dimecres, 1 de març del 2017

L'enterrament de la sardina {s'ha acabat la disbauxa}


I la disbauxa s'ha acabat! Nosaltres que seguim les festes per tradicions gastronòmiques, sempre fem un tornar a començar i esperar la pròxima. L'enterrament de la sardina d'avui no és res més que preparar un àpat senzill i saborós. Cada cop ens agrada més la cuina dels gustos i dels sentits. Una cuina hedonista on els plaers ens fan tocar el cel tot cuidant la salut. I en això estem des de sempre: cuina de mercat i temporada. Cuina amb paciència, amb productes de qualitat i de casa nostra. Ara fa dos anys vàrem fer una Terrina d'arengada per a acomiadar la sardina.
Enguany només us convidem a triar un bon oli d'oliva verge extra de la terra, unes sardines ben fresques d'aquí, un arròs blanc cuinat al gust i un pa d'allò més per a sucar, i sucarem, uns tomacons fregits. Tot bevent un bon vi. Perquè amb aquests ingredients no caldrà demanar res més. Com més fàcil sigui la recepta, menys mandra ens farà posar davant dels fogons. Som uns privilegiats de poder seguir la dieta mediterrània sense fer cap esforç. Així que avui no ens complicarem la vida, volem arribar a temps a l'enterrament, però això sí: ho presentarem bonic perquè ens entri sense gana. Que vingui Donya Quaresma que ens farà preparar bunyols, bacallà i altres menges que acabarem arrodonint amb una mona. A vosaltres us tocarà triar el vi, que de bons vins anem ben servits.


Amor, amor de mis amores, per Agustin Lara o per Natalia Lafourcade&Devendra Banhart


4 comentaris:

  1. Una manera excel.lent de respectar les tradicions, fa anys que no enterrem la sardina a casa, a París ni fan el dimarts gras pels carnavals :o(
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres seguim la tradició, això sí aquest any ben fregidetes!
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  2. Hay que mantener las tradiciones, he estado mirando la receta de hace dos años y me ha encantado, aunque tarde haré esa Terrina d´arengada que ha de estar riquísima.
    Besos desde JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola ana,
      Una terrina buena i saladita. Un buen aperitivo.
      Un abrazo,
      Nani

      Elimina