dijous, 30 d’abril del 2020

El pastís de formatge esponjós de la Núria Escalona de Gastrotalkers



I com tot el que ens està passant durant el confinament, m'he hagut d'adaptar a la manera de fer i actuar en la separació que l'ocasió ens permet i obliga. M'hauria agradat fer el pastís amb la Núria, fotografiar-la quan el preparava en el seu ambient i poder prendre una copa de vi mentre parlàvem de la vida, de l'amor i d'altres coses que ens interessen. Però el virus no ens ho ha permès. Ens hem reunit en la distància, per whatsapps i correus electrònics on ella es mou com si res, les xarxes són el seu mitjà de vida. I en aquests dies de distanciament físic, que no social, qui millor que la Núria per ser la convidada. Ens vàrem conèixer a la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès fa uns anys i ens hem anat trobant esporàdicament, per motius gastronòmics. De pas, aprofito per a compartir el seu pastís esponjós de formatge que vaig veure a Gastrotalkers.cat i també les fotografies que en va fer (excepte la primera i l'última que són meves). I és ella qui es dona a conèixer per a tots i ens parla dels seus projectes.

Qui és Núria Escalona?

La comunicació, la gastronomia i la universitat formen part de la meva quotidianitat professional. Sóc la responsable de que Gastrotalkers.cat s'hagi posat en marxa i a la plataforma m'encarrego d'editar tots els articles que m'envien els meus companys, però també d'escriure, publicar i difondre els continguts per les diferents xarxes socials on tenim presència.
Per altra banda, com a consultora en comunicació també m'encarrego de la comunicació d'alguns projectes i marques personals relacionats amb la gastronomia. En aquest rol faig diferents tasques: des de responsabilitzar-me al complet de la gestió de la comunicació fins a serveis específics i puntuals. Però això no només ho faig en l'àmbit gastronòmic, també ho faig per a diferents tipus d'empreses que contracten els meus serveis des de l'empresa o de forma directa mitjançant la meva pròpia web on podeu veure que la meva trajectòria va més enllà de la gastronomia i on també podeu trobar els llibres que he escrit sobre comunicació digital i sobre comunicació d'institucions públiques.
També tinc un tercer flanc: la docència universitària. Tinc l'oportunitat de treballar com a docent universitària en l'àmbit de la publicitat i la comunicació a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna - URL i a la Universitat Oberta de Catalunya. Sempre he estat molt curiosa i m'ha agradat el coneixement i és a la universitat on puc transmetre tot això que em mou als meus alumnes. Ho faig de forma presencial amb estudiants de Publicitat i Relacions Públiques, el mateix que vaig estudiar jo, i amb estudiants del Grau en Comunicació de forma virtual.

Ens ho resumeixes?

En resum: soc consultora en comunicació a Digital Transformers, docent universitària a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerma - URL i a la Universitat Oberta de Catalunya i editora de Gastrotalkers.cat. Una persona curiosa que té ganes de treballar apassionadament en allò que creu i li agrada i en tot això no hi podia faltar la gastronomia des de la meva pròpia perspectiva professional: la comunicació. I tot això ho arrodoneixo sent bastant activa a les xarxes socials i amb l'enviament d'una newletter setmanal que porta per nom O'Clock i que agrupa tots aquests flancs d'una forma distesa i molt personal.

I ara que ja et coneixem, parla'ns del projecte Gastrotalkers.cat.

El 23 d'abril del 2018 vam plantar una llavor i la vam anomenar Gastrotalkers.cat. En aquell moment ens vam proposar fer un portal digital que anés més enllà de la informació estrictament gastronòmica i cercant allò que hi ha en els orígens, la cultura i el com i el perquè dels aliments. Sempre intentant posar l'accent en la importància de la gastronomia per forjar identitats i generar interès i atractiu pel país. Tot això amb una mirada diferent en l'àmbit comunicatiu i periodístic: informació cuinada a foc lent en un temps on impera la rapidesa i la immediatesa.
D'aleshores ençà han passat dos anys i ens fa molta il·lusió seguir amb la porta oberta i de la mà d'una comunitat fidel, creixent i entregada que ens acompanya en la tasca de defensar un concepte multidisciplinari de la gastronomia. Així, a Gastrotalkers.cat s'hi poden trobar articles, reportatges, ressenyes de restaurants, una agenda que pretén informar del que es cou al territori a nivell etnogastronòmic i, en menor mesura, també receptes.

