Etiquetes

dimecres, 6 de maig del 2020

Nyoquis de moniato amb saltat de verdures i maitakes


I continuem confinats. Tenim temps per a cuinar, però jo, ganes de fer coses no massa. I això es nota amb tot. Anar fent i passant dies, tot i que he de dir que aquest període de temps que passem a casa no se m'està fent pesat. Suposo que com tots, llegir, veure pel·lícules i alguna sèrie bona a la qual m'hi he enganxat. A la cuina? També, però amb àpats lleugers i saludables. És important mantenir-nos reconfortats amb cos i ànima.
I ara, ja fa dies que els vaig fer, m'ha costat escriure el post. Com més va més em costa tot. Badar i badar m'agrada molt. Així que avui serà curt. Ja tornarà la inspiració i vindran temps millors. L'astènia primaveral que torna anualment també hi ajuda. D'altres nyoquis que tinc al blog són els de calçots. Però ara ens posem amb aquests que no tenen cap complicació. També he de dir que durant el confinament m'he dedicat a navegar per la xarxa i he trobat molts vídeos tant argentins com italians de la manera de preparar-los d'una manera ben senzilla. N'hi ha per a tots els gustos. Per a quatre persones,

Ingredients:
 - 1/2 kg de moniatos
 - farina, la que admeti la barreja
 - 1 rovell d'ou
 - sal
per al saltat,
 - pebrot verd tipus italià
 - cebetes tendres
 - tomàquets cirerols
 - maitakes, gírgoles de castanyer 
 - oli d'oliva
 - sal i pebre

Manera de fer:
Courem els moniatos, un cop els pelem, al vapor durant una mitja hora aproximadament.
Quan estiguin cuits els passem pel passapuré i ho posem en un bol.
Afegim el rovell d'ou i anirem remenant mentre hi posem farina, la que admeti per tal que la massa no quedi ni massa tova ni dura.
De la massa resultant en farem unes tires de les quals anirem tallant petites boles que passarem per la 'nyoquera' -la meva la vaig comprar a Roma- perquè quedin amb les ratlles que els caracteritzen.
Si no teniu aquest estri, els podeu marcar amb una forquilla.
Tot aquest procés el farem sobre una taula amb farina.
Els deixem reposar fins al moment de bullir-los.
Mentrestant preparem el saltat de verdures, tallades al gust de cadascú, en una paella amb oli d'oliva.
També hi afegirem les gírgoles i reservem.
En una olla amb aigua bullent i un xic de sal, hi bullim els nyoquis durant uns tres minuts aproximadament, fins que surin i els traiem.
Cal dir que no els bullim tots a la vegada, ho farem per tandes de 10.
A mesura que els anem traient els anirem posant a la paella del saltat i quan estiguin tots llestos, els deixem confitar amb les verdures uns tres minuts i servim.
Que no els voleu amb verdures? Qualsevol salsa que us agradi hi anirà bé: pesto, bolonyesa i qualsevol altra i ben empolvorats de formatge parmesà.
Que vagi de gust.

A chi, Fausto Leali
         ... A chi io parlerò, se non a te?
                  A chi racconterò tutti i sogni miei?
                        Lo sai, mi hai fatto male lasciandomi solo così
                             ma non importa, io ti aspetterò! ...


5 comentaris:

 1. Un plat saludable i bó...jo crec que de mica en mica hem de deixar de menjar carn...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tot arribarà. Forçosament els nostres hàbits de viure i de menjar hauran de canviar a partir d'ara. De part meva hi posaré ganes i voluntat, tot i que a casa no abusem de la carn.
   Salutacions, Carles.

   Elimina
 2. La veritat és que ara que mengem tan a casa va molt bé tenir idees noves per a cuinar, et canses dels menjars de sempre, tot i que és el més senzill, no haver de pensar i repetir...perquè jo també em deprimeixo i no tinc ganes de res i menys d'haver de menjar cada dia 4 persones i ma mar, sa i variat, ja ho dic, jo amb una poma i formatge i una mica de pa bo, és clar, passava...Gràcies per aquestes receptes que ens fan despertar els sentits i, de vegades, les ganes...
  A mi m'ha ajudat molt el ioga, la meva filla Camèlia-Aloma, m'hi va animar i ara, quasi bé cada dia, en faig, tot i que de vegades fa peresa, però una vegada t'hi poses et deixa com a nova de cos i ànima...En fas tu? Si no és així prova-ho, és tota una filosofia...Ei, et passo un enllaç perfecte...
  https://www.youtube.com/channel/UCKQgiVPqEPU0tImAjFG5lNA
  Molts petons...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sara, moltes gràcies per les teves paraules. Tu dius que les receptes et fan despertar els sentits i a mi tu em dones força per a continuar fins no sé quan.
   Vaig provar de fer ioga fa un temps a través d'una amiga i no em va acabar de convèncer. M'agrada més anar a caminar mentre escolto música. De totes maneres vaig de pet cap a l'enllaç a veure què. Ja et diré.
   Una abraçada.

   Elimina
  2. Escolta, he vist els primers minuts i em sembla molt interessant! Seguiré el canal i igual m'animo. Gràcies.

   Elimina