Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 17 d’abril del 2016

Pastís de formatge i fruits vermells {a la primavera}


Tenir-la a casa és un plaer. Veure com es fa gran i canvia és una experiència que havia oblidat i em recorda que el temps passa de pressa. Comencem a comptar moltes estacions primaverals juntes i ella que és una flor em fa mirar la vida amb uns altres ulls. Sí, la Violeta és la que m'acompanya i que avui us presenta aquest pastís que vàrem fer ahir al matí abans del seu partit de bàsquet: amb formatge i fruits vermells.
Per a sis/vuit persones,

Necessitarem:
 - 3 ous batuts
 - 200 ml de nata líquida per a muntar
 - sal, pebre i nou moscada
 - fruits vermells (nabius, gerds, móres)
 - 200 g de formatge brie
 - 1 paquet de massa brisa (si la voleu fer, aquí teniu una recepta casolana)

Farem:
Escalfem el 180º.
En un motlle rodó de 25 cm, que haurem oliat prèviament, hi posem la massa tot donant forma a les vores que cobrirem amb paper d'alumini perquè no caiguin.
A sobre la massa hi posem el paper encerat que l'embolica i hi afegim uns cigrons o petites pedres volcàniques de jardi, que són les que faig servir, a fi que no pugi.
Enfornem durant uns 10 minuts.
Seguidament traiem les pedres, el paper i l'alumini.
Tallem el formatge a trossets i els posem repartits.
Aboquem per sobre la barreja dels ous amb la nata i salpebrem.
Ratllem una mica de nou moscada i repartim els fruits al gust.
Enfornem durant 35 minuts o fins que veiem que sigui daurat.
Aquest pastís pot servir per a esmorzar, per a berenar, com a aperitiu, de postres o per qualsevol altre moment.
És formatge fos, no és dolç.
El podem acompanyar de vi blanc.
Si la companyia és bona, no tindrem excusa de no fer-lo tal com l'hem cuinat nosaltres.

Ens ho vam passar bé i m'agrada que siguis amb mi, Violeta.
For you to be hereTom Rosenthal.

4 comentaris:

  1. Si que passa depresa el temps, si......pro es llei de vida, que i farem!
    Molt bo el pastis, me agrada la mescla de sabors.
    Petons per a tots i una forta axuxada per la Violeta

    ResponElimina
    Respostes
    1. La Violeta va creixent i nosaltres també...
      Una abraçada Manu,
      Nani

      Elimina
  2. Amb bona companyia segur que el pastís va sortir millor! la pinta ho diu tot!com més gran et fas més ràpid passa el temps...s'ha d'aprofitar! petons

    ResponElimina
  3. Et puc ben assegurar que ho aprofitem molt bé.
    Una abraçada Teresa,
    Nani

    ResponElimina