dimarts, 9 de febrer del 2021

'The Wine Truck, wine in motion': un projecte interessant


La conec des de fa molts anys. Té el mateix somriure i dinamisme de sempre. I poc em podia imaginar que quan va venir a veure'm a casa a finals d'estiu i va portar un vi perquè el tastés (el que vaig maridar amb la pasta amb conill) em va dir que duia una cosa entre mans i que quan ho tingués ben lligat ja m'ho faria saber. Quan m'ho digué li vaig fer prometre que hauria de ser de les primeres a veure-ho. I dit i fet, ahir va passar per casa (sense haver començat l'activitat). Aquesta vegada acompanyada de la seva acabada d'estrenar 'wine truck'. El dia no va començar bé, ens va ploure tot el matí, però no per això vàrem deixar d'assistir a una estrena en petit comitè, a l'aire lliure i amb distància (l'oficial ja la farà saber). Vins de casa nostra: un blanc, un negre i un cava, 100% catalans que acompanyàrem de quatre coses que vaig preparar. I ara us deixo amb la reflexió de la Ruth, tal com acostumem a fer si de vins parlem. Avui la protagonista és la Sara.

'Alguns estudis internacionals apunten que l'enoturisme no tornarà als nivells d'activitat que el vam deixar abans de la pandèmia del Covid-19 fins ben entrat el 2022. I també que la recuperació serà una oportunitat perquè els cellers posin l'accent en formes més sostenibles de producció i pràctiques agrícoles tradicionals. De la mateixa manera, conclouen que el pla de recuperació passa per posar èmfasi en les comunitats locals i el mercat nacional. El que està clar és que l'aire lliure es confirma com el millor escenari per desenvolupar-hi activitats relacionades amb el vi que, amb tota probabilitat, hauran de ser encara durant un temps llarg en petit comitè. Mentre el món es recupera o s'estabilitza d'aquest sotrac, les idees bullen i es materialitzen.

Ara fa un any, Sara Fernández tornava en avió d'un viatge al Japó amb la seva família. Ningú no li hauria dit que dotze mesos després començaria a fer rodar un remolc reconvertit en 'wine truck' que es proposa ser un bar de vins itinerant pel país, amb producte 100% català. Els mesos de pandèmia -i d'obligat recolliment- van servir per modelar una idea de negoci original amb la seva parella per democratitzar el vi i apropar-lo al públic final, sense elitismes ni sofisticació. Amb un somriure als llavis. Servir vins a copes a la vora del mar o la muntanya, en una festa de poble o en un esdeveniment privat, a dins o a fora d'un celler... A Sara Fernández li agrada emprendre i reconeix que sempre ha d'estar iniciant projectes nous per sentir-se viva. Té una llarga experiència d'atenció i relació amb el públic; ha despatxat aliments de qualitat a La Boella i al Club Gourmet d'El Corte Inglés. Es nota per la vitalitat contagiosa amb què comparteix la història dels vins que ja ha començat a seleccionar per a The Wine Truck. De moment, 26 cellers catalans li han dit que sí, li faran confiança en aquesta aventura que està modelant al seu gust i que és fruit de l'experiència acumulada durant més de 15 anys als sectors alimentari i turístic. Precisament, com a responsable d'enoturisme del celler Perinet, a Poboleda, se n'adona constantment de la distància que s'ha creat entre el vi i el consumidor final quan anys enrere era a taula cada dia. Calen nous llenguatges, espais renovats i vehicles innovadors per comunicar de manera desacomplexada i divertida un aliment que cada any perd consumidors. Però fer-ho amb sofisticació i elegància, com s'endevina al remolc que ella i el seu company han convertit en 'wine truck'. The Wine Truck està llesta per fer quilòmetres, per descobrir vins, paisatges i persones. I celebrar i teixir converses amb una copa de vi a les mans. Li fa falta, però, una última espenta. Per això el divendres 19 de febrer s'obrirà una campanya de crowdfunding que, d'aconseguir-se, permetrà finançar des de la instal·lació elèctrica, a les copes de plàstic reutilitzables i personalitzades o al mural de la vallenca Berta Artigal sobre el remolc. Sara Fernández és optimista i pensa que arribaran als 2.900 euros que necessiten en els 40 dies de termini de la campanya, perquè tothom que hi col·labori tindrà una recompensa. Ser mecenes serà garantia de rebre obsequis d'agraïment, però el més gran, per a tots, serà veure com se serveixen vins a The Wine Truck i com el remolc és un bri d'esperança per a tots els que defensem que cal estendre amb noves idees la cultura del vi.'

                                Ruth Troyano, Periodista i comunicadora, Màster en gestió enoturística

La Sara sap que no està sola, que molts l'acompanyarem en aquest il·lusionant projecte. I per si voleu participar en el crowdfunding, aquí teniu l'adreça: Verkami/winetruckcat. Va, som-hi, cal que anoteu a l'agenda que el dia 19 comença i no podem deixar de participar-hi. Per a fer-ne un seguiment a Instagram: @thewinetruckcat i @wineandfoodtours.

Molta sort, Sara. 

Tired of being alone, Al Green 

 

4 comentaris:

  1. Molta sort a la Sara i a totes les dones emprenedores!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anirà bé, segur. La Sara té molta empenta i ho sabrà fer bé.
      Una abraçada de carnaval.

      Elimina
  2. M'encanta , quin projecte més xulo, moltes felicitats i molt sort per la Sara

    ResponElimina