Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 21 de juny del 2021

Pep Salvat, un fotògraf i la seva mirada



I avui ha arribat l'estiu. Ja el tenim aquí. I amb ell vindran dies de calor i els fruits que l'acompanyen.
 
...a les peres de juny, tan dolces i rosades, 
       més fines que la cera, d'amors saltironants
           les peres jovenetes penjant extasiades, 
                que caben, justes, dintre la boca dels infants...

escriu en Josep Carner a 'Els fruits saborosos' a Les peres jovenetes.

I perquè cito en Josep Carner? Doncs perquè ja sabeu que m'agrada convidar al blog persones creatives que ens recreen amb les seves obres, bé sigui a la cuina, a l'hort, al celler, als llibres, en qualsevol lloc on desenvolupin les seves inspiracions. I avui us porto una mirada diferent, la del fotògraf Pep Salvat a qui li agrada el poeta català, conegut com el príncep dels poetes catalans, nascut a Barcelona i mort a l'exili, a Brussel·les (1884-1970). Em va fer gràcia que té la mateixa edició del llibre que tinc jo, bé en tinc dues diferents, de quan estudiaven les meves filles i que estan plenes d'anotacions a llapis. Una sort tenir en Pep avui, perquè les fotos són seves i l'edició també. Jo que estic acostumada a fer les receptes, preparar l'entorn i escriure el post, en aquest només hi he de posar les lletres i la música. Un post visual on les flors les posa la Diana de Go Floral, l'estilisme la Dolors Carnicer, la casa que té un premi d'arquitectura de l'Anna i la mirada en Pep, el fotògraf. Ja us vaig parlar d'ells al post del pastís de llimona que va preparar la Dolors. Com que ells han creat Nostrat, vaig aprofitar de visitar-lo en un dia de reunió i poder veure la seva mirada. Tots fem fotografies, tots mirem, però cadascú es fixa en un punt que l'altre el veu diferent. I aquí teniu la seva. En un entorn a la que hi està acostumat perquè és casa seva (un bon exercici fotografiar casa nostra i observar aquells racons que ens agraden), en Pep ens ofereix una sensibilitat i gust exquisit. M'agrada la tonalitat de l'edició, molt elegant. A l'hora de la fotografia gastronòmica, va fer un bon exercici. Tot acompanyat d'un bon vi, el Clos Mesorah, un vi caixer de la DO Montsant. I tornem al Carner dels fruits saborosos, en Els raïms immortals on diu,

... Però tot nèctar en el vas del rim,
                     duració en perfum i en transparència
               es fa en el cup de la completa essència, 
                     amb delits i recances que oprimim...

En Pep és un enamorat del nostre entorn i de tot allò que fa flaire de la nostra cultura. La poesia, la música, els productes que s'hi fan. Cultura catalana. Com el projecte Nostrat, centrat a recuperar els elements de la nostra terra en diferents àmbits de l'arquitectura, l'interiorisme, l'estilisme i el disseny. I en això estem d'acord. Consumim productes de casa nostra i de temporada. I tot defensant la llengua, perquè també és la manera de mostrar el nostre tarannà. I a l'hora de retrats els fa molt bonics i actuals i jo tinc pendent el meu. Gràcies Pep per la teva participació. I a tot l'equip. Tornarem a veure'ns aviat.
 
Tornaràs a tremolar, Mishima en directe a la Sala Apolo, 2018

                  ... Els petons robats, els tresors perduts,
                          els oblidats, són com fulles que el vent s'emporta enllà i capriciós les fa tornar...


4 comentaris:

  1. Moltes gràcies per les teves paraules, és indiscutible que quan persones amb talent i sobretot qualitat humana s'ajunten, la nostra feina és molt més fàcil. Poder observar la bellesa, l'actitud, la disciplina, l'art... i ser-ne testimoni, és tot un privilegi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcia a tu i a la teva mirada que destaca la bellesa...

      Elimina