Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 7 de gener de 2019

Spéculoos roll


Vaig acabar l'any passat amb una recepta dolça i vull encetar aquest de la mateixa manera. Tot un any al davant, 365 dies per a gaudir a la cuina tot compartint amb els nostres i amb vosaltres allò que preparo. I la recepta d'avui la trec de la revista Cuina, exactament del primer número del 2018 que ens desitjava un bon any verd i també ens convidava a fer a casa els dolços de moda, els cinnamon roll o rotlles de canyella amb glacejat. Jo introdueixo una petita variació i els faig d'spéculoos.

Aquests pastissets són molt coneguts arreu del món, sobretot als Estats Units i on els vaig tastar per primera vegada. A la revista ens porten a un lloc de Barcelona, on els he menjat i puc confirmar que són deliciosos, Demasié. A la seva pastisseria del barri del Born, Marc Escursell prepara més de deu varietats diferents de cinnamon rolls. I sé que jo també en faré de variats perquè partint d'aquesta massa base que ha sortit molt i molt bona, en vindran d'altres. La primera amb aquests rotlles que us porto: he ratllat una mica de fava tonca al farciment i he substituït la canyella per spéculoos. Han quedat genials. Ja us vaig dir fa uns dies que aquesta barreja d'espècies ha entrat a la meva cuina i fins i tot he cuinat un peix amb ella, que ja compartiré la recepta més endavant. En Marc explica que la massa i el glacejat són la clau d'aquests dolços. A l'hora de fer el glacejat vaig canviar la cremette (em vaig oblidar de comprar-la) per nata líquida i va quedar força bo. He de dir que ahir vaig fer un coc i el vaig glacejar amb la recepta que dona en Marc amb cremette i va quedar exquisit. També la posaré dins d'uns dies. Aquí que us deixo els rolls perquè els prepareu, no us penedireu.

Ingredients per a 16 rolls,
per a la massa,
 - 400 g de farina
 - 30 g de sucre de llustre
 - 1 ou
 - un pessic de vainilla
 - sal
 - 50 g de mantega
 - 100 g d'aigua
 - 50 g de llet
 - 15 g de llevat
 - farina per a la taula
 - una safata de forn de 24 x 21 cm
per al farciment,
 - 100 g de mantega
 - 60 g de sucre morè
 - 10 g d'spéculoos (o si preferiu, canyella)
 - fava tonca ratllada
per a la glaça,
 - 100 g de sucre de llustre
 - 20 g de cremette
 - 30 ml de llet
 - 1 llimona
 - vainilla

Au a preparar-lo,
Per a la massa,
Posem el llevat a diluir amb la llet calenta.
Barregem la farina, l'ou, el sucre de llustre, la sal, la vainilla i la mantega en textura de pomada.
Afegim la llet i el llevat i pastem fins a formar una massa homogènia i elàstica.
La bolem sobre la taula, tapem i deixem fermentar uns 90 minuts.
Per al farcit,
Mesclem la mantega a temperatura ambient amb el sucre i l'spéculoos.
Reservem.
Agafem la massa i la tornem a pastar.
Fem un rectangle ben fi i gran amb l'ajut d'un corró.
Repartim el farcit per la superfície amb una espàtula.
Formarem un cilindre enrotllant la massa per la part més llarga.
Tallem-lo en porcions de 4 cm de gruix i els posem en una safata per al forn.
Deixem fermentar uns 60 minuts més.
Els enfornarem uns 25 minuts a 190º C fins que estiguin daurats.
Per a la glaça,
Triturem els ingredients.
Traiem els rotlles del forn i els pintem.
Així de senzill, així de bons.

I la lletra de la cançó que he triat avui m'encanta. Fa uns dies quan vaig veure el programa GeneracióD a TV3 em va agradar en Dani, que tenia les idees diguem que anàrquiques, i que volia ser músic des de jovenet i per tot el que deia em va caure molt bé. Una persona amb sentiments feta a la seva i una filosofia de viure lliure, senzilla. Molt interessant veure la seva progressió en els anys. Jo diria que és el que menys ha canviat. Quan va acabar el programa vaig anar de pet a l'Spotify i vaig trobar la cançó que cantava. Penso que no vaig ser l'única perquè portava 4.800 audicions i ara ja passa de les 7.000. Enhorabona, Tremendu que has fet del teu somni la teva manera de viure.

Dies de tot, Tremendu & Oques Grasses

            ...Vindran dies en que brindarem
                 brindarem pels dies que vindran
                      vindran dies molt millors dies radiants
                          i voldràs que no s'acabin mai
                               mai mai mai mai mai mai mai mai
                                     sempre com mai mai mai mai mai...

6 comentaris:

  1. No n'he fet mai de cinnamon rolls. Potser m'engresco i en faig també amb speculoos que m'agrada molt. El glacejat té bona pinta i la cremette seria semblant al Philadelphia?

    ResponElimina
    Respostes
    1. El glacejat pot ser fet amb crema fresca o formatge tipus Philadelphia, fins i tot un mascarpone. Aquesta recepta te la recomano.

      Elimina
  2. quin gran tema musical. i quina bona recepta, segur q està boníssim :)

    ResponElimina
  3. Com els fets a casa teva, en cap lloc millors als teus Nani!
    Molt bon any Nani!!!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina