La Roser Milà, que és la meva proveïdora de la Thermomix, cada any i no falla mai, m'envia la felicitació de Nadal amb noves receptes, i com sempre, molt bones. Fa dos anys hi havia una crema de bacallà fumat, que jo he fet amb salmó, per a prendre-la com aperitiu.
No cal que us digui com ha quedat, perquè amb aquest estri que ens ajuda a la cuina tot queda fantàstic.
No cal que us digui com ha quedat, perquè amb aquest estri que ens ajuda a la cuina tot queda fantàstic.
Necessitarem:
- 80 g d'oli d'oliva
- 5 grans d'all
- 1 litre d'aigua
- 1 kg. de patates pelades
- sal i pebre
- 200 g de nata líquida
- 160 de salmó fumat
- oli d'olives negres o ous de mujol per a decorar
Farem:
Posar l'oli al got i programar 4 minuts temperatura varoma velocitat 1.
Tot seguit afegir els alls i posar 4 minuts/tempertura varoma/velocitat 3.
Afegir l'aigua, les patates, la sal i el pebre, programar 30 minuts/temperatura varoma/velocitat 1 (posar el cistellet sobre la tapa per evitar que esquitxi).
En acabar, posar-hi el bacallà trossejat i la nata, posar velocitat 10 fins aconseguir una crema perfecta.
Corregir el punt de sal i pebre i, si és espès, posar-hi una mica de llet.
Fer la decoració al moment de servir.
Nota: Es pot fer amb un altre peix fumat.
I avui toca comiat: la recepta del 15 d'Els fogons de la Bordeta s'agafa unes vacances (esperem que sigui així). No cal dir que tots desitgem que tornin aviat perquè trobarem a faltar que arribi el dia 20 i no ens diguin l'ingredient del mes següent. Jo sé la feina que comporta per això perdono a Sandra & Cia. que emprenguin durant un temps altres inquietuds. Des d'aquí, moltes gràcies. Us espererem!
Posarem una cançó de Norah Jones, Moren than this, en honor al seu pare Ravi Shankar que ens ha deixat aquesta setmana (si us dic alguna d'ell meditareu i prenent l'aperitiu no cal).
Quina crema Nani, quina crema! Aquesta em sembla a mi que pot caure ben aviat a casa en un sopar de pintxos i tapes que tenim, deliciosa!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar i per les teves paraules, ets un sol!
Petonets
Sandra
Quina crema més espectacular per Nadal!!!
ResponEliminaQue bo ha de ser, Nani!!! Ideal per aquests dies. Gràcies per compartir-ho, guapa i que passis un molt bon cap de setmana!
ResponEliminaImagino entrant amb boca aquesta textura tant suau amb el punt que li deu donar el fumat i potenciat per el gust mes fort de l'olivada i hem sembla que ja m'ho estic menjant.... Molt bona aportació NANI
ResponEliminaBones Festes DESDE MOBLES CAMBRILS
M'encanta el salmó fumat! però en crema no l'havia tastat mai, m'agrada molt aquest "piscolabis"! com no sóc gaire amiga dels ous de mujol, potser hi posaria unes gambetes pelades a la planxa ;-)
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana
Carai, entre la despedida del nois de Fogons i la canço aquest post te un aire molt emotiu... però està molt be... la vida te les dues vertens.
ResponEliminaM'agrada aquesta crema de salmò, la de bacallà imaginant-la i a pesar de tot, de la THX, penso que ha de ser deliciosa.
Una bona pensada per despedir un bon equip...salmó fumat, una delicatessen.
La de bacallà fumat és molt bona, i aquesta segur que, fins i tot, la supera!
ResponEliminaUn magnífic aperitiu-primer plat per acomiadar una proposta molt estimada.
PTNTS
Dolça
No em pensava que fos tan complet, Nani! Quan he vist els ingredients m'ha entusiasmat. M'ho guardo com a possible aperitiu de cap d'any!! Petonets
ResponEliminaJo (encara) no tinc el aparatet... Pero suposo que es por fer igualment de manera mes tradicional. Es bonísima aquesta crema. Un peto guapa!
ResponEliminaApa!! quina copeta mes festiva que ens deixes avui NANI...
ResponEliminaEs ben cert que la Thermomix es un Chef excelent i ens treu molts problemetes de sobre.
No sabia lo d' en RAVI SHANKAR... encara el recordo amb aquella especie de arpa especial tocant també una música única
BON DIUMENGE TINGUEU MACA :)
Senzilla i boníssima!
ResponEliminaI presentada en copa, queda molt elegant, ideal per les festes de nadal.
Aunque no es mi fuerte el salmón, reconozco que tiene que estar muy bueno.
ResponEliminaLástima que perdieras esas felicitaciones...en las mudanzas-traslados siempre pasa lo mimso ,que pena .
Abrazos desde Barcelona .
Una idea estupenda. Me gusta el salmón ahumado y creo que esta opción es buenísima. Además es una receta Thermomix, con lo que ya no me puedo negar a intentar hacerla. Un besazo.
ResponEliminaAquesta cremeta l'haurem de probar per cap d'any perquè per Nadal i per Sant Esteve deixo cuinar els altres!
ResponEliminaLa textura ha de quedar molt suau amb els ingredients i la presentació fantàstica, com sempre.
Petonets i bona setmana,
palmira
Quina copa tan seductora, m'agrada moltíssim!!!
ResponEliminaQuina elegància! M´agrada molt el salmó fumat però no me l´hauria imaginat mai en format crema...Deu quedar molt gustosa.
ResponEliminaHa de ser boníssima i parleu meravelles de la TMX.
ResponEliminaPetons.
Això ha de ser fi...fi.
ResponEliminaUna delicadesa de recepta.
Nani, esta preparación me parece ideal para estas fiestas, menuda cremita, si encima le damos esta presentacion se nos quedan los comensales con la boca abierta.
ResponEliminaBesos preciosa.
Sembla una crema fina, fina...ha de ser molt bona¡!
ResponEliminaPetó
Quina guapada d'aperitiu...tens clar que no se t'escapa aquest, eh!?
ResponEliminaEt felicito....
segur que deliciosa.. perquè amb aquests ingredients i la textura que et queda amb la thermomix que per mi és inigualable!!
ResponEliminapetonets Nani!
Quina sofisticació, molt bo per a aquests dies. Petons.
ResponElimina