Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 28 d’agost de 2014

Panqueques {amb una melmelada de luxe}


El pa que fem aquest mes és potser un dels més consumits en tot el món i un dels més fàcils. Des que vaig veure Kramer versus Kramer sempre he recordat l'escena on pare i fill preparen panqueques, també conegudes com a torrades franceses, per a esmorzar. Tot un plaer per als sentits.

A casa les fem en una petita paella de 12 cm. En sortiran 12 si feu amb les següents quantitats,

Necessitarem:
 - 1 ou
 - 100 g de farina tamisada
 - 190 ml de llet
 - 35 g de mantega en pomada
 - 10 g de sucre en pols
 - 2 cullerades (postres) de llevat en pols
 - 1 xic de sal
 - melmelada per a acompanyar
 - móres acabades de collir o congelades

Farem:
En un bol gran hi posem la farina, el sucre, la sal i el llevat.
Fem un forat al mig, hi posem l'ou i comencem a remenar amorosament.
Aboquem la llet a poc a poca, tot remenant i afegim la mantega.
Deixem reposar el temps que tardem d'anar a passejar el gos i comprar el diari que llegirem mentre esmorzem.
En tornar, escalfem la paella on les courem.
Hi posem una mica de mantega i les fem amb dues cullerades soperes per a cada torrada.
Quan comencin a fer bombolletes per les vores i pel mig les tombem deixant que es facin per l'altre costat.
A mi m'agraden primes, però això és a gust de cadascú.
Acompanyem de fruits rojos i una bona melmelada. Nosaltres hem triat una de feta amb taronges amargues dels tarongers de la Via Augusta de Tarragona i que ha sigut premiada enguany a la Marmelada Awards de Dalemain. Qui la fa? Unes amigues de Vila-rodona, la Bet i la Mireia, les nenes d'Els Fruits Saborosos.
Tasteu-la.
El mig amic, Peret i els Dusminguet. En record al pare de la rumba catalana.

6 comentaris:

  1. No n'he fet mai, però em sembla que no tardaré gaire en fer-ne. Tan fàcil i tan bo!
    Petons!

    Mercè

    ResponElimina
  2. Gràcies Nani, t'ha quedat una entrada gens amarga i com sempre amb unes fotos precioses.

    ResponElimina
  3. Dels meus esmorzars preferits i amb una melmelada de luxe!!

    ResponElimina
  4. deals els panqueques per un esmortzar llarg, d'aquells que arriban al migdia i ens permeten gaudir del inici del dia amb laxa actitud i gula matinera. Per mi, tot va acompanyat.. Son moltes les pelis on els panqueques ens porten a desitjar fer-los al matí seguent. Per mi, una de entranyable es com la fantástica Binoche golpeja uns panqueques que fa per la seva familia política mentre mor de gelos pel seu cunyat (como la vida misma). Però que m'en vaig de tema.... ideals per esmortzars d'estiu mandrosos, bons i nutritius amb fruites vermelles i melmelades exitoses (com no de la Beth i la Mireia) i fets amb l'amor que et caracteritza. Tenen una pinta que m'està fent entrar ganes, i que consti que el blanc i negre no els treu cap aroma del que desprenen.

    ResponElimina
  5. Ideals per esmorzar, i un pim pam fets, a tots ens agraden!!! gràcies pel comentari, ets un SOL!!

    ResponElimina
  6. Vaja, me'n vaig a comprar la melmelada! Tot i tornar de París amb les melmelades dels Fruits...no m'ha calgut comprar-ne allà!
    Petons.

    ResponElimina