dijous, 5 d’octubre del 2017

Préssecs amb vermut {fets amb Vermut Antic Reserva Rofes}


Fa uns dies, a Reus, va ser presentat el Vermut Rofes Antic Reserva. Es va fer al local on es va començar a produir el Vermut Rofes l'any 1908, tot i que l'empresa va néixer el 1890, i que actualment és el Restaurant Vermuts Rofes: un lloc amb encant i que conserva tots els seus elements històrics, que transmeten la tradició de l'empresa. Aquest vermut, l'Antic Reserva, és per als amants del vermut autèntic. La seva principal característica és una aroma i un sabor molt més pronunciats a causa de la doble maceració d'herbes aromàtiques amb què s'elabora i posterior maceració de sis mesos de bóta. I un consell: és tan intens que s'ha de beure amb moderació tot complaent el paladar. Es tracta d'un vermut recuperat i que ara torna a ser al mercat.
La idea de fer servir el vermut en unes postres em va venir no fa gaire: sopant en un restaurant vaig sentir com a la taula del costat demanaven una copeta de vermut per a acompanyar els dolços que tancaven l'àpat. Després, el dia de la presentació, en Salvador de Vermuts Rofes va comentar que amb el vermut el toc cítric de la pell de taronja hi combina molt bé. Ja està, el seu suc i la pell ratllada hi van de perles. Així doncs, prepararem unes postres amb uns préssecs passats par la paella amb una salsa de vermut i taronja. Les quantitats que dono són aproximades i cadascú les pot posar segons el gust d'allò que més li agradi. Per a dues racions,

Ingredients:
 - un préssec per persona
 - 100 ml de vermut Antic Reserva Rofes
 - 30 g de sucre morè
 - 1 taronja, el seu suc i la pell ratllada
 - 2 cullerades soperes de sucre de llustre
 - 200 g de mascarpone

Com ho preparem:
Barregem el vermut, el suc de la taronja, el sucre i fem un almívar, tot coent els préssecs tallats per la meitat i a làmines.
Barregem el sucre de llustre (en pols) amb el mascarpone.
Servim muntant el plat amb el préssec, la pell de taronja ratllada per sobre, reguem amb l'almívar i una part de mascarpone.
I atreviu-vos a acompanyar-lo amb una copeta de vermut.
Imaginació al paladar.



4 comentaris:

  1. nyam! això ho he de tastar ;) fotos bellíssimes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan vinguis te'n preparo. I mira, em comenteu tu i la Mercè des de fora!
      Tinc amigues viatgeres.
      Petó.

      Elimina
  2. Que bones aquestes postres i ben senzilles amb producte de ben a la vora. Ara mateix sóc a Cracòvia, m'hauré d'esperar a la tornada per a fer-les, espero encara trobar préssecs ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè,
      Que bé que facis vacances. Segur que encara podràs trobar préssecs, al menys de Calanda encara n'hi ha.
      Espero que ens tornem a trobar al QF.
      Una abraçada.

      Elimina