Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 29 d’agost del 2011

Ajo blanco {un plat refrescant}


Aquest anys hem tingut ajuda al plegar les ametlles. La Violeta està amb nosaltres i hem aprofitat per passar l'estona i  ensenyar-li a estimar la terra. Això, si es pot, s'ha de fer des de petits.
Un cop plegades  hem trencat  i pelat unes quantes. Algunes com que eren molt tendres s'ha pogut fer molt fàcilment. Així que hem decidit fer un ajo blanco que una andalusa de Còrdova em va ensenyar fa uns quants anys.
A les fotografies unes flors de l'ametller florit.

Necessitarem:
 - 160 g d'ametlles tendres picades i pelades
 - 1 l d'aigua
 - 2 dents d'all
 - 60 g d'oli d'oliva
 - 160 g de molla de pa trossejat
 - sal

Farem:
Barregem tots els ingredients i els passem per la batedora. Jo ho he fet amb la Thermomix durant dos minuts a potència màxima. Per aconseguir millor textura, si volem, ho podem colar. Ho posem en una sopera i al frigorífic fins l'hora de servir. Fregirem uns crostonets de pa per a acompanyar o unes perles d'oli d'oliva que s'hi escauen tant de gust com de color. Aquesta sopa freda entra molt bé amb la calor.

Asseguts a la fresca ens la beurem mentre sentim Com un arbre nu de Lluís Llach, perquè nus quedaran els ametllers aviat. 

3 comentaris:

  1. Una de les meves cremes estiuenques preferides! I més si són amb ametlles collides per vosaltres :)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Acabo d'entrar al teu blog a partir de receptes.cat. Ara m'hi passejo.
    Quin gust poder fer un ajoblancoamb ametlles acabades de collir!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Hola Dolça,
    Jo també veig les teves receptes per receptes.cat.
    Només et vull comentar que fa molta pena passar per camins i veure una gran quantitat d'ametllers abandonats perquè no paga la pena plegar les ametlles!
    Una abraçada.

    ResponElimina