Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 17 d’abril de 2016

Pastís de formatge i fruits vermells {a la primavera}


Tenir-la a casa és un plaer. Veure com es fa gran i canvia és una experiència que havia oblidat i em recorda que el temps passa de pressa. Comencem a comptar moltes estacions primaverals juntes i ella que és una flor em fa mirar la vida amb uns altres ulls. Sí, la Violeta és la que m'acompanya i que avui us presenta aquest pastís que vàrem fer ahir al matí abans del seu partit de bàsquet: amb formatge i fruits vermells.
Per a sis/vuit persones,

Necessitarem:
 - 3 ous batuts
 - 200 ml de nata líquida per a muntar
 - sal, pebre i nou moscada
 - fruits vermells (nabius, gerds, móres)
 - 200 g de formatge brie
 - 1 paquet de massa brisa (si la voleu fer, aquí teniu una recepta casolana)

Farem:
Escalfem el 180º.
En un motlle rodó de 25 cm, que haurem oliat prèviament, hi posem la massa tot donant forma a les vores que cobrirem amb paper d'alumini perquè no caiguin.
A sobre la massa hi posem el paper encerat que l'embolica i hi afegim uns cigrons o petites pedres volcàniques de jardi, que són les que faig servir, a fi que no pugi.
Enfornem durant uns 10 minuts.
Seguidament traiem les pedres, el paper i l'alumini.
Tallem el formatge a trossets i els posem repartits.
Aboquem per sobre la barreja dels ous amb la nata i salpebrem.
Ratllem una mica de nou moscada i repartim els fruits al gust.
Enfornem durant 35 minuts o fins que veiem que sigui daurat.
Aquest pastís pot servir per a esmorzar, per a berenar, com a aperitiu, de postres o per qualsevol altre moment.
És formatge fos, no és dolç.
El podem acompanyar de vi blanc.
Si la companyia és bona, no tindrem excusa de no fer-lo tal com l'hem cuinat nosaltres.

Ens ho vam passar bé i m'agrada que siguis amb mi, Violeta.
For you to be hereTom Rosenthal.

4 comentaris:

  1. Si que passa depresa el temps, si......pro es llei de vida, que i farem!
    Molt bo el pastis, me agrada la mescla de sabors.
    Petons per a tots i una forta axuxada per la Violeta

    ResponElimina
    Respostes
    1. La Violeta va creixent i nosaltres també...
      Una abraçada Manu,
      Nani

      Elimina
  2. Amb bona companyia segur que el pastís va sortir millor! la pinta ho diu tot!com més gran et fas més ràpid passa el temps...s'ha d'aprofitar! petons

    ResponElimina
  3. Et puc ben assegurar que ho aprofitem molt bé.
    Una abraçada Teresa,
    Nani

    ResponElimina