Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 19 de febrer del 2017

Ordi a la cassola {cuinant amb cereals i Aneto}


Moltes vegades en el dia a dia de la cuina et trobes que no saps si cuinar arròs o pasta, ingredients que mai falten al rebost i que en consumim tot sovint. No fa gaire vaig comprar un paquet d'ordi per a tastar-lo perquè vaig llegir en una revista que justament aquest cereal era una altra opció a triar.
Un dels plats preferits a casa són els fideus a la cassola i en ells em vaig inspirar a l'hora de preparar el plat d'avui. L'ordi és un cereal que s'utilitza principalment per a l'alimentació de bestiar, però també té més aplicacions: per a elaborar cerveses, whisky i per a consum humà, entre altres. És conreat i consumit des de la Prehistòria. Té moltes propietats nutritives i aporta una gran quantitat de fibra, cosa que afavoreix el trànsit intestinal. Nosaltres, que continuem amb la nostra dèria de menjar senzill, sa i fàcil, hem cregut que compartir la recepta amb vosaltres seria una bona causa per a agafar un nou i bon costum alimentari. Què us puc dir: que resulta deliciós, d'aquells plats que es quedaran entre nosaltres tant per a les seves propietats com pel seu gust que s'assembla a la pasta. Cuineu-lo i ja em direu, veureu que és un bon consell. I com que aquesta cassola ha de portar aigua o caldo, nosaltres com sempre, fem servir el Caldo Aneto de pollastre que no falta entre les nostres provisions d'aliments. Podria afegir que en lloc del de pollastre també podríem emprar el de puchero o el de carn. I si féssim l'opció vegana, sense costella, s'hi escauria el caldo de verdures. Més opcions, impossible. Aneto ens estalvia feina i és natural 100%.


Necessitarem, per a quatre persones:
 - 250 g d'ordi pelat
 - 2 costelles grans de porc tallades a trossos
 - 1 ceba gran tallada a daus
 - 1 pebrot verd tallat a daus
 - 1 carxofa neta i tallada a grills
 - 2 alls esmicolats
 - 3 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre
 - 1 bric de Caldo Aneto de pollastre o un litre d'aigua

Farem:
Al vespre posem l'ordi en remull amb aigua.
En una cassola enrossim la costella i un cop cuita, reservem.
Al mateix oli estovem la ceba, el pebrot i la carxofa.
Salpebrem.
Hi afegim la costella i barregem amb un parell de voltes.
Ara ja podem posar-hi l'ordi colat, sense aigua.
Remenem i hi aboquem el Caldo Aneto, que haurem escalfat prèviament.
Quan comenci a bullir abaixem el foc i deixem coure a foc tranquil entre 45/55 minuts.
Controleu per si calgués afegir-hi una mica més de caldo o d'aigua, perquè no s'aferri a la cassola i quedi sucós.
Tasteu-ho per si ja està cuit i li doneu el punt de sal, si cal.
Serviu ben calent.
Ens agrada, i de manera opcional per a vosaltres, ratllar formatge parmesà per sobre.



2 comentaris:

  1. avui mentre preparaba una mica d'arros basmati per fer-lo amb unes verdures demà per sopar he recordat un plat d'ordi que vam menjar a Italia. Pensava anar a comprar demà.... I entro a mirar els blocs que segueixo i el trobo amb la teva recepta!! M'encanta! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Resulta sorprenent el seu gust. Segur que si el fas et tornaràs addicta...
      Una abraçada Pili,
      Nani

      Elimina