Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 21 de març del 2014

Gelat de primavera {amb flors i més flors}


I passen els dies, els mesos, les estacions... i la primavera ha tornat. Benvinguda!
Fa poc celebràvem les festes de Nadal i teníem el Tió que ens portava coses. He de dir que enguany va ser molt generós amb mi. Entre les coses que em va portar: una geladora Ice Cream Maker de la Kitchen Aid. L'estri esperava pacientment al congelador per a ser estrenat i em va semblar una bona idea treure'l per a un esdeveniment important com l'arribada del bon temps.
De totes maneres, encara esperarà una mica més perquè comenci a experimentar amb diferents tipus de gelats. De moment, he fet el de vainilla francès (l'he batejat com a primavera) que porta el llibre d'instruccions. He de reconèixer que per ser el primer ha quedat bo. La pràctica ens ensenyarà més.

Necessitarem:
 - 600 ml meitat llet i meitat nata
 - 8 rovells d'ou
 - 230 g de sucre
 - 600 ml de nata líquida per a muntar
 - 4 culleradetes de vainilla
 - un xic de sal

Farem:
Escalfem la llet i la nata, en una cassola a foc mitjà, ben calents però que no arribi a bullir.
Reservem.
En el bol de la batedora hi posem els rovells i el sucre, ho batem amb les varetes, a velocitat 2 i durant 30", o fins que la barreja s'espesseixi.
Amb la mateixa velocitat 2 hi anem afegint la mescla de llet i nata a poc a poc.
Ho aboquem en una cassola i l'anem remenant fins que veiem petites bombolletes al voltant i tregui vapor, cal evitar que bulli.
En un bol més gran barregem tot amb la nata líquida, la vainilla i la sal.
Tapem i deixem al frigorífic unes 8 hores com a mínim.
Quan ja estigui fred ho passem al bol  de gelar i deixem que es faci durant uns 15 o 20 minuts, fins a aconseguir la consistència desitjada.
Ho posem en un pot que tanqui hermèticament i congelem.
Dóna per a unes 16 racions.
M'agrada com ha quedat, el Tió sabia què em convenia.
Si us ve de gust fer gelat a casa podeu trobar uns aparells que van força bé.

Començarem a sortir a l'aire lliure. Veurem flors, seguirem la flaire dels gessamins i el sol ens escalfarà el rostre.
Ens vindrà de gust un gelat.
Una música floral: La Troba Kung-FúFlor de Primavera,
... la més bella de tot l'any...
... ha esclatat el gessamí en cada cantonada ... 
... la memòria del perfum és tan eterna ... 
... una cançó, un tot, una flor quan t'ho miris ...

14 comentaris:

  1. Quina bona recepta per la primeaera, ara que la calor està arrivant.
    Una abraçada, Agusti Cangrejo Grande.

    ResponElimina
  2. Tot un clàssic, oi? Però veuràs que sempre surten bons els gelats preparats d'aquesta manera a casa, i no hi ha cap límit als sabors!
    Veient la lavanda a les fotos, saps que un dels que agrada més a casa és el gelat de lavanda i vainilla?
    Molt bon cap de setmana!!!
    Palmira

    ResponElimina
  3. Precioses fotografíes... no sé quina m'agrada mès, però probablement la primera...tot i que el planol cenital del final es precios!
    Preciosa composició i un gelat ... que no per ser un clàssic es menys desitjat. Combina perfectament i deixa un regust molt comfortable.
    Bon cap de semana!

    ResponElimina
  4. Bon cap de setmana!!
    L'haurem de tastar!

    ResponElimina
  5. Com has pogut esperar tant??? Jo també estic pensant en treure la geladora per fer-li gelats ben sans i bons a la petita golafre. Aquest de primavera segur que ens encantaria!!
    petonets

    ResponElimina
  6. Arriba l'època dels gelats! Amb el que m'agraden.

    No sé si ja l'has vist, però el Magazine de primavera ja està publicat!! Et deixo l'enllaç per si el vols veure:
    http://issuu.com/recetasdemon/docs/recetas_de_mon_magazine_n__8_primav
    Petons!!

    ResponElimina
  7. Què bonic el nom... gelat de primavera. M'agrada. Petons.

    ResponElimina
  8. Un gelat deliciós per rebre la primavera!!!! Com tot el que fas.......
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  9. Vaya maquinón para hacer helados. Yo tengo una heladera viejisima, de esas de 17 €, que en cuanto llega el buen tiempo se traslada a vivir al congelador. Un besito.

    ResponElimina
  10. Un títol molt poètic per a una meravellosa estrena!! Petonets!

    ResponElimina
  11. Un bonic article que avui, que fa un fred que pela, em ve molt bé...que arribi, que arribi la primavera. I de pas, també demano una geladora!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  12. Unes fotos molt boniques... amb aquests ingredients deliciós!!!! petons,

    ResponElimina
  13. Ostres, la KA també té geladora??? Quina enveja -de la més sana-!!! Ha sigut un principi genial aquest gelat de vainilla primaveral! Petons!

    ResponElimina