Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 6 d’agost de 2011

Cabell d'àngel {m'he emocionat fent-lo}


Aquest estiu no està resultant massa assolellat i cal aprofitar-lo fent activitats gastronòmiques, així resulta més distret. Em quedaven dues carabasses de cabell d'àngel i em feia molta peresa posar-me a fer-lo. Però el dia estava grisot i no feia molta calor. Vaig entrar a la cuina i tot d'una vaig obrir les carabasses tirant-les a terra i partint-les. Era l'única manera de començar a fer allò que anava ajornant.
Les vaig tallar a trossos i dins d'una cassola gran vaig bullir-los uns 25 minuts.
Un cop escorreguts, freds i nets de pell i pinyolets, vaig deixar-los en remull en aigua freda  1/2 hora. Escorre'ls traient tot l'aigua prement-los bé.

Per fer el cabell d'àngel cal calcular un quilo de sucre per un quilo de la carabassa espremuda, la pela d'una llimona i una branca de canyella.
En una cassola posar els ingredients i començar a foc baix i anar remenant de tant en tant fins que arribi el punt de color, olor i textura volguda. Em podeu creure si us dic que em vaig emocionar mentre el feia, la cuina feia una flaire...
Vaig posar-lo en pots i un cop ben tancats, de cap per avall els deixem refredar i etiquetem amb nom i data.
Amb aquesta conserva podrem fer més endavant, o ara mateix, unes bones postres.

Avui he fet una ensaïmada amb pasta bric que ha resultat d'allò més bona.
Per a fer-la només cal tenir a ma uns fulls de pasta bric, que posarem una mica sobreposats i els farcirem   amb una fila de cabell d'àngel i unes panses rehidratades amb moscatell. Caragolarem en forma de cuc i després en espiral. Al forn a 180º uns 15 minuts, fins que la veiem enrossida. I com que estic fent d'àvia durant l'estiu i s'ha de passar les hores com siguin amb la meva néta hem fet aquest divertiment.

Si us sembla bé mentre remenem podem sentir als Eurythmics cantant There must be an Angel perquè concordi amb el divertiment d'aquesta recepta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada