Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 29 de desembre del 2012

Burrata {amb torradetes de pa d'all}


Has sentit a parlar de la burrata i no n'has menjat mai? Doncs avui us portem un plat que farà les delícies dels que sou amants del formatge. La burrata és un tipus de mozzarella més cremosa que prové de la regió italiana de la Pulla, a la costa del mar Adriàtic.
L'hem servit amb pa d'all i unes fulles d'enciam.

Necessitarem:
 - formatge burrata (abans anaven embolicades amb una fulla verda i ara és una tira de plàstic de color verd)
 - enciam net i amanit
 - oli d'oliva
 - sal i pebre
 - llesques de pa tallades al nostre gust
 - 2 alls esmicolats
 - fulles de sàlvia
 - bitxo esmicolat
 - mantega en pomada

Farem:
En una safata de servir disposarem l'enciam net i amanit amb oli d'oliva.
Obrim la burrata i l'amanim amb oli d'oliva i una mica de bitxo esmicolat per sobre.
Abans haurem posat el forn a escalfar a 200º.
Oliem les llesques de pa i per sobre hi posem la barreja que hem fet amb els alls, les fulles de sàlvia, sal i pebre, mantega.
Mullem un paper encerat de forn i amb ell emboliquem les llesques de pa i enfornem entre 15/20 minuts.
Ho servim com aperitiu juntament amb la burrata.
Ens acompanyem d'un vi blanc.

Mentre podem escoltar K.D. Lang amb So in love.
Aquesta és la nostra aportació al Memòries d'una cuinera d'aquest mes.

19 comentaris:

  1. Ooooohhh!!! que bó. Un aperitiu cremós deliciós. Bones Festes i bon any 2013. petons,

    ResponElimina
  2. Una cosa tan senzilla + una presentació estil Nani = plat de luxe!

    Ptnts Dolça

    ResponElimina
  3. Genial Nani, m'encanta!!!! la burrata és boníssima, però no sempre en trobo... Una vegada la vaig presentar en un timbalet de tomàquet, però la idea del pa d'all m'ha robat el cor. M'has fet venir moltes ganes de tornar-ne a menjar!
    Una abraçada i que tingueu un 2013 ple de felicitat!! :)
    Bet

    ResponElimina
  4. Doncs jo no l'havia menjat mai la burrata ni tampoc vist... i em sembla que ha de ser molt bona!!! I aquest pa d'all...mmm...que bo...
    La foto es supersugerent...
    (per cert la salvia és una de les meves espècies favorites!)

    ResponElimina
  5. Uhmmm!!! m'encanta la teva proposta, ara mateix agafo la forquilla... Nani et desitjo que passis unes bones festes i un bon any nou 2013.
    Un petonàs

    ResponElimina
  6. No ho havia sentit mai, i en dos dies dos vegades, ho provarem.
    Aquesta teva te una pinta fantàstica.
    Petonets.

    ResponElimina
  7. A mi m'encanta este formatge però no l'he trobat mai per comprar-lo. M'ha fet entrar gana i això que ja he sopat! Que tingues molt bona entrada d'any! Marta

    ResponElimina
  8. A pesar del nom estrafolari....un gran plat, Nani !!!...Feliç 2013 !!!...una abraçada!!!

    ResponElimina
  9. Nani, genial. Me gusta muchísimo la burrata y hay una diferencia tremenda con la mozzarella. Y la guindilla me parece un puntazo. Besitos.

    ResponElimina
  10. Nani adoro todos los quesos, la burrata nola he probado pero seguro que me encantaría. Y esos panecillos ummmmmm!!!!!
    Besitos.

    ResponElimina
  11. Per nosaltres que ens agrada el formatge perfecte!Bon Any 2013

    ResponElimina
  12. M`encanta la burrata...i més m'encantaria sila provés acompanyada d´aquesta deliciosa amanida que has preparat.Bona entrada al 2013.

    ResponElimina
  13. He menjat burrata a Italia, pero encara no la he trobat per aquí. He de ser tan Bogotá amb aquest pa! Un peto y que comencéis 2013 molt i molt be!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vollia dir bona! Aixo del corrector automatic a vegades es un pal!

      Elimina
  14. Doncs ara no sé si l'he tastada mai però m'agrada el formatge i la mozzarella així que la burrata també, no?
    Moltes gràcies per participar i feliç 2013.

    ResponElimina
  15. Doncs no n'havia sentit a parlar mai! M'encanta passar per aquí perquè sempre s'hi aprèn una cosa nova! Gràcies, guapa, i desitjo que tinguis un molt bon cap d'any i que el 2013 ens porti un munt de coses positives.
    Una forta abraçada, encantada d'haver-te trobat.

    ResponElimina
  16. La burrata encara és més bona que la mozarella, oi?
    Una combinació deliciosa!
    Que tingueu molt bona entrada d'any!

    ResponElimina
  17. mmm m'encanta aquest formatge, és boníssim hasta per menjarse'l a cullerades jejeje. M'agrada molt com l'has presentat, les fotos, y el pa d'all que reconec que, tot i no ser dels meus preferits, i ha de quedar molt bé, jeje.
    Feliç any nou!!!! Espero que el 2013 us porti moltes coses bones, i sigui millor que aquest any que estem acabant.

    Petonets!!

    ResponElimina
  18. Mare meva Nani, has fet burrata?? excel·lent aportació, m'apunto la recepta per fer-la ben aviat. Molts petonets i bon any guapa

    ResponElimina