Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 18 de juny del 2014

Pizza tartiflette {sempre ens ve de gust}


La pizza també és un pa. Es fa amb farina, aigua i llevat com normalment fem els pans. Així que a la proposta d'aquest mes us en fem una amb tartiflette: plat francès que utilitza patates cuites, cebes, xampinyons, formatge reblochon, nata, pebre i bacó fumat.
Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 120 g de farina de força
 - 1 cullerada (cafè) de sucre
 - 1 cullerada (cafè) de sal
 - 25 g de llevat fresc
 - 1 tassa (cafè) d'aigus tèbia (1/2 cubilet tmx)
 - 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
 - 1/2 formatge reblochon
 - 1 ceba mitjana tallada a tires o 12 escalunyes
 - 1 tira d'un dit de gruix de bacó fumat
 - 50 g de xampinyons passats per la paella amb oli
 - 2 patates mitjanes
 - 1 bola de mozzarella o unes cullerades de crema fresca
 - pebre 
 - 1 got de vi moscatell
 - 3 cullerades generoses (sopa) de sucre morè

Farem:
Farem la massa de la pizza que acostumo a fer-la sempre igual perquè funciona.
Dissolem el llevat a l'aigua tèbia i la posem al vas de la thermomix junt amb la farina i el sucre.
Programen uns 20 segons passant en velocitat progressiva de l'1 al 7.
Hi afegim l'oli d'oliva, la sal i programem 4 minuts a velocitat espiga, fent que quedi la massa elàstica.
La traiem i la pastem amb la mà i la deixem reposar en un bol que haurem untat amb oli d'oliva. 
La tapem amb film transparent fins que dobli el volum.
Mentre courem les patates, tallades molt finament, al vapor.
Confitem la ceba tallada a tires en una paella amb el vi moscatell i el sucre.
Si utilitzeu les escalunyes, haurem de bullir-les amb pell durant 5 minuts en una cassola amb aigua que les cobreixi, les deixem refredar i les pelem.
Tallem el bacó a trossets petits i els bullim durant 5 minuts en aigua, escorrem i reservem.
Aplanem la massa amb el corró i la portem al forn (prèviament escalfat a 220º) uns 5 minuts en una safata amb paper vegetal.
Seguidament la muntem: posem per sobre la mozzarella (o crema fresca), els xampinyons, la patata, el formatge, pebre i el bacó. 
Tornem a enfornar-la i la deixem entre 10 i 15 minuts, segons veieu que estigui feta.
La ceba confitada i el reblochon combinen perfectament.

Un sopar per a dos. Un vi blanc de qualitat. Una música suggerent: Lighthouse FamilyLoving every minute.

9 comentaris:

  1. ha de ser molt sucosa, aquesta pizza...! Bona idea, Nani.

    ResponElimina
  2. La tartiflette m'encanta!! Així en pizza ha serà genial!

    ResponElimina
  3. Ooohh!!! Quina pizza!!! Jo també faig la massa amb la Thermomix. El proper dia....seguiré la teva recepta!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. M'apunto aquesta recepta de massa amb la TMX. I també m'agrada la idea de la crema fresca. Ho provaré. Petons.

    ResponElimina
  5. Nani, que pizza mas deliciosa¡¡¡. Bstos preciosa.

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  6. que pizza tan sorprendente, lo tiene todo rica a más no poder y original como ella sola! me encanta Nani, un besazo

    ResponElimina
  7. La tartiflette es un plat deliciòs d'aquells que et deixan a gust i una mica sumit en un dolç somni de plaer... en pizza em sembla mes lleuger i segurament igual d'envolvent. Molt bona proposta. Com sempre els acompanyaments a l'alçada!!!!

    ResponElimina
  8. A trend has emerged to ban or place restrictions on circuses that use wild
    animals for entertainment. Attorneys owe their client, the court,
    and the public at large a duty of truthfulness.
    Personal injury lawyers can help your negligence case if
    you have purchased a new invention that has caused
    a fire or had another damaging effect.

    My homepage: Gary Neinstein more? info… ()

    ResponElimina