Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 10 d’abril del 2017

Pastís de carn {perfumat amb pebre de Jamaica}


Això de tenir un blog és ben entretingut. I tal com passa a la vida real, has d'anar fent sobre la marxa. Resulta que havia programat fer unes galetes però la meva ajudant, la Violeta, no podia acompanyar-me aquesta setmana i vaig decidir canviar. Com que el plat que tenia per a dinar no l'havia posat al blog el vaig fotografiar i el comparteixo amb vosaltres, encara que no estava pensat per a sortir aquí. És un dels plats que més agradaven als meus germans, i a mi, i que la meva mare feia tot sovint. Jo només li he afegit un ingredient que ella no el posava: el pebre de Jamaica.
Perfuma i no resulta en excés picant -també dependrà de la quantitat que es posi-. Dóna un gust ben bo al sofregit i en conseqüència a aquest puré transformat en pastís. La meva cuina cada cop és més senzilla i li dono molta importància als ingredients. Trobar un gust determinat en cada plat s'està convertint en una prioritat: que hi hagi un que sigui el protagonista. Així que avui el fruit dissecat del pebrer de Jamaica ho serà. Us dono els ingredients per a quatre persones, que de totes maneres podreu variar al gust. Acompanyeu aquesta recepta d'una bona amanida vegetal i tindreu un àpat d'allò més. I no oblideu de regar les margarides, que comença a fer calor. I aquesta setmana penseu en collir farigola, que és la lluna que la conserva florida tot l'any.

Ingredients:
per al sofregit que fa de farciment,
 - 1 pastanaga 
 - 1 all esmicolat
 - 1/2 porro 
 - 1 ceba mitjana 
 - 1 pebrot verd petit
 - 3 cullerades soperes de tomàquet fregit
 - 250 g de carn picada de porc o si preferiu barrejada amb vedella
 - 4 shiitakes o xampinyons o portobellos
 - oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre
 - uns grans de pebre de Jamaica aixafats al morter

per al puré de patata,
 - 1 1/2 kg de patates de Prades 
 - 2 cullerades soperes de mantega
 - 1 rovell d'ou
 - 4 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre
 - 1 rovell d'ou per a pintar-lo

Com el farem:
Rentem les patates i les posem a bullir, amb pell, en aigua i sal fins que siguin cuites, més o menys uns 30 minuts.
Mentrestant en una paella preparem el sofregit posant-hi oli d'oliva i anant afegint la pastanaga, el porro, la ceba, el pebrot, tot tallat finament, perquè es vagi fent lentament.
Seguidament afegim la carn i els bolets.
Salpebrem i afegim el pebre de Jamaica.
Quan veiem que estigui al punt afegim l'all i el tomàquet, deixant coure uns cinc minuts més.
Reservem.
Pelem les patates per a fer el puré.
Les aixafem amb l'estri adient, tot remenant i afegint la mantega, l'oli, el rovell i salpebrem.
Hem d'aconseguir que quedi cremós però amb consistència.
En una safata de forn, untada amb oli o mantega, hi posem una capa de puré deixant una mica més alta pels costats, la cobrim amb el sofregit i una altra capa per sobre. 
Pintem amb el rovell d'ou.
Deixem que es dauri al forn abans de servir-lo.

So please, Mr. Unfortunate.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada