Això de tenir un blog és ben entretingut. I tal com passa a la vida real, has d'anar fent sobre la marxa. Resulta que havia programat fer unes galetes però la meva ajudant, la Violeta, no podia acompanyar-me aquesta setmana i vaig decidir canviar. Com que el plat que tenia per a dinar no l'havia posat al blog el vaig fotografiar i el comparteixo amb vosaltres, encara que no estava pensat per a sortir aquí. És un dels plats que més agradaven als meus germans, i a mi, i que la meva mare feia tot sovint. Jo només li he afegit un ingredient que ella no el posava: el pebre de Jamaica.
Perfuma i no resulta en excés picant -també dependrà de la quantitat que es posi-. Dóna un gust ben bo al sofregit i en conseqüència a aquest puré transformat en pastís. La meva cuina cada cop és més senzilla i li dono molta importància als ingredients. Trobar un gust determinat en cada plat s'està convertint en una prioritat: que hi hagi un que sigui el protagonista. Així que avui el fruit dissecat del pebrer de Jamaica ho serà. Us dono els ingredients per a quatre persones, que de totes maneres podreu variar al gust. Acompanyeu aquesta recepta d'una bona amanida vegetal i tindreu un àpat d'allò més. I no oblideu de regar les margarides, que comença a fer calor. I aquesta setmana penseu en collir farigola, que és la lluna que la conserva florida tot l'any.
Perfuma i no resulta en excés picant -també dependrà de la quantitat que es posi-. Dóna un gust ben bo al sofregit i en conseqüència a aquest puré transformat en pastís. La meva cuina cada cop és més senzilla i li dono molta importància als ingredients. Trobar un gust determinat en cada plat s'està convertint en una prioritat: que hi hagi un que sigui el protagonista. Així que avui el fruit dissecat del pebrer de Jamaica ho serà. Us dono els ingredients per a quatre persones, que de totes maneres podreu variar al gust. Acompanyeu aquesta recepta d'una bona amanida vegetal i tindreu un àpat d'allò més. I no oblideu de regar les margarides, que comença a fer calor. I aquesta setmana penseu en collir farigola, que és la lluna que la conserva florida tot l'any.
Ingredients:
per al sofregit que fa de farciment,
- 1 pastanaga
- 1 all esmicolat
- 1/2 porro
- 1 ceba mitjana
- 1 pebrot verd petit
- 3 cullerades soperes de tomàquet fregit
- 250 g de carn picada de porc o si preferiu barrejada amb vedella
- 4 shiitakes o xampinyons o portobellos
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
- uns grans de pebre de Jamaica aixafats al morter
per al puré de patata,
- 1 1/2 kg de patates de Prades
- 2 cullerades soperes de mantega
- 1 rovell d'ou
- 4 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
- 1 rovell d'ou per a pintar-lo
Com el farem:
Rentem les patates i les posem a bullir, amb pell, en aigua i sal fins que siguin cuites, més o menys uns 30 minuts.
Mentrestant en una paella preparem el sofregit posant-hi oli d'oliva i anant afegint la pastanaga, el porro, la ceba, el pebrot, tot tallat finament, perquè es vagi fent lentament.
Seguidament afegim la carn i els bolets.
Salpebrem i afegim el pebre de Jamaica.
Quan veiem que estigui al punt afegim l'all i el tomàquet, deixant coure uns cinc minuts més.
Reservem.
Pelem les patates per a fer el puré.
Les aixafem amb l'estri adient, tot remenant i afegint la mantega, l'oli, el rovell i salpebrem.
Hem d'aconseguir que quedi cremós però amb consistència.
En una safata de forn, untada amb oli o mantega, hi posem una capa de puré deixant una mica més alta pels costats, la cobrim amb el sofregit i una altra capa per sobre.
Pintem amb el rovell d'ou.
Deixem que es dauri al forn abans de servir-lo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada