Fa uns dies la Pili del bloc Kooking, em va citar en un post i jo com agraïment li vaig dir que faria una de les seves receptes. Entre totes, que en té de molt bones, he triat un carpaccio. A casa ens agrada molt i quan volem un soparillo especial ens el preparem. Li he donat un toc diferent, servint-lo dins d'una base de pasta de full, en racions individuals i per a aperitiu. A veure què us sembla.
Necessitarem:
- 200 g de carpaccio de vedella
- 30 de parmesà ratllat
- ruca
- sal grossa
- pebre rosa mòlt
- pasta de full
per a fer l'oli de cítrics:
- la pell: d'una llima, d'una llimona petita i d'una mandarina
- oli d'oliva suau
Farem:
Pelem els cítrics i traiem la part blanca perquè no amargui, posant-los en una paella de 20 cm.
Cobrim amb l'oli d'oliva i ho anem confitant a foc baix durant uns 20 minuts.
Deixem refredar.
Estenem la pasta de full en una taula enfarinada i amb un got de la mida que vulguem fem unes rodones.
Enfornem a 180º, amb el forn ja escalfat, fins que estiguin daurades damunt un paper de forn.
En un bol amanim la ruca amb l'oli, en un altre la carn.
Servim, com a aperitiu, posant la ruca en les formes i a sobre la carn.
El formatge en làmines o ratllat, al gust, a sobre.
Salem. Jo ho he fet amb la sal d'herbes que tenen Els fruits saborosos i que és boníssima.
Moltes gràcies Pili. Ens continuarem visitant.
Ara, mentre escric davant l'ordinador, escolto un duet de la Norah Jones amb Willie Nelson, canten Baby it's col outside...una música que entra al cor.
M'encanta el carpaccio de vedella i amb aquest oli, mai l'he provat! Hi ha de quedar molt bé!
ResponEliminaVaig a visitar el bloc de la pili, no la coneixia.
Petons i bona setmana :-)
Nena, un aperitiu de luxe!!! mmm quina bona pinta i em sembla molt encertat usar l'oli de citrics!!!!!
ResponEliminaJo sempre el preparo amb oli de llima i llimona...però l'has presentat tan bonic que sembla que ha de ser més bo!
ResponEliminaPtnts!
Dolça
UAUUUUUUUU!! m'encanta aquesta recepta, que xulo servit amb pasta de full!! a mi el carpaccio de vedella m'encanta!!!
ResponEliminapetunikus**
Jo no´sóc gaire de carpaccio de vedella, però amb aquest aperitiu oblidaria tota mania que pugui tenir. Quina pintassa!!
ResponEliminaUna combinació deliciosa i una presentació elegant i exquisita!
ResponEliminaNani, moltes gracies!! T'ha quedat de luxe!! I no saps la ilu que m'ha fet, porto tot el día parlant d'aixo i explicant-li a tothom!! Molts petons
ResponEliminaGenial! Me encanta! Que alegria ver que siguen las recetas de Kooking, la admiro como bloggera y sobre todo como persona! Un beso!
ResponEliminaMmmm, què bo, una gran combinació, i amb una presentació amb la qual ningú s'hi podria resistir!!!!Petonets!!
ResponEliminaM'has deixat amb la boca oberta, Nani! Aquest carpaccio es menja sol, només amb la mirada!!! Uau, quina passada.
ResponEliminaCon esta presentación, has convertido una receta aparentemente sosa en todo un lujazo. Me encanta, de verdad. Y lo del aceite de cítricos suena genial. Enhorabuena.
ResponEliminaOhh quina delícia!! T'ha quedat genial, tant la combinació d'ingredients i textures com la presentació, chapeau! Em sembla que ho provaré el pròxim cop que compri carpaccio, segur que està boníssim.
ResponEliminaPetonets!!
Nani este plato y esta presentación está de concurso de alta cocina, menuda fotografía guapa, maravilloso todo el conjunto.
ResponEliminaBesitos.
Nani, t'ha quedat súper maco, sembla sortit d'una revista!! Trobo que és un plat ideal per convidar uns amics: moníssim per fora i bo per dins...
ResponEliminaPetons!
Quina presentació!!! Queda molt bé!!! i segur que és molt bo.
ResponEliminaHola,
ResponEliminaVaig a apuntar les quantitats i doblar-les.. però totes per mi!!! una manera molt xula i bona de menjar un carpaccio. M'encanta! Petons
Lo has bordado!! Una presentación de lujo total, enhorabuena guapa!!
ResponEliminaMe parece un bocado exqusito con una presentación de lujo, esta me la guardo para cuando quiera impresionar, mejor me la hago ya para regalarmela a mi que ultimamente estoy siendo una chica muy buena.
ResponEliminaUn beso
Aquest oli li deu anar molt bé a la vedella i la presentació es excepcional!!! M'entren ganes de menjar i això que acabo de fer un cafetó!
ResponEliminaPetonets,
Palmira
Doncs li has fet un senyor agraiment perquè t'ha quedat un plat molt sofisticat això si, hauria de canviar la vedella...
ResponEliminaPetonets.
Pero que exquisiteces nos preparas Nani.
ResponEliminaBss
Virginia "sweet and sour"
Això ha d'estar ben bo Nani!! I la preesntació m'encanta, queda preciós!! Un aperitiu de 10!
ResponEliminaPetons
Com sempre, una recepta fantàstica! Ara mateix ens en menjaríem un, sembla deliciós!
ResponEliminaAvui a Esfruita.com, la botiga online de fruita i verdura de qualitat us proposem un rissotto de remolatxa! Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
www.esfruita.com/assessorem/rissotto-de-remolatxa
Hola!!! te ha quedado espectacular, me gusta mucho la presentación. Besos.
ResponEliminaUn bocado delicioso, con esa base de hojaldre el carpaccio con aceite de cítricos debe ser maravilloso! la presnetación es ideal !!! un besito guapa
ResponEliminaQuina recepta més bona! No he tastat mai l´oli de cítrics. I vés per on! no costa de fer-ne. La foto preciosa, ah! i sóc fan de la Norah Jones...
ResponEliminaM'apasiona la teva fotografia...quina ràbia que fas !!!...i molt bona recepta també, clar.
ResponElimina