Com va començar?

Gastrotalkers.cat és un projecte petit, però també és un projecte on intento cuidar-ne tots els detalls. Abans de Gastrotalkers.cat hi havia hagut una versió en castellà, Gastrotalkers.com, però en un moment donat, tenint en compte que es tractava d'un projecte personal, amb una inversió personal i un temps limitats, vam decidir fer-ho tot en català. Si en algun moment tenim oportunitat de fer l'edició catalana i castellana a la vegada, ho farem. De moment preferim fer poc i bé, més que molt i malament. I parlo en plural perquè malgrat ser un projecte personal, en aquesta aventura, que va començar en castellà l'any 2016, m'hi acompanyen altres persones com són la Ruth Troyano, en J. Dalmau, la Carla Rossignoli o d'altres persones que també han anat publicant de forma intermitent com són la Carla Not, en PJ Argmengou, la Judith Manero, la Marta Sanahuja o la Marina Planas. Tots nosaltres tenim en comú l'estima per la gastronomia i d'una manera o altra hem cregut en el projecte.

En definitiva, Gastrotalkers.cat és?

Gastrotalkers.cat és el que es veu i una mica més. Parla de nosaltres i la nostra feina. És un aparador de la feina que fem com a comunicadors. En aquest sentit també és una porta a mostrar el que sabem fer i que aquells que considerin que els podem ajudar en la seva pròpia comunicació ens puguin contactar per treballar la comunicació dels seus projectes vinculats a la gastronomia, siguin restaurants, celler, territoris o marques personals. Els coneixements i les ganes les tenim.

I després de tot el que ara coneixem de la Núria i de Gastrotalkers és el moment de fer el pastís de formatge, la recepta del qual la trobareu aquí: pastís de formatge esponjós. Jo l'he fet tal qual, però per coses del confinament he hagut d'emprar farina de rebosteria que és la que tinc ara mateix a casa.  i un motlle de 24 cm. També hi ha una petita variació: on ella fa un coulis de nabius, jo de maduixes del Maresme que són les úniques que compro quan arriba la temporada i les que tinc a casa ara mateix. 

A l'hora de la música la Núria em diu que hi ha una cançó que li dona vida aquests dies i la vol compartir amb nosaltres. Moltes gràcies, Núria. Repetirem quan tot hagi acabat. 

El Baile, IZAL



2 comentaris:

  1. Se agradece ver estos sabrosos platos que ensalzan las emociones de sabores guardados en el recuerdo tras tantos días interminables de confinamiento.

    Un saludo,
    en esta época incierta con motivo de la COVID-19, hemos habilitado de nuevo nuestro blog, y hemos añadido una pestaña con materiales de protección laboral anti COVID-19, tanto para soluciones administrativas, como retail y también destinadas al mundo de la alimentación y hostelería donde tu te mueves.

    Lo hemos querido hacer con descuentos solidarios para nuestros vecinos de Cambrils y comarcas cercanas, que dado los limites actuales, es el espacio permitido en el cual nos podremos mover en breve, el resto de entregas las haremos por paqueteria.

    Si algún bloguer amigo, lee este post, puede ponerse en contacto con nosotros rellenando el formulario de contacto, le trataremos con la misma estima que a ti.

    Un fuerte abrazo, nos vemos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Moltes gràcies pel vostre missatge d'oferiment i desitjo i espero que qui l'hagi llegit pugui fer-ne ús i li sigui útil.
      Remei, un cop més moltes gràcies per passar per aquí i desitjo que tot vagi bé.
      Una abraçada.

      Elimina