Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 17 de març del 2014

Crema de pèsols {molt fina}


Cuina de temporada, cuina propera. Comencem a tenir els primers pèsols. I que bons. Ens ve de gust una crema d'aquelles que et deixen l'ànima en pau. Gens complicada i bona. Un dels plats de la cuina de casa que la meva mare feia com ningú: velouté de petit pois frais. L'any passat amb els primers pèsols vàrem fer una truita amb els ous de les nostres gallines i us ensenyàvem els curiosos circells de la pesolera i les seves flors.
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 1/2 kg de pèsols frescos desgranats
 - 150 g de carn de porc picada
 - 1 tomàquet madur
 - 1 ceba mitjana
 - 1 all
 - oli d'oliva
 - sal i pebre
 - 1/2 litre de brou
 - 150 g de nata líquida
 - 2 nous de mantega

Farem:
Sofregim en una cassola amb oli amb la ceba, el tomàquet i l'all.
Quan s'hagi enrossit hi afegim la carn i salpebrem.
Deixem que es cogui i hi afegim els pèsols, deixant que s'ofeguin un parell de minuts.
Hi aboquem el brou i que bulli a mitja ànima uns 15 minuts.
Hi posem la mantega, la nata i que es cogui uns 5 minuts més.
Tastem a punt de sal i triturem amb la batedora, que quedi ben fi, evitant que quedin pellofes.
Si ho fem amb la Thermomix a velocitat màxima durant un parell de minuts, aconseguirem una textura ideal.

Després de dinar fem sobretaula amb tertúlia i cafè.
Café QuijanoNo me reproches.

13 comentaris:

  1. Com m' agradan els pèsols, quan son frescos !! I la recepta, si ja ve d' antic.....son de las que no mi puc resistir!!
    La foto dels pèsols, una passada
    Mil petons. Que tinguis una bona semana

    ResponElimina
  2. Els pèsols, els primers de l'any sempre són per mi l'inici de la primavera... tot i que a casa ens agraden molt tal i com els has preparat, els primers sempre els menjem crus amb amanida!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Una crema deliciosa, especialment si es fa amb pèsols de collita pròpia. El que no he fet mai (i m'has donat una idea que haig de provar de fer) és això de posar-hi carn.
    La foto és impressionant...
    Marta

    ResponElimina
  4. M'encanta la crema de pèsols! però sense carn, més lleugereta... bona setmana

    ResponElimina
  5. Que bona i saludable!
    La foto dels pèsols... Ole ole ole!!

    ResponElimina
  6. Sempre t'envejaré aquesta fortuna de menjar producte directament de la terra...es un luxe....!!! aquetes fotos dels tirabecs oberts son fantàstiques...que maca es la natura....
    La recepta si ve de la mare...un tresor....i m'encanta aquesta "originalitat" d'usar carn picada dins la crema... ha de donar un gusturrin com de estofadet..no sé, ho imagino amb plaer... ho de probar, t'ho ben asseguro. M'encanta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  7. i per cert el bol i el plat nacarats...divins!

    ResponElimina
  8. Què bona aquesta crema amb l'afegit de la carn de porc! És una recepta que provaré quan collim els pèsols de l'hort.... però aquí a Lleida encara falta temps per collir-los, tot just florien aquest dissabte. Petons.

    ResponElimina
  9. Hola Nani he venido a conocerte desde el blog de mi querida Maria el que no mata engreixa ,me encanta la crema y tu blog asi que me he suscrito a recibir tus nuevos post en mi correo para no perderte la pista.
    Bicos mil.

    ResponElimina
  10. Que bona que es la crema de pèsols Nani!!! M'encanta, tot i que jo la faig amb les tavelles, així les aprofito i no em sap tant greu pagar el preu dels pèsols frescos :P
    Petonets guapa. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  11. Sencilla y autentica, como tu y esas fotos que hoy nos traes. Si es que no hace falta mas que productos de calidad y cariño para conseguir un buen plato. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  12. La crema la trobo genial, però t'haig de dir que m'he enamorat de la foto de les beines dels pèsols! Una passada! Petons!

    ResponElimina