Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 29 de novembre del 2021

Galeta salada amb salmó i peres al pebre negre



Sortir de bon matí a l'hort després d'una nit de pluja intensa de tardor és un dels més grans plaers del dia. L'aroma que desprèn la terra humida, junt amb la flaire que arriba de l'espígol que està florit com mai, de les poques roses que queden amb pètals i del gessamí, és d'una espectacularitat impressionant. Collir bledes, col i alguna albergínia que sobreviu, faran un dinar improvisat. Però on posarem l'atenció serà a les peres de la vella perera, que com cada any fa dues collites, una a principis d'estiu i l'altre ara a la tardor. 

dimarts, 23 de novembre del 2021

Ensaginades senzilles, anem al Priorat



Perquè no és possible conèixer un territori sense haver tastat la seva gastronomia. Territori, paisatges, tradicions, llengua, gastronomia. Tot un conjunt que ens dona una visió del que és casa nostra. Que no cal que us digui de com en soc una enamorada. Perquè falta que el coneguem nosaltres i el mostrem a tots aquells que no l'han trepitjat mai. I un dels llocs al que s'hi ha d'anar és el Priorat.

dilluns, 15 de novembre del 2021

Arròs Jollof, caipirinha de maracujà i el llibre 'Americanah'



M'agrada tancar la casa quan arriba la tardor. Després de tenir-la oberta per la calor, ve el moment de recollir-me dins i agafar un bon llibre o veure un bon film o posar una bona música que acompanyi. De totes maneres, la temperatura de dies enrere em va permetre anar al meu racó preferit (ara que no hi ha mosques ni mosquits) a llegir i regalar-me una caipirinha per a posar en ambient de la novel·la que tenia entre mans.

dilluns, 8 de novembre del 2021

Tall rodó a foc lent i amb puré de patates i castanyes



I vas pujant per la carretera, estreta i quasi sense punts on parar, mirant el paisatge que en aquesta època és preciós i no et deixa indiferent. Colors i olors de tardor, amb el groc dels castanyers de fons. Així es puja cap a Vilanova de Prades, a la Conca de Barberà. L'any passat hi vaig voler anar, però no hi havia castanyes. Tocava anar-hi enguany: la Festa de la Castanyada.

dimarts, 2 de novembre del 2021

Herència Altés, arquitectura, paisatge i vins a la Terra Alta



Una visita ajornada molt de temps i que per fi s'ha materialitzat: al celler Herència Altés, a la Terra Alta. Amb la Núria n'havíem parlat moltes vegades, però sempre quedava per més endavant i per fi divendres va arribar el moment.