La Mon, l'ànima d'April's kitch, vol celebrar el tercer aniversari com a bloguera fent un concurs. I ens convoca per a acompanyar-la fent un plat de la nostra pel·lícula favorita. A mi m'ho ha posat molt fàcil, perquè a la meva només surt un plat. De beguda n'hi ha molta, però cuinar només cuinen uns espaguetis amb mandonguilles. També ens demana que triem quin personatge voldríem ser. I com no, trio la magnífica Shirley Mclaine en el seu paper de Fran Kubelik, l'ascensorista a qui li trenquen el cor, a L'apartament (1960).
Un molt bon film en blanc i negre, a qui li fem els honors amb les fotografies. I la Bibi posant-se unes perles per a fer ambient i felicitar-te. Qui no recorda l'escena de Jack Lemmon colant els espaguetis amb una raqueta de tenis? L'imitem i ens posem a fer-los. Per a quatre persones,
Un molt bon film en blanc i negre, a qui li fem els honors amb les fotografies. I la Bibi posant-se unes perles per a fer ambient i felicitar-te. Qui no recorda l'escena de Jack Lemmon colant els espaguetis amb una raqueta de tenis? L'imitem i ens posem a fer-los. Per a quatre persones,
Necessitarem:
mandonguilles
- 250 g de carn de porc picada
- 1 ou
- 50 g de pa ratllat
- farina de blat
- oli d'oliva
salsa
- oli d'oliva
- 1 ceba mitjana
- 1 tomàquet madur
- 1 pebrot verd tipus italià
- 1 pastanaga
- 12 escalunyes
- 1/2 porro
- sal i pebre
- 1 tassa (cafè) vi blanc
- 4 cullerades soperes de tomàquet fregit concentrat
- 2 tasses (llet) d'aigua
- 1 paquet d'espaguetis de 250 g
Farem:
Les mandonguilles amb la carn, l'ou i el pa ratllat.
Tot ben barrejat i fent-les petites.
Les passem per farina, les fregim lleugerament i reservem.
En una cassola amb cinc cullerades d'oli d'oliva hi posem la ceba, el pebrot, la pastanaga i el porro, tots ben trossejats, les escalunyes senceres, salpebrem i els deixem coure a foc no massa fort durant uns 10', amb la cassola tapada.
Afegim el tomàquet madur pelat, net de llavors, trossejat i deixem coure 5' més.
Hi aboquem el vi blanc i deixem un parell de minuts més.
El tomàquet fregit, remenem, deixant un parell de minuts i afegim les mandonguilles.
Afegim l'aigua i deixem coure 15' a foc a mitja ànima.
Bullim la pasta segons les indicacions del fabricant, sigui fresca o seca.
Colem, tot reservant un parell de cullerots de l'aigua de cocció.
Ja podem posar els espaguetis a la cassola i si cal hi afegim una mica de l'aigua que hem reservat, perquè quedin amorosos.
I a gust de cadascú us podeu servir formatge parmesà ratllat per sobre o fins i tot oli d'oliva adobat amb una mica de picant.
Mon, que per molts anys continuïs portant el blog tal com ho fas. I que el teu amor pel cinema no et tregui temps per a cuinar, que també estimes. Enhorabona per aquests tres anys! No sé si sou cinèfils, però aquesta pel·lícula, com totes les de Billy Wilder, fan gaudir d'allò més. Ara, obriu una ampolla de vi rosat, que s'hi adiu molt a la pasta, serviu-vos un bon plat d'espaguetis, escolteu la banda sonora i sigueu per un moment protagonistes d'una de les millors històries d'amor filmades. Billy Wilder per sempre!
Un bon homenatge per la Mon. M'encanta, això de jugar cuinant plats de pel·lícula... petons, Nani!
ResponEliminaOle!!! M'encanta!!!! qué maques han quedat les fotos!!!!
ResponEliminaI la foto amb la Bibi m'encanta!!!! A mès els spaguettis amb mandoguilles son molt USA i m'ecanten... y l'Apartament és una peli tant dolça.......
Moltissimes gràcies!!!! Una participació 10!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I aquests coberts llargs son fantàstics!!!!!!
ResponEliminaBona i delicada dedicatòria al tercer aniversari de l'Abril/Mon.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
ohhh me encanta todo, la peli, los espaguettis y tu maravillosa participación en blanco y negro al concurso de aniversario de mon!! que guayyy! un besazo
ResponEliminaQue bo!! Encara no no he menjat mai pasta combinada amb mandonguilles, però és uns cosa que sempre em fa molt de goig. Petons
ResponEliminaM'encanta!! Jo tinc a mitges la meva recepta de película!
ResponEliminaEt deixo la nostra petita crònica de la trobada:
http://www.eltallerdecuina.cat/2014/03/trobada-tarragona.html
petonets
Una entrada deliciosa, no només pel plat, sinó tota l'ambientació que n'has fet. Petons.
ResponEliminaDe luxe!!!! Quin nivell!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
¡Qué buena elección! Una película inolvidable. Y que bien has ambientado las fotos.
ResponEliminaBesitos
Tot plegat una entrada molt maca i elegant.
ResponEliminaEm sembla molt bona idea fer receptes de pelis.
Felicitats a les dues.
Petons
Veure les fots és com entrar a la pantalla i fer part de la pel.licula :o)
ResponEliminaMolta sort amb aquesta meravella!!!
Una abraçada amb sol!!!
Palmira
Ostres, jo encara estic triant la pel·lícula! Quina proposta més genial la teva! Ara que veig que els espaguetis els vas escórrer a la manera tradicional! Petons!
ResponEliminaMeravellosa pel.lícula, també una de les meves favorites. Jo si particcipés potser agafaria, Esmorzar a Tiffany, pocs plats i si no L'Edat de la Innocència, imagina't quin munt de plats!
ResponEliminaVaya dos models tens per a les teves oftografies ehh Nani!! La teva filla i la teva neta!!
ResponEliminaLa recepta segur que és boníssima, una mena de bolonyesa però de forma diferent!! Segur que a la Mon li encantarà la teva proposta!! A mi m'encanta!!
Petonets guapa. MAR, de EQNME
P.D: Ben aviat publicaré l'entrada de la quedada, però hem estat molt enfeinats canviant el blog. Quan la publiquem enllaço.
Genial la peli i la recepta!! a més ambientada totalment, m'encanta!! un petó!
ResponElimina