Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 24 d’abril de 2012

Quinotto amb carxofes i gambes {excel·lent!}


Una de les coses que més m'agraden és anar a comprar tranquil·lament, això si disposo de temps, i mirar les prestatgeries i veure quins productes no he tastat mai. Una de les últimes adquisicions va ser la quinoa negra dels productes de Mugaritz Experiences. Ja he cuinat quinoa d'altres vegades, però aquesta no, així que senzillament he seguit les instruccions i he introduit alguna variació.
El resultat ha sigut molt bo i lleuger. Li he canviat el nom: si el risotto es fa amb arròs, quan el fem amb quinoa li direm quinotto.
A més es fa amb oli d'oliva i no pas amb mantega.
Per a quatre persones

Necessitarem:
 - 200 g de quinoa negra
 - 1 l de consomé de pollastre
 - 20 g de formatge parmesà ratllat
 - 200 g de carxofes confitades en oli
 - 100 g de gambetes congelades
 - 50 ml d'oli d'oliva verge extra
 - sal

Farem: 
Rentem la quinoa amb força aigua.
La bullim en el consomé durant 12 minuts.
Escorrem i la posem en una paella amb l'oli a foc suau.
Hi afegim el formatge, les gambetes (prèviament bullides i escorregudes), les carxofes i el formatge.
Acabem lligant-ho tot amb més oli d'oliva i si cal li donem el punt de sal.
Ens pot servir de guarnició o bé com a plat únic.
A les instruccions del paquet el cuinen amb tinta de calamar, però jo n'he prescindit.
Ha quedat molt suau i digestiva.

Tal com fan constar al paquet: són llavors recuperades de l'agricultura andina que tenen moltes qualitats alimentàries i que es poden fer servir en elaboracions dolces (galetes o masses) o salades (risottos i guarnicions).

Recordeu la cançó Let's stay together? L'escoltava mentre escrivia l'entrada i semblava que l'Al Green estigués cantant per a mi sola...

24 comentaris:

  1. Un plato de restaurante, que cosa más rica y que presentación tan magnifica. Desde luego una combinación para hacer y triunfar en la mesa. Un abrazo, Clara.

    ResponSuprimeix
  2. Ostres, he cuinat la quinoa normal, però la negra no...
    M'has deixat ben intrigada, la buscaré per provar-la ;)
    La combinació de carxofes i gambes m'encanta!

    ResponSuprimeix
  3. Que buena pinta tiene... esta semana preparo el "quinotto", muy original...
    Sabes si va bien para dieta de diabéticos?
    Un beso

    ResponSuprimeix
  4. oh que bo, Nani! M'agrada cuinar la quinoa però en format risotto no l'he fet mai. Això de Quinoto és un nom genial! I la preparació també m'agrada, amb carxofetes i gambes... nyam! Gràcies per compartir aquesta fantàstica idea, pels qui ens agrada també buscar coses noves.

    ResponSuprimeix
  5. Ohh! quina presentació!! no he cuinat mai la quinoa però en tinc ganes des de fa un temps! aviam si provo de fer la teva proposta! ;)

    Un petonet Nani!

    ResponSuprimeix
  6. Quina recepta més inspiradora, original, elaborada amb un producte poc conegut i molt ben presentada! A més a més, fa una pinta ben deliciosa i podria quedar perfecte amb l'aperitiu que avui proposem a ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat. L'aperitiu que avui us portem són unes crestes de fruita! Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
    www.esfruita.com/assessorem/crestes-de-fruita

    ResponSuprimeix
  7. QUE bona Nani!!
    A casa no som massa amants de la quinoa però aquesta manera de fer-la em sembla que pot agrdar.

    PTNTS
    Dolça

    ResponSuprimeix
  8. Impresionante!!! menuda presentación, de profesional. Besos.

    ResponSuprimeix
  9. La quinoa negra no l'he tastada ami. Li hauré de preguntar a en Jordi que és el que sap d'aquestes coses!
    petonets

    ResponSuprimeix
  10. Quin plat tan sa Nani!! Un platet ideal pel dinar d'avui, em convides jejejejje ;)
    Petons!!

    ResponSuprimeix
  11. Nani!! mai havia vist quinoa negre!! jo també sóc les que s'entreten al supermercat... m'agrada mirar coses noves i provar el que no he tastat mai!!

    petunikus!!
    saps que tinc una calçotada aquest dissabte??? saps qui farà la salsa??? jo!! amb l'ajuda del teu super llibre!! :))))

    ResponSuprimeix
  12. quina gràcia el nom! ets una artista. petonets

    ResponSuprimeix
  13. No he provat mai cap tipus de quinoa, i ja en tinc ganes la veritat! El teu quinotto t'ha quedeat genial i el nom m'encanta!jejje petons

    ResponSuprimeix
  14. Vaja, la Roser i jo devem ser les úniques que no hem provat la quinoa! Quina curiositat m´ha agafat. Crec que has lligat molt bé els ingredients de la recepta.

    ResponSuprimeix
  15. M'agrada molt el plat i fa ganes de tastar-ho.
    El nom amb que l'has batejat super guai.
    Genial

    ResponSuprimeix
  16. No l'he tastat mai... Té molt bona pinta!
    Marta

    ResponSuprimeix
  17. Nani, me descubro ante ti. Si señor, que plato mas rico, mas original y mas bien presentado.

    La verdad es que nunca he probadola quinoa negra... así que no me dejas mas remedio a una curiosa como yo, que poner en practica esta magnifica receta.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponSuprimeix
  18. T'ha quedat un plat molt original: pels ingredients, la presentació i el nom que li has donat.
    Petons.

    ResponSuprimeix
  19. jeje, creí que era un risotto de quinotos! (una fruta que creo ustedes llaman kumquat. Y, a pesar de ser la quínoa un producto de origen sudamericano, no sabía que había quínoa negra. Siempre encontré la amarilla y siempre comí esa. Voy a investigar un poco más. ¡Saludos!

    ResponSuprimeix
  20. Nani, que lujazo de plato corazón y la presentación un 10, desde luego con esta preparación te has lucido, estoy asombrada.
    Besitos bonita.

    ResponSuprimeix
  21. A mi también me gusta ir a comprar con tiempo y mirarme todos los productos con tranquilidad pero lamentablemente no siempre puedo hacerlo. Siempre voy con prisas y voy directa a los productos que necesito. Este plato se ve genial! una presentación impecable!!! Besos.

    ResponSuprimeix
  22. Nani, que bona aquesta quinoa!! Jo la he comprat normal i a casa ens encanta, pero la negra no sabia que tambe hi ha de negra... A verure si la trobo i la probo. Petonets!!!

    ResponSuprimeix