Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 17 d’abril del 2017

All That Jazz, crema de bledes {i un estri de cuina}


Què és la felicitat? Ben bé no ho sé. Però sí que puc dir que sóc molt feliç quan la tinc al meu costat. El temps passa de pressa i no puc gaudir d'ella tot el que voldria. I és que la Violeta és com un buf d'aire fresc que fa que tot sigui molt fàcil. Aquests dies de vacances hem aprofitat per a fer una mica de vida a l'hort i ella, com sempre, m'ha fet de model. Entre les dues sabem com fer-ho i ens enfadem però de seguida tornem a riure com si res. També ens ha acompanyat el Xingu, el seu gos que acaba de fer 10 anys, passejava i ens mirava tot vigilant.
Resulta que vaig comprar un estri, sí un més, que imita un bombí foradat (d'aquí la música triada avui) i que és un colador. El vaig estrenar per a rentar les bledes que he emprat per a fer aquesta deliciosa crema que no té cap secret però la faig i la comparteixo per a seguir amb la nostra dieta saludable i de proximitat. Menjar verdures a casa s'ha convertit en un hàbit quasi diari. A més, són de les que cultivem a casa i són totalment ecològiques (el gall i les gallines també en mengen). Acabades de collir i junt amb les patates i cebes, que també són de l'hort puc dir que resulta totalment quilòmetre 0. Us animeu? Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 12 penques de bledes
 - 3 pastanagues
 - 1 patata
 - 1 ceba
 - 1/2 porro
 - oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre
 - 1 litre de caldo de pollastre Aneto
 - 2 cullerades soperes de mantega

Farem:
En una cassola amb sis cullerades soperes d'oli d'oliva hi passem les verdures, netes, pelades i tallades a trossos, excepte les bledes que les posarem posteriorment.
Salpebrem.
Afegim el caldo i deixem bullir a foc mitjà fins que siguin toves, més o menys uns 20 minuts.
Quan estiguin al punt afegim les bledes, tallades a tires, i deixem bullir uns tres minuts.
Afegim la mantega.
Passem per la Thermomix, o per una batedora, fins que sigui una crema ben fina.
Tastem el punt de sal i ja podem servir.
Podrem fregir uns crostonets de pa per a acompanyar.
Jo l'he servit amb bacallà passat per la paella i res més: teníem una mona ben bona de postres que ens esperava.

El camp està preciós en aquesta època. Les roselles que donen color. El ginjoler que ja treu fulles i punxes que avisen que no el toquem. I la taula que és sota la prunera és plena de pètals secs de les seves flors que ja s'estan convertint en fruits. Magnífica natura. 

All That Jazz, Liza Minnelli

11 comentaris:

  1. Me encanta! Y la modelo ����

    Virginis"Sweet & Sour"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Virginia!
      Estaremos unos dias de cambios para verlo terminado del todo pero creo que valdrà la pena.
      Y que te voy a decir de la modelo que no sepas...
      Nani

      Elimina
  2. què bonic el bloc !! el post, la violeta, les fotos, la crema !!! ets una ARTISTA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Ruth. Ja veus quina capçalera m'ha fet la Natàlia, sap interpretar exactament allò que vull. Els canvis encara no s'han acabat però aviat quedarà llest.
      Fins aviat,
      Nani

      Elimina
  3. Si l'altre blog era bonic aquest el supera en molt. Enhorabona Nani, tens un gust exquisit. I com diu la Ruth ets una artista!
    Una abraçada i a esperar els teus escrits, les teves receptes, la teva música.
    Mercè

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè, moltes gràcies per les teves paraules. Això de tenir un blog representa un esforç si es vol fer bé, i si hi ha algú que s'ho mira es d'agrair.
      Nani

      Elimina
  4. Llevaba días sin pasaba por aquí y cuantas cosas bonitas y ricas me estaba perdiendo!!!, tu Violeta, tus fotografías, ese lugar tan bello donde solo mirarlo ya transmite paz ¿como no estar feliz en un lugar como ese??. Me encanta lo que haces.
    Besos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Ana por tus palabras. Resulta alentador para poder seguir haciendo lo que me gusta. Me hace feliz que te agrade.
      Un abrazo,
      Nani

      Elimina
  5. Bons canvis Nani! Quan estigui enllestit j ens ho diràs !! Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta! Gràcies per passar per aquí. El blog ja està pràcticament canviat, només queden petits canvis d'estructura interna i corregir algun detall. Desitjo que t'hagi agradat.
      Un petó al petit Pol.
      Nani

      Elimina