Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 23 d’agost del 2011

Melmelada de móres {visitant els esbarzers}


És agost i com cada any hem d'anar a buscar móres. 
Ens agrada caminar i aprofitem per a fer-ho.  
Un cop a casa, una bona melmelada!
Necessitarem:
 - 1 kg de móres
 - 750 g de sucre
 - el suc d'una llimona
 - un bon raig de patxaran
 - pots de vidre esterilitzats

Farem:
Al vespre, un cop rentades les móres les barregem amb el sucre.
Afegim el raig de licor (el que es vulgui i si es vol). No necessàriament cal fer-ho.
A mi m'agrada perquè li dóna un toc diferent.
L'endemà les posarem en una cassola, jo la tinc de ferro colat i va molt bé, i courem a foc mig.
Quan comenci a bullir, sempre remenant amb una cullera de fusta, hi afegim el suc de la llimona.
Ho tindrem al foc entre 15 i 20 minuts.
Si veiem que el fruit està molt sencer podem passar la batedora i deixar coure uns 10 minuts més perquè s'espesseixi.
Posarem la melmelada en els pots nets i esterilitzats.
Els tancarem ben fort i els posarem de cap per avall fins que es refredin.
Etiquetarem i cap al rebost.
Convé esperar un parell de mesos per a consumir-la ja que estarà més confitada.

A la tardor, sí a la tardor, serà el moment de menjar-la en unes torredetes de diumenge matí tot escoltant a Vivaldi en el Concert número 3:  Tardor de les Quatre Estacions.

4 comentaris:

  1. D'aquesta melmelada espero fer-ne la setmana que ve! :D Què bona que és!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Lés móres m'agraden més en melmelada que al natural, prop de casa hi ha molts esbarzers que n'estan carregats, les aniré a collir i en faré. Fins aviat!

    ResponElimina
  3. Ep! que el toc del patxaran és nou per a mi, la faig igual sense el licor.
    N'hi posaré, a veure què tal!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Oooh, a mi la melmelada de móres em fa pensar en la meva àvia, que en feia quilos i quilos... les anàvem a recollir a Prades cada setembre. Enguany hi pensava anar amb la nena per primer cop.

    Pel que fa a la recepta, és força diferent, perquè fem la melmelada amb el suc de les móres en lloc de fer servir tot el fruit, i al final hi afegim un espessant perquè no quedi massa líquida.

    ResponElimina