Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 21 de gener del 2020

Rebordonits de colors, romanesco i Kalettes®, tres receptes


Quan vaig visitar VerdCamp Fruits de Cambrils, l'Ernest em va dir que m'avisaria quan tinguessin els Kalettes® recol·lectats. I així ha sigut. Avui els porto junt amb els rebordonits de colors. I és que la natura ens fa aquests regals, unes meravelles que donen vida a taula.
El mes de novembre passat ja vaig parlar d'aquesta empresa que fa cultius ecològics en el post de cuinant amb carabassa. Una entrada amb colors però que el d'avui el supera. Els rebordonits hi posen tot el seu encant. Per si no sabeu què són els rebordonits, és com s'anomena en algunes poblacions del Baix Camps al bròquil. I aquí els trobeu al costat del 'romanesco' (de bellesa matemàtica) que és un híbrid entre col i bròquil. El bròquil és una coliflor de color verd, i en aquest grup hi afegim el bròquil morat i el taronja. Els rebordonits són els bròquils tardans. La coliflor és de color blanc i és així, tal com em va explicar l'Ernest, perquè les fulles tapen les flors i no agafen color. Total, una explicació ràpida i passant de puntetes per a no equivocar-me i li poso al títol rebordonits de colors sense més. Després venen els Kalettes®, que són un híbrid entre la col verda (kale en anglès) i les cols de Brussel·les. Són com unes cols petites de fulles verdes i nervis color porpra. Jo els he preparat saltats, passats per la paella i que han acompanyat un tros de carn a la planxa. També es poden menjar en cru. Tenen moltes propietats nutritives. Ara poseu-hi imaginació i prepareu-ne al gust.

Aquí us deixo una crema de romanesco que s'ha de servir acabada de fer i és una delícia. 

Crema de romanesco, tres textures
Ingredients per a dues racions,
 - 1/2 romanesco (315 g un cop bullit en aigua i sal)
 - 200 ml de nata
 - 50 ml d'aigua de la verdura bullida
 - 25 g de mantega
 - sal i pebre
 - 1 rovell d'ou

Com la preparem,
En una olla amb aigua i sal bullim les flors del romanesco durant uns 25 minuts.
Un cop cuit, escorrem tot reservant l'aigua.
En un cassó posem els romanesco, la nata, la mantega, l'aigua (50 ml) i salpebrem.
Deixem coure a foc mitjà uns cinc minuts.
Afegim el rovell d'ou i passem per la batedora fins a deixar una crema ben fina.

Flors de rebordonit arrebossades.
Tallem les flors dels rebordonits de colors i les rentem.
Les coem al vapor durant uns quinze minuts des que comença a bullir l'aigua.
Fem una pasta amb la clara de l'ou, 1/2 culleradeta (cafè) de curri, 1 cullerada (sopa) de farina i un xic de sal. La deixem reposar uns 20 minuts al frigorífic. Seguidament hi passem les flors i les fregim en oli de gira-sol. Les deixem reposar en un plat amb paper de cuina.

A l'hora de servir muntem el plat amb la crema, les flors arrebossades i ratllem una flor de bròquil  (del color que més ens agradi) per sobre.

I al Sud, a part de bones verdures, també tenim bons músics.

      ... Digue'm que m'estimes
               encara que sigui un somni,
                    digue'm que em desitges
                         i et prometo que et creuré...

6 comentaris:

  1. la col kale m'agrada molt, hauré de provar aquesta variant, la kalette. i digue'm que m'estimes, però estima'm :)) petons i què bonic tot

    ResponElimina
  2. Quin bé de Déu de rebordonits i que bonica aquesta paraula!!! I que bo el rebordonit arrebossat! I que bonic tot!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, Mercè. Què faria sense tu que ho trobes tot tan bonic?

      Elimina
  3. M'AGRADA M'AGRADA M'AGRADA M'AGRADA M'AGRADA M'AGRADA M'AGRADA M'AGRADA M'AGRADA M'AGRADA M'AGRADA M'AGRAM'AGRADA M'AGRADA M'AGRADADA M'AGRADA M'AGRADA M'AGRADA M'AGRADA M'AGRADA M'AGRADA MOLT!!!!

    ResponElimina