Suposo que tothom que hagi vist El padrino III recorda l'escena de la Sofia Coppola i l'Andy Garcia fent nyoquis no l'oblida mai més. Avui n'he preparat amb uns calçots sobrers de la calçotada del dissabte. Us he de dir que m'ha sorprès gratament el gust de la pasta. Això sí, l'Andy no hi era i no m'ha pogut ajudar...
Necessitarem:
- 300 g de calçots nets i tallats
- 250 g de patates pelades
- 170 g de farina
- 50 g de maizena
- 80 g de formatge parmesà ratllat
- 1 ou mitjà
- sal, pebre i nou moscada
a més a més d'acompanyament:
- salsa de calçots
- bacallà esqueixat
- parmesà ratllat per a empolvorar
Farem:
Coem les patates al vapor i reservem.
Pelem els calçots i traiem la part verda.
En un gran bol hi posem la patata xafada, els calçots triturats i la resta dels ingredients, fent que quedi una massa homogènia.
Jo ho he fet amb la Thermomix.
Primer he triturat els calçots, convertint-los en una pasta i després amb tota la resta durant 2 minuts a velocitat 2.
Deixem reposar una hora tapat amb un drap.
En una taula enfarinada hi anem treballant unes boletes que aplanarem amb una forquilla.
Les posem sobre una safata amb un drap i tornem a deixar un parell d'hores de repòs.
Per a coure els nyoquis posarem aigua a bullir en una olla, amb un xic de sal, i quan arrenqui el bull els anirem abocant amb cura i quan surin, més o menys en uns tres minuts, els anirem traient i disposant en una safata per a servir-los.
Ara ja dependrà de la imaginació de cadascú per a posar-hi la salsa que ens vingui de gust.
Jo els fet de dues maneres: amb salsa de calçots i bacallà (boníssim) i els altres amb salsa de calçots amb formatge rallat sense res més. Ens han agradat tots dos. I també hi va bé un bon pesto, una salsa bolonyesa o qualsevol altre tipus de salsa per a pasta.
Mentre els feia pensava amb la cançó que canta a la pel·lícula Al Martino, To each his own, quina delícia de música, amb una mar de sensacions...
Nani, aquests nyoquis m'han robat el cor! Espectaculars!! I com oblidar qualsevol escena del Padrino...
ResponSuprimeixPetonets
Sandra
Ostres, els nyoquis m'agraden però se'm resisteixen tant.... ara bé, quan he llegit de calçots no m'ho podia creure!
ResponSuprimeixUna idea fantàstica, i un platet boníssim, quina enveja no poder-los catar!
M'encantan els nyoquis i m'encantan els calçots.. aixó ha d'estar bó!!!!
ResponSuprimeixMolt originals, m'encanten! M'agraden totes les combinacions que has fet, però amb bacallà han de ser genials!!!
ResponSuprimeixpetonets
Si no hi era l'Andy, em podies haver avisat a mi, dona!
ResponSuprimeixPetons.
Eduard.
Uau Nani! Amb aquests nyoquis jo sí que m'imaginaria la pel·li Il padrino i d'altres! Potser no cantaria la mateixa cançó que tu però cantaria segur! M'encanta la barreja que has fet de patata amb calçot, és genial i això no es troba al mercat! Molt bona proposta, i tant!
ResponSuprimeixJajajajaja, dudo mucho que estos ricos ñoquis hubiesen salido de tu cocina si llega a estar cerca Andy Garcia, al menos yo no hubiese podido, jajaja.
ResponSuprimeixMe encantan me parecen muy originales y segurisimo que estaban deliciosos.
Un beso, ahora cada vez que vea esa escena me acordaré de ti.
caram quin nivell que hi ha per les Tarragones. Mira, com que estic de vacances culinàries, baixaré amb la carmanyola i farem festa major!
ResponSuprimeixPtnts
Dolça
Què originals i què bons semblen, amb les salsetes, mmmm....
ResponSuprimeixMarta
Tienen que estar realmente deliciosos y me quedo con las dos salsas, qué rico!! Un abrazo, Clara.
