Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 30 d’abril del 2012

Carpaccio de vedella amb oli de cítrics, ruca i parmesà







Fa uns dies la Pili del bloc Kooking, em va citar en un post i jo com agraïment li vaig dir que faria una de les seves receptes. Entre totes, que en té de molt bones, he triat un carpaccio. A casa ens agrada molt i quan volem un soparillo especial ens el preparem. Li he donat un toc diferent, servint-lo dins d'una base de pasta de full, en racions individuals i per a aperitiu. A veure què us sembla.
Per a dues persones

Necessitarem:
 - 200 g de carpaccio de vedella
 - 30 de parmesà ratllat
 - ruca
 - sal grossa
 - pebre rosa mòlt
 - pasta de full
per a fer l'oli de cítrics:
 - la pell: d'una llima, d'una llimona petita i d'una mandarina
 - oli d'oliva suau

Farem:
Pelem els cítrics i traiem la part blanca perquè no amargui, posant-los en una paella de 20 cm.
Cobrim amb l'oli d'oliva i ho anem confitant a foc baix durant uns 20 minuts.
Deixem refredar.
Estenem la pasta de full en una taula enfarinada i amb un got de la mida que vulguem fem unes rodones.
Enfornem a 180º, amb el forn ja escalfat, fins que estiguin daurades damunt un paper de forn.
En un bol amanim la ruca amb l'oli, en un altre la carn.
Servim, com a aperitiu, posant la ruca en les formes i a sobre la carn.
El formatge en làmines o ratllat, al gust, a sobre.
Salem. Jo ho he fet amb la sal d'herbes que tenen Els fruits saborosos i que és boníssima.

Moltes gràcies Pili. Ens continuarem visitant.
Ara, mentre escric davant l'ordinador, escolto un duet de la Norah Jones amb Willie Nelson, canten Baby it's col outside...una música que entra al cor.

27 comentaris:

  1. M'encanta el carpaccio de vedella i amb aquest oli, mai l'he provat! Hi ha de quedar molt bé!
    Vaig a visitar el bloc de la pili, no la coneixia.

    Petons i bona setmana :-)

    ResponElimina
  2. Nena, un aperitiu de luxe!!! mmm quina bona pinta i em sembla molt encertat usar l'oli de citrics!!!!!

    ResponElimina
  3. Jo sempre el preparo amb oli de llima i llimona...però l'has presentat tan bonic que sembla que ha de ser més bo!
    Ptnts!
    Dolça

    ResponElimina
  4. UAUUUUUUUU!! m'encanta aquesta recepta, que xulo servit amb pasta de full!! a mi el carpaccio de vedella m'encanta!!!

    petunikus**

    ResponElimina
  5. Jo no´sóc gaire de carpaccio de vedella, però amb aquest aperitiu oblidaria tota mania que pugui tenir. Quina pintassa!!

    ResponElimina
  6. Una combinació deliciosa i una presentació elegant i exquisita!

    ResponElimina
  7. Nani, moltes gracies!! T'ha quedat de luxe!! I no saps la ilu que m'ha fet, porto tot el día parlant d'aixo i explicant-li a tothom!! Molts petons

    ResponElimina
  8. Genial! Me encanta! Que alegria ver que siguen las recetas de Kooking, la admiro como bloggera y sobre todo como persona! Un beso!

    ResponElimina
  9. Mmmm, què bo, una gran combinació, i amb una presentació amb la qual ningú s'hi podria resistir!!!!Petonets!!

    ResponElimina
  10. M'has deixat amb la boca oberta, Nani! Aquest carpaccio es menja sol, només amb la mirada!!! Uau, quina passada.

    ResponElimina
  11. Con esta presentación, has convertido una receta aparentemente sosa en todo un lujazo. Me encanta, de verdad. Y lo del aceite de cítricos suena genial. Enhorabuena.

    ResponElimina
  12. Ohh quina delícia!! T'ha quedat genial, tant la combinació d'ingredients i textures com la presentació, chapeau! Em sembla que ho provaré el pròxim cop que compri carpaccio, segur que està boníssim.

    Petonets!!

    ResponElimina
  13. Nani este plato y esta presentación está de concurso de alta cocina, menuda fotografía guapa, maravilloso todo el conjunto.
    Besitos.

    ResponElimina
  14. Nani, t'ha quedat súper maco, sembla sortit d'una revista!! Trobo que és un plat ideal per convidar uns amics: moníssim per fora i bo per dins...
    Petons!

    ResponElimina
  15. Quina presentació!!! Queda molt bé!!! i segur que és molt bo.

    ResponElimina
  16. Hola,
    Vaig a apuntar les quantitats i doblar-les.. però totes per mi!!! una manera molt xula i bona de menjar un carpaccio. M'encanta! Petons

    ResponElimina
  17. Lo has bordado!! Una presentación de lujo total, enhorabuena guapa!!

    ResponElimina
  18. Me parece un bocado exqusito con una presentación de lujo, esta me la guardo para cuando quiera impresionar, mejor me la hago ya para regalarmela a mi que ultimamente estoy siendo una chica muy buena.
    Un beso

    ResponElimina
  19. Aquest oli li deu anar molt bé a la vedella i la presentació es excepcional!!! M'entren ganes de menjar i això que acabo de fer un cafetó!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  20. Doncs li has fet un senyor agraiment perquè t'ha quedat un plat molt sofisticat això si, hauria de canviar la vedella...
    Petonets.

    ResponElimina
  21. Pero que exquisiteces nos preparas Nani.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  22. Això ha d'estar ben bo Nani!! I la preesntació m'encanta, queda preciós!! Un aperitiu de 10!
    Petons

    ResponElimina
  23. Com sempre, una recepta fantàstica! Ara mateix ens en menjaríem un, sembla deliciós!

    Avui a Esfruita.com, la botiga online de fruita i verdura de qualitat us proposem un rissotto de remolatxa! Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
    www.esfruita.com/assessorem/rissotto-de-remolatxa

    ResponElimina
  24. Hola!!! te ha quedado espectacular, me gusta mucho la presentación. Besos.

    ResponElimina
  25. Un bocado delicioso, con esa base de hojaldre el carpaccio con aceite de cítricos debe ser maravilloso! la presnetación es ideal !!! un besito guapa

    ResponElimina
  26. Quina recepta més bona! No he tastat mai l´oli de cítrics. I vés per on! no costa de fer-ne. La foto preciosa, ah! i sóc fan de la Norah Jones...

    ResponElimina
  27. M'apasiona la teva fotografia...quina ràbia que fas !!!...i molt bona recepta també, clar.

    ResponElimina