Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 15 de desembre del 2012

Crema de salmó fumat {amb caviar}


La Roser Milà, que és la meva proveïdora de la Thermomix, cada any i no falla mai, m'envia la felicitació de Nadal amb noves receptes, i com sempre, molt bones. Fa dos anys hi havia una crema de bacallà fumat, que jo he fet amb salmó, per a prendre-la com aperitiu.
No cal que us digui com ha quedat, perquè amb aquest estri que ens ajuda a la cuina tot queda fantàstic.

Necessitarem:
 - 80 g d'oli d'oliva
 - 5 grans d'all
 - 1 litre d'aigua
 - 1 kg. de patates pelades
 - sal i pebre
 - 200 g de nata líquida
 - 160 de salmó fumat
 - oli d'olives negres o ous de mujol per a decorar

Farem:
Posar l'oli al got i programar 4 minuts temperatura varoma velocitat 1.
Tot seguit afegir els alls i posar 4 minuts/tempertura varoma/velocitat 3.
Afegir l'aigua, les patates, la sal i el pebre, programar 30 minuts/temperatura varoma/velocitat 1 (posar el cistellet sobre la tapa per evitar que esquitxi).
En acabar, posar-hi el bacallà trossejat i la nata, posar velocitat 10 fins aconseguir una crema perfecta.
Corregir el punt de sal i pebre i, si és espès, posar-hi una mica de llet.
Fer la decoració al moment de servir.
Nota: Es pot fer amb un altre peix fumat.

I avui toca comiat: la recepta del 15 d'Els fogons de la Bordeta s'agafa unes vacances (esperem que sigui així). No cal dir que tots desitgem que tornin aviat perquè trobarem a faltar que arribi el dia 20 i no ens diguin l'ingredient del mes següent. Jo sé la feina que comporta per això perdono a Sandra & Cia. que emprenguin durant un temps altres inquietuds. Des d'aquí, moltes gràcies. Us espererem!

Posarem una cançó de Norah Jones, Moren than this, en honor al seu pare Ravi Shankar que ens ha deixat aquesta setmana (si us dic alguna d'ell meditareu i prenent l'aperitiu no cal). 

23 comentaris:

  1. Quina crema Nani, quina crema! Aquesta em sembla a mi que pot caure ben aviat a casa en un sopar de pintxos i tapes que tenim, deliciosa!!
    Moltes gràcies per participar i per les teves paraules, ets un sol!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Que bo ha de ser, Nani!!! Ideal per aquests dies. Gràcies per compartir-ho, guapa i que passis un molt bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. Imagino entrant amb boca aquesta textura tant suau amb el punt que li deu donar el fumat i potenciat per el gust mes fort de l'olivada i hem sembla que ja m'ho estic menjant.... Molt bona aportació NANI

    Bones Festes DESDE MOBLES CAMBRILS

    ResponElimina
  4. M'encanta el salmó fumat! però en crema no l'havia tastat mai, m'agrada molt aquest "piscolabis"! com no sóc gaire amiga dels ous de mujol, potser hi posaria unes gambetes pelades a la planxa ;-)

    Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  5. Carai, entre la despedida del nois de Fogons i la canço aquest post te un aire molt emotiu... però està molt be... la vida te les dues vertens.
    M'agrada aquesta crema de salmò, la de bacallà imaginant-la i a pesar de tot, de la THX, penso que ha de ser deliciosa.
    Una bona pensada per despedir un bon equip...salmó fumat, una delicatessen.

    ResponElimina
  6. La de bacallà fumat és molt bona, i aquesta segur que, fins i tot, la supera!
    Un magnífic aperitiu-primer plat per acomiadar una proposta molt estimada.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. No em pensava que fos tan complet, Nani! Quan he vist els ingredients m'ha entusiasmat. M'ho guardo com a possible aperitiu de cap d'any!! Petonets

    ResponElimina
  8. Jo (encara) no tinc el aparatet... Pero suposo que es por fer igualment de manera mes tradicional. Es bonísima aquesta crema. Un peto guapa!

    ResponElimina
  9. Apa!! quina copeta mes festiva que ens deixes avui NANI...
    Es ben cert que la Thermomix es un Chef excelent i ens treu molts problemetes de sobre.
    No sabia lo d' en RAVI SHANKAR... encara el recordo amb aquella especie de arpa especial tocant també una música única
    BON DIUMENGE TINGUEU MACA :)

    ResponElimina
  10. Senzilla i boníssima!
    I presentada en copa, queda molt elegant, ideal per les festes de nadal.

    ResponElimina
  11. Aunque no es mi fuerte el salmón, reconozco que tiene que estar muy bueno.



    Lástima que perdieras esas felicitaciones...en las mudanzas-traslados siempre pasa lo mimso ,que pena .

    Abrazos desde Barcelona .

    ResponElimina
  12. Una idea estupenda. Me gusta el salmón ahumado y creo que esta opción es buenísima. Además es una receta Thermomix, con lo que ya no me puedo negar a intentar hacerla. Un besazo.

    ResponElimina
  13. Aquesta cremeta l'haurem de probar per cap d'any perquè per Nadal i per Sant Esteve deixo cuinar els altres!
    La textura ha de quedar molt suau amb els ingredients i la presentació fantàstica, com sempre.
    Petonets i bona setmana,
    palmira

    ResponElimina
  14. Quina copa tan seductora, m'agrada moltíssim!!!

    ResponElimina
  15. Quina elegància! M´agrada molt el salmó fumat però no me l´hauria imaginat mai en format crema...Deu quedar molt gustosa.

    ResponElimina
  16. Ha de ser boníssima i parleu meravelles de la TMX.
    Petons.

    ResponElimina
  17. Això ha de ser fi...fi.
    Una delicadesa de recepta.

    ResponElimina
  18. Nani, esta preparación me parece ideal para estas fiestas, menuda cremita, si encima le damos esta presentacion se nos quedan los comensales con la boca abierta.
    Besos preciosa.

    ResponElimina
  19. Sembla una crema fina, fina...ha de ser molt bona¡!

    Petó

    ResponElimina
  20. Quina guapada d'aperitiu...tens clar que no se t'escapa aquest, eh!?
    Et felicito....

    ResponElimina
  21. segur que deliciosa.. perquè amb aquests ingredients i la textura que et queda amb la thermomix que per mi és inigualable!!

    petonets Nani!

    ResponElimina
  22. Quina sofisticació, molt bo per a aquests dies. Petons.

    ResponElimina