Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 23 d’abril de 2017

Cóc de cafè {fet en un matí de lleure}


La llum del matí era tènue, l'aire perfumat pels lilàs ben farcits de flors i la quietud de l'entorn només  es trencava pel so dels ocells que ens meravellaven amb els seus cants. Sí, el dia va començar d'aquella manera que voldries cada dia: perfecte per a prendre un cafè amb tu mateix, tranquil·lament, sense presses. 
Fa uns dies vaig recuperar del rebost, amagada en un racó, la vella cafetera. Al seu costat un paquet de cafè, que hi era feia poc, de Xocolates Creo, que també en tenen a més de xocolata. Em venia de gust preparar-lo. De sobte, vaig recordar una antiga recepta d'un cóc fet amb cafè. Ideal! En prepararia un per a esmorzar. Tot era qüestió que m'hi posés. I dit i fet! El cafè va sortir molt bo i n'hi havia per al pastís fins i tot. Aquella flaire de la cuina em va recordar quan al meu germà Zè el metge li va recomanar que no en begués durant una temporada. Cap problema: de tant que li agradava aquesta beguda no en bevia, però en llevar-se se'n feia una cafeterada, esmorzava el que fos i en tenia prou amb sentir la flaire. I és que un cafè acabat de fer deixa anar una aroma que et dóna forces per a l'ànima. Va, comencem que en un tres i no res el tindrem fet. Per a un motlle de 20 cm,

Necessitarem:
 - 125 g de mantega a temperatura ambient
 - 300 g de farina
 - 4 rovells d'ou
 - 160 g de sucre
 - 40 g d'ametlla mòlta
 - 1 cullerada (cafè) de canyella
 - 10 claus d'olor ben picats al morter
 - 100 g de panses de Corint
 - 1/4 l de cafè
 - 1 cullerada (cafè) de llevat Royal
 - les clares dels 4 ous

Farem:
Engeguem el forn a 180º.
Batem la mantega amb els rovells. Hi afegim la farina, el sucre, el cafè que haurem preparat més aviat carregat, les espècies, l'ametlla mòlta i el llevat.
Un cop ben barrejat hi afegim les clares muntades a punt de neu, tot remenant suaument.
Enfarinem les panses perquè no s'enfonsin i les aboquem a la massa, tot donant una última remenada.
Untem el motlle amb mantega i l'enfornem durant uns 40 minuts, o fins que el veiem a punt, com sempre dic segons els forn de cadascú.

Let It Be Me, George Harrisson.

7 comentaris:

  1. No he fet mai un cóc amb cafè...aquest ha de ser molt bo! Prenc bona nota!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Olga,
      Tu que en saps tant de fer cócs aquest el brodaràs!
      Gràcies per passar,
      Nani

      Elimina
  2. Un pedacito para desayunar ya me llevaba yo 😉. Preciosas fotos amiga 😘😘
    Virginia "Sweet &Sour "

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquí te espero, en este rincón del jardín que tu conoces.
      Ven pronto que el café se enfria...

      Elimina
  3. Un buen desayuno en un lugar precioso ¿se puede pedir más?..... si, cerrar los ojos y sentir el delicioso aroma del café mezclado con la fragancia de las lilas.
    Disfruta
    Besos desde JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fragancia! Esta es la palabra que define perfectamente el aire del jardín de buena mañana. Pronto florecerán las madreselvas y los jazmines: un festival de aromas!
      Puedes venir a tomar un cafetito cuando quieras Ana!

      Elimina
  4. Tot i que jo no en bec, m'encanta aquesta olor de cafè al m atí...et desperta. Quin coc més bo!

    ResponElimina