Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 16 d’agost del 2011

Préssec en copa {un postre gustós}


Ahir era dia 15 i tocava posar la recepta per als Fogons de la Bordeta. 
Però havíem d'aprofitar el dia de sol i se'ns va fer tard.
Avui la deixem amb ganes de que us agradi.
Unes flors de presseguers ens acompanyen.
Vam preparar la recepta ja fa dies i vam fer servir per persona:
 - 1 préssec
 - 200 dl d'aigua
 - 40 g de sucre
 - 1 fava tonka
 - 1 cullerada sopera de mantega
 - 1 crema tipus danet

Primer vam fer una melmelada ràpida amb l'aigua, el sucre i uns 60 g del préssec tallats a trossos. Ho vam perfumar amb trossos de fava tonka ratllada (a mi m'agrada molt). Durant un 1/4 d'hora ho vam coure fins a espessir-se.
Acte seguit ho vam posar en un got i hi vam afegir la crema ja feta. Amb més temps la podem fer nosaltres. Però jo sóc una mica falsària de vegades, per anar ràpida.
La resta del préssec el vam tallar a dauets. La meitat el vam deixar cru i l'altre meitat els vam passar per una paella amb la mantega. I tots barrejats per damunt de la crema.
Amb una mica de sucre per sobre vam fer servir el bufador  i va ser ja el toc final.
Es notaven els diferents punts del préssec.
Per a vosaltres fogons.

La copa va ser compartida mentre escoltàvem Michael Bolton a How Am i supposed to live without you, tot sucre.

3 comentaris:

  1. Hola Nani! Quina il·lusió descobrir que tens bloc, té molt bona pinta... ara em posaré a xafardejar una miqueta! jejeje De moment em quedo amb aquest copa, que em sembla molt temptadora!
    Moltes gràcies per participar maca!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Deliciosa receta.
    Me gusta mucho tu blog, me quedo por aquí viendo tu cocina.
    Besos

    ResponElimina
  3. Hola Nani! per fi et podré comentar totes les receptes!!!! ja veig que finalment tens bloc! ;). Molts petonets i endavant amb aquesta cuina de color violeta!!!! petonets

    ResponElimina