dilluns, 8 d’agost del 2011

Empadinhas {una recepta emocional}


Aquesta recepta és una de les que feia la meva mare. Aquí la teniu amb la seva lletra. És del seu llibre de receptes i deu estar datada més o menys de l'any 1960. Són pastes salades que es fan per les festes i reunions familiars al Brasil. Us la dono perquè la pugueu fer i veureu el resultat.

Necessitarem:
 - 3 cullerades soperes de margarina
 - 4 rovells d'ou
 - 200 g de farina

Farem:
Ho pastem tot i fem una bola que deixarem reposar durant 30 minuts a la nevera tapada amb un tovalló.
Passat el temps farem petites boles que estirarem amb la mà i les posarem en els motlles. Les podem farcir d'allò que ens vingui de gust. Jo he fet un sofregit amb mitja ceba, mig pebrot verd tallat a daus i 100 g de gambetes trossejades. Després he afegit una tassa (cafè) de llet amb una cullerada sopera de maizena i ho he salpebrat. S'ha espessit una mica. Tot seguit he cobert cada motllo amb una rodona de la mateixa pasta i amb un pinzell sucat en clara d'ou les he pintat. Si es vol podem empolvorar amb formatge. El forn a 180º, escalfat prèviament, durant uns 15/20 minuts i ja està.
Avui ens hem reunit per dinar i aquí les teniu.

Mentre les preparava he escoltat el gran Jorge Aragão amb les seves dolces cançons. Tot un gran concert i per a mi sola...
Quin luxe!

1 comentari:

  1. Una recepta de sempre, i segur que boníssima! Com les mares i les àvies no cuina ningú, veritat?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina