dilluns, 27 de setembre del 2021

Brownie de xocolata amb nous


I un cop més som a la tardor. Han arribat aquells dies que em ve de gust engegar el forn i preparar alguna cosa dolça, agafar aquell racó al jardí on encara toca el sol i un bon llibre, amb una manteta fina sobre les espatlles. Aprofito per a recomanar-vos el de la Jeanette Winterson, Per què ser feliç quan podries ser normal?, d'Edicions del Periscopi. La història d'un esperit lliure que es va refugiar en els llibres. Un llibre de memòries, autobiografia, una oda al poder guaridor de la literatura. Més que recomanable.

La veritat és que havia preparat per avui unes postres de festa major, però com que dissabte van venir a dinar la Júlia i la Carla, les netes més petites i que devoren la xocolata com si res, vaig preparar aquest brownie. Després de tot l'estiu de fer el gelat de xocolata Creo, encara em quedava un paquet al frigorífic. Ens agrada el gelat tot l'any, però vaig aprofitar el preparat per enfornar el pastís humit que va tan bé per a tancar els àpats. Si no en teniu, també servirà utilitzar la xocolata Creo que triturarem i afegirem a la barreja. Va, que ens hi posem. 
 
Ingredients per a un motlle quadrat de 20x20,

300 g de preparat per a fer gelat de xocolata de Creo (un paquet) ● 100 g de mantega ● 185 ml de nata líquida 18% MG ● 150 ml de llet ● 150 g de farina ● 100 g de sucre morè ● 1 ou ● unes quantes nous pelades ● sucre de llustre per a empolvorar (opcional) ● paper sulfurat

Posem en un cassó que anirà al foc el preparat de xocolata, la mantega, la nata i la llet. Remenem bé i ho portem a foc mitjà. Continuem remenant fins que veiem els ingredients ben integrats. En un bol a part hi batem l'ou i hi afegim el sucre. Ajuntem la farina passada per un sedàs. Integrem. Aboquem per sobre la barreja de xocolata. Remenem i ho aboquem al motlle que haurem folrat amb paper sulfurat. Posem per sobre les nous i enfornem durant uns 25 minuts a 180℃. No cal dir que l'haurem tingut preescalfat. També podem reduir uns minuts el temps, si ens agrada menys cuit i més humit. Quan surti del forn poseu-lo sobre una reixa perquè es refredi. I si voleu, el podeu empolvorar amb sucre de llustre. 

Altres brownies que trobareu al blog... el que està farcit de ceps i melmelada de rossinyols, el de fruits secs fet amb farina de teff, el brownie amb peres, i el de xocolata negra i fruits secs.

En un dinar d'aquest estiu em vàrem recomanar la sèrie de Netflix 'Better Call Saul'. Tot va ser començar-la i arribar fins al final de les cinc temporades. Ja han anunciat que la sisena vindrà aviat. D'aquelles que no veuries perquè no hi caus i no és de l'estil que acostumo, però un cop encetada no pots deixar. És una preqüela de 'Breaking Bad', que esperaré seguir posteriorment. En un dels episodis sonava aquesta vella cançó en una versió ben original, 

Something Stupid, Lola Marsh


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada