Aquests pastissets són molt coneguts arreu del món, sobretot als Estats Units i on els vaig tastar per primera vegada. A la revista ens porten a un lloc de Barcelona, on els he menjat i puc confirmar que són deliciosos, Demasié. A la seva pastisseria del barri del Born, Marc Escursell prepara més de deu varietats diferents de cinnamon rolls. I sé que jo també en faré de variats perquè partint d'aquesta massa base que ha sortit molt i molt bona, en vindran d'altres. La primera amb aquests rotlles que us porto: he ratllat una mica de fava tonca al farciment i he substituït la canyella per spéculoos. Han quedat genials. Ja us vaig dir fa uns dies que aquesta barreja d'espècies ha entrat a la meva cuina i fins i tot he cuinat un peix amb ella, que ja compartiré la recepta més endavant. En Marc explica que la massa i el glacejat són la clau d'aquests dolços. A l'hora de fer el glacejat vaig canviar la cremette (em vaig oblidar de comprar-la) per nata líquida i va quedar força bo. He de dir que ahir vaig fer un coc i el vaig glacejar amb la recepta que dona en Marc amb cremette i va quedar exquisit. També la posaré dins d'uns dies. Aquí que us deixo els rolls perquè els prepareu, no us penedireu.
Ingredients per a 16 rolls,
per a la massa,
- 400 g de farina
- 30 g de sucre de llustre
- 1 ou
- un pessic de vainilla
- sal
- 50 g de mantega
- 100 g d'aigua
- 50 g de llet
- 15 g de llevat
- farina per a la taula
- una safata de forn de 24 x 21 cm
- farina per a la taula
- una safata de forn de 24 x 21 cm
per al farciment,
- 100 g de mantega
- 60 g de sucre morè
- 10 g d'spéculoos (o si preferiu, canyella)
- fava tonca ratllada
- fava tonca ratllada
per a la glaça,
- 100 g de sucre de llustre
- 20 g de cremette
- 30 ml de llet
- 1 llimona
- vainilla
Au a preparar-lo,
Per a la massa,
Posem el llevat a diluir amb la llet calenta.
Barregem la farina, l'ou, el sucre de llustre, la sal, la vainilla i la mantega en textura de pomada.
Afegim la llet i el llevat i pastem fins a formar una massa homogènia i elàstica.
La bolem sobre la taula, tapem i deixem fermentar uns 90 minuts.
Per al farcit,
Mesclem la mantega a temperatura ambient amb el sucre i l'spéculoos.
Reservem.
Agafem la massa i la tornem a pastar.
Fem un rectangle ben fi i gran amb l'ajut d'un corró.
Repartim el farcit per la superfície amb una espàtula.
Formarem un cilindre enrotllant la massa per la part més llarga.
Tallem-lo en porcions de 4 cm de gruix i els posem en una safata per al forn.
Deixem fermentar uns 60 minuts més.
Els enfornarem uns 25 minuts a 190º C fins que estiguin daurats.
Per a la glaça,
Triturem els ingredients.
Traiem els rotlles del forn i els pintem.
Així de senzill, així de bons.
I la lletra de la cançó que he triat avui m'encanta. Fa uns dies quan vaig veure el programa GeneracióD a TV3 em va agradar en Dani, que tenia les idees diguem que anàrquiques, i que volia ser músic des de jovenet i per tot el que deia em va caure molt bé. Una persona amb sentiments feta a la seva i una filosofia de viure lliure, senzilla. Molt interessant veure la seva progressió en els anys. Jo diria que és el que menys ha canviat. Quan va acabar el programa vaig anar de pet a l'Spotify i vaig trobar la cançó que cantava. Penso que no vaig ser l'única perquè portava 4.800 audicions i ara ja passa de les 7.000. Enhorabona, Tremendu que has fet del teu somni la teva manera de viure.
Au a preparar-lo,
Per a la massa,
Posem el llevat a diluir amb la llet calenta.
Barregem la farina, l'ou, el sucre de llustre, la sal, la vainilla i la mantega en textura de pomada.
Afegim la llet i el llevat i pastem fins a formar una massa homogènia i elàstica.
La bolem sobre la taula, tapem i deixem fermentar uns 90 minuts.
Per al farcit,
Mesclem la mantega a temperatura ambient amb el sucre i l'spéculoos.
Reservem.
Agafem la massa i la tornem a pastar.
Fem un rectangle ben fi i gran amb l'ajut d'un corró.
Repartim el farcit per la superfície amb una espàtula.
Formarem un cilindre enrotllant la massa per la part més llarga.
Tallem-lo en porcions de 4 cm de gruix i els posem en una safata per al forn.
Deixem fermentar uns 60 minuts més.
Els enfornarem uns 25 minuts a 190º C fins que estiguin daurats.
Per a la glaça,
Triturem els ingredients.
Traiem els rotlles del forn i els pintem.
Així de senzill, així de bons.
I la lletra de la cançó que he triat avui m'encanta. Fa uns dies quan vaig veure el programa GeneracióD a TV3 em va agradar en Dani, que tenia les idees diguem que anàrquiques, i que volia ser músic des de jovenet i per tot el que deia em va caure molt bé. Una persona amb sentiments feta a la seva i una filosofia de viure lliure, senzilla. Molt interessant veure la seva progressió en els anys. Jo diria que és el que menys ha canviat. Quan va acabar el programa vaig anar de pet a l'Spotify i vaig trobar la cançó que cantava. Penso que no vaig ser l'única perquè portava 4.800 audicions i ara ja passa de les 7.000. Enhorabona, Tremendu que has fet del teu somni la teva manera de viure.
...Vindran dies en que brindarem
brindarem pels dies que vindran
vindran dies molt millors dies radiants
i voldràs que no s'acabin mai
brindarem pels dies que vindran
vindran dies molt millors dies radiants
i voldràs que no s'acabin mai
mai mai mai mai mai mai mai mai
sempre com mai mai mai mai mai...
sempre com mai mai mai mai mai...
No n'he fet mai de cinnamon rolls. Potser m'engresco i en faig també amb speculoos que m'agrada molt. El glacejat té bona pinta i la cremette seria semblant al Philadelphia?
ResponEliminaEl glacejat pot ser fet amb crema fresca o formatge tipus Philadelphia, fins i tot un mascarpone. Aquesta recepta te la recomano.
Eliminaquin gran tema musical. i quina bona recepta, segur q està boníssim :)
ResponEliminaLa cançó m'encanta!
EliminaCom els fets a casa teva, en cap lloc millors als teus Nani!
ResponEliminaMolt bon any Nani!!!
Petons
Palmira
Bon any, Palmira. Tot esperant veure'ns aviat!
Elimina