Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 27 de setembre del 2021

Brownie de xocolata amb nous


I un cop més som a la tardor. Han arribat aquells dies que em ve de gust engegar el forn i preparar alguna cosa dolça, agafar aquell racó al jardí on encara toca el sol i un bon llibre, amb una manteta fina sobre les espatlles. Aprofito per a recomanar-vos el de la Jeanette Winterson, Per què ser feliç quan podries ser normal?, d'Edicions del Periscopi. La història d'un esperit lliure que es va refugiar en els llibres. Un llibre de memòries, autobiografia, una oda al poder guaridor de la literatura. Més que recomanable.

dilluns, 20 de setembre del 2021

Un dia d'enoturisme al Priorat, Porrera


Quan la Ruth i jo tombem pel territori, pugem i baixem per carreteres, mirem els paisatges, no hi ha vegada que no ens emocionem. Sempre hi ha bellesa, sempre hi ha quelcom interessant. D'anada cap al lloc a visitar anem parlant i amb la música que ens agrada de fons. I quan tornem no parem de comparar les sensacions viscudes per cadascuna de nosaltres dues i com acostuma a passar coincidim en dir que som afortunades per viure en una terra tan diversa, tan bonica.

dilluns, 13 de setembre del 2021

Llobarro en crosta de sal i farina i un vi de la URV


Que Tàrraco té un patrimoni arqueològic important és prou conegut i no cal que ho expliqui. Per alguna cosa va ser capital de la Hispània Citerior (26-25 aC) i posteriorment de la província de la Tarraconense, actualment Tarragona. Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2000, té monuments magnífics. I es continuen fent excavacions on es poden trobar restes del seu passat i d'una d'elles en parlem avui: les del Mas dels Frares, a Constantí, a set quilòmetres de Tarragona per carretera.

dilluns, 6 de setembre del 2021

Gelat de recuit de drap amb melmelada de mores

     

Tinc llibres de cuina a les lleixes de la llibreria que un cop llegits tornen al seu lloc i passa molt de temps abans que els torni a obrir. En canvi, hi ha d'altres que els vaig agafant de tant en tant i els obri per on els obri, llegeixo tres o quatre planes per recordar històries que m'han agradat. Un d'ells és 'El llibre del recuit. Vida i miracles d'un llevant de taula' d'en Jordi Bonet-Coll i editat per Edicions Sidillà.