Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 1 de març del 2017

L'enterrament de la sardina {s'ha acabat la disbauxa}


I la disbauxa s'ha acabat! Nosaltres que seguim les festes per tradicions gastronòmiques, sempre fem un tornar a començar i esperar la pròxima. L'enterrament de la sardina d'avui no és res més que preparar un àpat senzill i saborós. Cada cop ens agrada més la cuina dels gustos i dels sentits. Una cuina hedonista on els plaers ens fan tocar el cel tot cuidant la salut. I en això estem des de sempre: cuina de mercat i temporada. Cuina amb paciència, amb productes de qualitat i de casa nostra. Ara fa dos anys vàrem fer una Terrina d'arengada per a acomiadar la sardina.
Enguany només us convidem a triar un bon oli d'oliva verge extra de la terra, unes sardines ben fresques d'aquí, un arròs blanc cuinat al gust i un pa d'allò més per a sucar, i sucarem, uns tomacons fregits. Tot bevent un bon vi. Perquè amb aquests ingredients no caldrà demanar res més. Com més fàcil sigui la recepta, menys mandra ens farà posar davant dels fogons. Som uns privilegiats de poder seguir la dieta mediterrània sense fer cap esforç. Així que avui no ens complicarem la vida, volem arribar a temps a l'enterrament, però això sí: ho presentarem bonic perquè ens entri sense gana. Que vingui Donya Quaresma que ens farà preparar bunyols, bacallà i altres menges que acabarem arrodonint amb una mona. A vosaltres us tocarà triar el vi, que de bons vins anem ben servits.


Amor, amor de mis amores, per Agustin Lara o per Natalia Lafourcade&Devendra Banhart


4 comentaris:

  1. Una manera excel.lent de respectar les tradicions, fa anys que no enterrem la sardina a casa, a París ni fan el dimarts gras pels carnavals :o(
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres seguim la tradició, això sí aquest any ben fregidetes!
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  2. Hay que mantener las tradiciones, he estado mirando la receta de hace dos años y me ha encantado, aunque tarde haré esa Terrina d´arengada que ha de estar riquísima.
    Besos desde JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola ana,
      Una terrina buena i saladita. Un buen aperitivo.
      Un abrazo,
      Nani

      Elimina