Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 26 de maig del 2020

Un pastís, un desig de xocolata


Durant els dies de confinament he anat buidant el rebost i així he aprofitat per a treure aquells ingredients que feia algun temps que hi tenia. Un d'ells ha estat l'ametlla molta que utilitzo per a fer cocs perquè trobo que els dona una textura diferent de si només hi poso farina. Acostumo a posar com a mínim, quan faig el coc de iogurt, una mesura. Tot i que la tenia de poc abans de començar el relegament a casa, compro sempre la quantitat justa per a cuinar però tot i això encara en tenia. Així que vaig pensar de fer un pastís de xocolata per a aprofitar també una xocolata que havia sobrat de figures de xocolata de les mones.
Tota una recepta d'aprofitament. I aquí el teniu, un pur desig de xocolata.

Ingredients per a la cobertura de xocolata,
 - 250 g de xocolata negra al 70%, esmicolada
 - (més 200 g de xocolata amb llet que havia sobrat de les mones) 
 - 250 ml de crema fresca textura espessa
 - 1 cullerada (cafè) rasa de flor de sal

Com preparar-la,
Escalfem la crema en un cassó i hi aboquem la xocolata negra i la sal.
He de dir que aquesta cobertura té trampa perquè hi he afegit, per a aprofitar-la, la xocolata amb llet que havia sobrat de les mones i ha sortit més espessa. Aquest pas el podeu passar perquè la cobertura us sortirà igualment.
Deixem reposar uns minuts i seguidament la remenem amb un batedor de varilles manual fins que es desfaci tota la xocolata.
Ho aboquem en un bol i el posem al frigorífic, com a mínim un parell d'hores, o fins que tingui una textura espessa.

Ingredients per al bescuit, en dos motlles de 16 cm,
 - 160 g d'ametlla molta
 - 40 g de farina de blat
 - 220 g de sucre
 - 6 g de llevat en pols
 - 6 ous
 - 60 g de cacau en pols
 - 50 g de nabius secs
 - 2 cullerades soperes de Chartreuse groc

Com fer-lo,
Jo l'he fet amb la KitchenAid.
Primer barregem els ous i el sucre, amb l'estri de varilles, dos minuts a velocitat 2.
Seguidament hi afegim el cacau, l'ametlla molta, la farina i el llevat, i barregem dos minuts més també a velocitat 2.
Ara afegim els nabius que haurem estovat amb els Chartreuse a 30 segons a potència màxima de microones.
Els enfarinem lleugerament perquè no se'n vagin al fons i els afegim a la massa del bescuit tot donant una remenada manualment amb una espàtula.
Aboquem la meitat de la barreja en cada motlle, que haurem folrat amb paper de forn, i deixem coure al forn que haurem preescalfat a 170ºC, durant uns 40/45 minuts, que quedin un pèl humits.
Deixem refredar per a desemmotllar-los.
Muntem el pastís posant una capa de cobertura al mig.
L'acabarem guarnint-lo amb la cobertura restant.
Servim i gaudim del plaer del moment.


Caravan, de la banda sonora  de la pel·lícula Chocolat, Rachel Portman


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada