Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 21 de gener del 2019

Maria Soler, l'art de la conserva


El dia va començar rúfol. Les notícies del temps preveien molta boira a la Conca de Barberà però això no em va fer tirar enrere per anar a trobar-me amb la Maria. Amb la màquina de retratar al seient com a copilot cap a Santa Coloma de Queralt que vaig enfilar la carretera. Estreta i amb arbres fantasmagòrics que sortien a rebre'm, escenes magnífiques que no vaig poder fotografiar perquè no veia vorals on aturar-me i amb cotxes que em seguien que anaven tan a poc a poc com jo (la visibilitat era com a molt a vint metres). Però va valdre la pena.
Amb la Maria tot i que ens seguíem virtualment ens vam conèixer personalment a la trobada d'Agronyam a Barberà de la Conca de la qual us vaig parlar en un post. Allà vam acordar que li faria una visita al seu nou obrador que porta funcionant sis mesos i la veritat és que aquesta igualadina ha sabut reinventar-se amb la crisi. Se li nota la seva formació de delineant pel bon gust que gasta i sap com compondre els objectes a fi que quedin bé a la imatge, és una bona estilista. Va començar fa vuit anys fent melmelades i millorant-les després de  fer un curs amb la Georgina Regàs, una emprenedora que va començar de gran, creadora del Museu de la Confitura de Torrent, al Baix Empordà, Girona. I aquí la teniu amb el seu acollidor obrador ubicat a la Plaça Major de Santa Coloma de Queralt, als baixos d'una casa antiga però al que ella ha sabut donar-li un aire de modernitat tot preservant la part existent que va trobar. El seu bon humor i saber fer ens va fer caure el dia 28 de desembre quan va fer creure que podríem trobar les seves melmelades i vinagres a la Cinquena Avinguda de Nova York, a la botiga de la Sra. Pearson. Cosa que d'altra banda no seria estrany que passés, ja que ha aconseguit obtenir una molt bona qualitat en els seus productes: gelees, melmelades, chutneys i vinagres de diversos fruits i gustos. I és que el post d'avui no presenta cap recepta sinó que és per fer volar la nostra imaginació i puguem preparar combinacions exquisides com les que va fer la Maria. Endívies amb nous, formatge blau i el vinagre de fruits vermells que va donar com a resultat una barreja de gustos fenomenals. O els brioixos acabats de sortir del forn de la fleca veïna amb formatge cremós i melmelada de maduixa. Formatges servits amb fruita i taronja confitada que encara era al foc. Vaja, que les combinacions a fer amb els seus productes triomfen segur a taula. Recordo la seva gelea de safrà que vaig comprar fa uns anys i com em va agradar fer vinagretes amb ella. Tot un regal per al paladar.
Jo només us puc dir que programeu una excursió a Santa Coloma de Queralt i practiqueu enoturisme tot comprant vins de la DO Conca de Barberà (teniu molt bons cellers per triar), visiteu el poble, mengeu a l'Hostal Colomí (els meus pares eren addictes a la seva escudella) i on pot ser que coincidiu amb un jugador del Barça acompanyat de la seva dona cantant i els seus fills petits. Però sobretot feu una visita a la Maria Soler, l'art de la conserva i compreu els seus productes o fins i tot podeu assistir a un dels seus tallers. Jo, aquesta setmana, tinc per a tastar la seva gelea de pètals de rosa...

All night long, Jacob Collier, Metropole Orkest, Jules Buckley & Take 6

8 comentaris:

  1. Que contenta que hagis vingut al meu obrador i que donis a conèixer els meus productes , t'estic super agraïda !!!
    A part felicitar-te per què captes moments molt bonics de pau i felicitat.
    Molt agraïda i desitjo que al mon hi hagi moltes Nani Nolla!!
    Fins la propera Nani !
    Maria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Maria. Intento captar moments per a felicitat meva i dels altres i tu, obrint-mes les portes de casa teva, hi has participat.
      Una abraçada i espero que fins aviat, el Colomí ens espera...

      Elimina
  2. I sempre ens fas descobrir coses bones i boniques!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs espera, continuaré amb posts de dones molts interessants...

      Elimina
  3. Això sí que em tempta, així que, cap a Santa Coloma, sóc una fan de confitures, melmelades i altres delicadeses...esperem que passi aquest vent i cap allí...
    Obren en diumenge?
    Petonets Nani.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sara, ara et passaré el seu contacte i ella et dirà els dies que obre. Va per moltes fires i desconec quan...

      Elimina