ResponSuprimeixFan una pinta espectacular. A veure si m'animo a fer-los.
ResponSuprimeixCom que ja he perdut l'esperança de fer una calçotada aquest any va bé veure alternatives.
ResponSuprimeixPetons.
hummm que ñoquis más deliciosos... que gran tentación!!! Besitos wapa!
ResponSuprimeixAutentics aquestos gnoquis, jo que m'en vaig fer un fart de fer-ne al Louis XV, ja m'hauria pogut passar l'idea pel cap i ensenyals-hi. Molt bona recepta.
ResponSuprimeixHola!! que rica esta receta, además muy original. Me encantas las fotos que haces, se ve espectacular la comida. Un besazo.
ResponSuprimeixUna receta estupenda y unas fotos preciosas!! Enhorabuena guapa!! Tomo buena nota, aunque por aquí no consigo los calçots!!
ResponSuprimeixBesosss
crec que és la recepta més original de calçots que he vist mai!!! molts petonets
ResponSuprimeixMe encantan los ñoquis, estos son una pasada de originales, tomo nota preciosa, feliz Semana Santa.
ResponSuprimeixUn besito.
Tens raó sobre la escena del Padrino, grabada a foc a la memoria m'ha quedat!! Una proposta original i molt maca per a aprofitar el final de temporada de calçots :)
ResponSuprimeixnani!! que orginals aquests nyoquis! no en tinc cap dubte que segur q eren boníssims!!!! saps que he rebut??? una notificació de correus que allà una persona molt maca m'ha enviat una cosa.... és que fins ahir vaig estar a Holanda a veure una amiga...i el que em fa més ràbia és que fins dimarts no podré anar-ho a buscar, perquè a Manlleu avui és festa local ( tu aquests de correus tenen festa des d'avui fins dilluns...DEUNIDO!!)
ResponSuprimeixja estic ansiosa!!!
molts petonets
Una recepta de verdura, original i tan ben presentada dona goig! Fan una pinta impressionant, segur que són boníssims!
ResponSuprimeixAvui al bloc ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, et proposem unes albergínies farcides de verdura que lligarien a la perfecció amb l’arrós que ens proposes. Et convidem a entrar-hi i fer-hi una ullada.
www.esfruita.com/assessorem/alberginies-farcides-de-verdura
Tenen una pinta genial, són tremendament originals i estic segura que el seu sabor és fantàstic!
ResponSuprimeixM'ha agradat molt aquesta recepta! L'apuntaré a la llista de "Receptes pendents! : )
Moltes felicitats!! De debò que es veuen sensacionals!
M'he quedat bocabadada, quina recepta més bona! I a més original, una manera diferent de menjar els calçots. Aquesta la faré de segur. Molt, molt bona.
ResponSuprimeixpetons
Quina passada, he quedat bocabadada, quina pinta tan deliciosa, molt originals.
ResponSuprimeixPetons
Doncs mira NANI; ni he vist el PADRINO, ni he menjat calçots en aquest format, pero tenen un aspecte delicios!!!
ResponSuprimeixBON DIUMENGE MACA!!!
Per cert una pelicula que he vist mes de tres vegades: CUANDO MENOS TE LO ESPERAS.. Clar que aquesta de cuina res, pero es romanticona.
PETONETS!!!
Adoro loa ñoquis y me privan los calçots,tengo que hacerlos,que pintaza.
ResponSuprimeixTienes un blog hermoso.
Un saludo
Llàstima no tenir d´ajudant al Andy Garcia!!! però el resultat ha estat deliciós, quina mes bona proposta... han de tenir un gustet b ben peculiar... A gaudir-los. Petons,
ResponSuprimeixQuina bona idea per aprofitar els calçots que sempre acaben sobrant!!!aiiiix, i la famosa escena...brutal!!!!
ResponSuprimeixPetonets!
Me encantan los ñoquis, son sencillos y sabrosos, intentaré hacer al estilo calçotada, a ver que tal?? un beso
ResponSuprimeix