Durant els dies de confinament he anat buidant el rebost i així he aprofitat per a treure aquells ingredients que feia algun temps que hi tenia. Un d'ells ha estat l'ametlla molta que utilitzo per a fer cocs perquè trobo que els dona una textura diferent de si només hi poso farina. Acostumo a posar com a mínim, quan faig el coc de iogurt, una mesura. Tot i que la tenia de poc abans de començar el relegament a casa, compro sempre la quantitat justa per a cuinar però tot i això encara en tenia. Així que vaig pensar de fer un pastís de xocolata per a aprofitar també una xocolata que havia sobrat de figures de xocolata de les mones.
Tota una recepta d'aprofitament. I aquí el teniu, un pur desig de xocolata.
Tota una recepta d'aprofitament. I aquí el teniu, un pur desig de xocolata.
Ingredients per a la cobertura de xocolata,
- 250 g de xocolata negra al 70%, esmicolada
- (més 200 g de xocolata amb llet que havia sobrat de les mones)
- 250 ml de crema fresca textura espessa
- 1 cullerada (cafè) rasa de flor de sal
Com preparar-la,
Escalfem la crema en un cassó i hi aboquem la xocolata negra i la sal.
He de dir que aquesta cobertura té trampa perquè hi he afegit, per a aprofitar-la, la xocolata amb llet que havia sobrat de les mones i ha sortit més espessa. Aquest pas el podeu passar perquè la cobertura us sortirà igualment.
Deixem reposar uns minuts i seguidament la remenem amb un batedor de varilles manual fins que es desfaci tota la xocolata.
Ho aboquem en un bol i el posem al frigorífic, com a mínim un parell d'hores, o fins que tingui una textura espessa.
Deixem reposar uns minuts i seguidament la remenem amb un batedor de varilles manual fins que es desfaci tota la xocolata.
Ho aboquem en un bol i el posem al frigorífic, com a mínim un parell d'hores, o fins que tingui una textura espessa.
Ingredients per al bescuit, en dos motlles de 16 cm,
- 160 g d'ametlla molta
- 40 g de farina de blat
- 220 g de sucre
- 6 g de llevat en pols
- 6 ous
- 60 g de cacau en pols
- 50 g de nabius secs
- 2 cullerades soperes de Chartreuse groc
Com fer-lo,
Jo l'he fet amb la KitchenAid.
Primer barregem els ous i el sucre, amb l'estri de varilles, dos minuts a velocitat 2.
Seguidament hi afegim el cacau, l'ametlla molta, la farina i el llevat, i barregem dos minuts més també a velocitat 2.
Ara afegim els nabius que haurem estovat amb els Chartreuse a 30 segons a potència màxima de microones.
Els enfarinem lleugerament perquè no se'n vagin al fons i els afegim a la massa del bescuit tot donant una remenada manualment amb una espàtula.
Aboquem la meitat de la barreja en cada motlle, que haurem folrat amb paper de forn, i deixem coure al forn que haurem preescalfat a 170ºC, durant uns 40/45 minuts, que quedin un pèl humits.
Deixem refredar per a desemmotllar-los.
Muntem el pastís posant una capa de cobertura al mig.
L'acabarem guarnint-lo amb la cobertura restant.
Servim i gaudim del plaer del moment.
Com fer-lo,
Jo l'he fet amb la KitchenAid.
Primer barregem els ous i el sucre, amb l'estri de varilles, dos minuts a velocitat 2.
Seguidament hi afegim el cacau, l'ametlla molta, la farina i el llevat, i barregem dos minuts més també a velocitat 2.
Ara afegim els nabius que haurem estovat amb els Chartreuse a 30 segons a potència màxima de microones.
Els enfarinem lleugerament perquè no se'n vagin al fons i els afegim a la massa del bescuit tot donant una remenada manualment amb una espàtula.
Aboquem la meitat de la barreja en cada motlle, que haurem folrat amb paper de forn, i deixem coure al forn que haurem preescalfat a 170ºC, durant uns 40/45 minuts, que quedin un pèl humits.
Deixem refredar per a desemmotllar-los.
Muntem el pastís posant una capa de cobertura al mig.
L'acabarem guarnint-lo amb la cobertura restant.
Servim i gaudim del plaer del moment.
Caravan, de la banda sonora de la pel·lícula Chocolat, Rachel Portman
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada