Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 24 de febrer del 2017

Peres Nashi al forn {anem a comprar al mercat}


Tal com he dit d'altres vegades, sóc gent de mercat. M'agrada anar-hi a comprar i sempre predisposada i atenta a les recomanacions que em fan les parades de les quals sóc clienta. En una de les últimes visites em varen regalar tres peres Nashi. Confesso que no les havía tastat mai i havía d'empescar-me alguna manera de cuinar-les o menjar-les al natural.
Com que enguany continuo amb la manera de menjar de forma sana i fàcil, vaig pensar que preparar-les cuites seria una bona idea. I així fiu: com si fossin pomes al forn que ens agraden tant a casa. Engegar-lo ara que encara fa fred dóna ambient a la cuina i la perfuma si a la cocció hi afegim un raig de Chartreuse, com és el cas. Indago per la xarxa les propietats d'aquest fruit i aprenc: que també és conegut com a pera asiàtica, que és un encreuament entre poma (té la seva forma) i pera (el seu gust), que encara que es cogui la seva carn es manté ferma i no es desfà, cosa que la fa ideal per a fer pastissos o daus per a broquetes o amanides. Que també porta nutrients que beneficien la nostra salut i que consumida en cru o en sucs pot prevenir la ressaca. Us en podria enumerar moltes més propietats però les podreu cercar vosaltres mateixos si navegueu una mica. Tanmateix, les coc amb concentrat de suc de canya de sucre que aporta, també, molts beneficis per a la nostra salut i és tot un descobriment que fa temps que utilitzo en moltes receptes. Total que, engegarem el forn a 180ºC, ens posarem la música que us recomano avui (deliciosa) i prepararem les tres Pyrus pyrífolia que tenim al cistell. Som-hi!



Necessitarem:
 - 3 peres Nashi
 - tres branquetes de canyella
 - sucre per a empolvorar-les
 - dues cullerades soperes de concentrat de suc de canya de sucre
 - una cullerada de mantega
 - un raig de Chartreuse
 - una mica d'aigua

Farem:
Les rentem ben rentades i en traiem els cors amb l'estri adient.
Les posem en una safata de forn amb la mantega i les reguem amb el concentrat de canya de sucre.
Empolvorem amb sucre i clavem les branques de canyella al centre de cada una.
Perfumem amb el Chartreuse i posem una mica d'aigua perquè no es cremi el concentrat, acabarà fent un suc per a regar-les.
Deixem entre 40 i 45 minuts al forn.
Podem acompanyar amb una bola de gelat al gust.
Ja em direu...

Mais perfumadoAdriana Calcanhotto.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada