaig tallar a trossos i dins d'una cassola gran vaig bullir-los uns 25 minuts.
Un cop escorreguts, freds i nets de pell i pinyolets, vaig deixar-los en remull en aigua freda  1/2 hora. Escorre'ls traient tot l'aigua prement-los bé.

Per fer el cabell d'àngel cal calcular un quilo de sucre per un quilo de la carabassa espremuda, la pela d'una llimona i una branca de canyella.
En una cassola posar els ingredients i començar a foc baix i anar remenant de tant en tant fins que arribi el punt de color, olor i textura volguda. Em podeu creure si us dic que em vaig emocionar mentre el feia, la cuina feia una flaire...
Vaig posar-lo en pots i un cop ben tancats, de cap per avall els deixem refredar i etiquetem amb nom i data.
Amb aquesta conserva podrem fer més endavant, o ara mateix, unes bones postres.

Avui he fet una ensaïmada amb pasta bric que ha resultat d'allò més bona.
Per a fer-la només cal tenir a ma uns fulls de pasta bric, que posarem una mica sobreposats i els farcirem   amb una fila de cabell d'àngel i unes panses rehidratades amb moscatell. Caragolarem en forma de cuc i després en espiral. Al forn a 180º uns 15 minuts, fins que la veiem enrossida. I com que estic fent d'àvia durant l'estiu i s'ha de passar les hores com siguin amb la meva néta hem fet aquest divertiment.

Si us sembla bé mentre remenem podem sentir als Eurythmics cantant There must be an Angel perquè concordi amb el divertiment d'aquesta recepta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada