Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 29 d’agost de 2011

Ajo blanco {un plat refrescant}


Aquest anys hem tingut ajuda al plegar les ametlles. La Violeta està amb nosaltres i hem aprofitat per passar l'estona i  ensenyar-li a estimar la terra. Això, si es pot, s'ha de fer des de petits.
Un cop plegades  hem trencat  i pelat unes quantes. Algunes com que eren molt tendres s'ha pogut fer molt fàcilment. Així que hem decidit fer un ajo blanco que una andalusa de Còrdova em va ensenyar fa uns quants anys.
A les fotografies unes flors de l'ametller florit.

Necessitarem:
 - 160 g d'ametlles tendres picades i pelades
 - 1 l d'aigua
 - 2 dents d'all
 - 60 g d'oli d'oliva
 - 160 g de molla de pa trossejat
 - sal

Farem:
Barregem tots els ingredients i els passem per la batedora. Jo ho he fet amb la Thermomix durant dos minuts a potència màxima. Per aconseguir millor textura, si volem, ho podem colar. Ho posem en una sopera i al frigorífic fins l'hora de servir. Fregirem uns crostonets de pa per a acompanyar o unes perles d'oli d'oliva que s'hi escauen tant de gust com de color. Aquesta sopa freda entra molt bé amb la calor.

Asseguts a la fresca ens la beurem mentre sentim Com un arbre nu de Lluís Llach, perquè nus quedaran els ametllers aviat. 

3 comentaris:

  1. Una de les meves cremes estiuenques preferides! I més si són amb ametlles collides per vosaltres :)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Acabo d'entrar al teu blog a partir de receptes.cat. Ara m'hi passejo.
    Quin gust poder fer un ajoblancoamb ametlles acabades de collir!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Hola Dolça,
    Jo també veig les teves receptes per receptes.cat.
    Només et vull comentar que fa molta pena passar per camins i veure una gran quantitat d'ametllers abandonats perquè no paga la pena plegar les ametlles!
    Una abraçada.

    ResponElimina